Tapasztalt anyukák. A terhesség alatt fel lehet készülni a szülésre lelkileg?
Ne beszéld be magadnak, hogy a szülés hatalmas fájdalom! Nem éppen kellemes, de nem is hatalmas. Főleg, ha hallgatsz az orvosra és a szülésznőre és nem hisztizel feleslegesen.
Egy eperoham sokkal rosszabb, és még értelme sincs.
Szia! Én közel 3 hete szültem első babámat. A terhességem elején nem féltem a szüléstől, a vége felé viszont már szinte rettegtem tőle, pláne, hogy elég nehézségen kellett keresztülmennem (veszélyeztetett voltam, amniora is kellett mennem, utána pedig koraszülés veszélye miatt kórházban kellett feküdnöm)
Amikor elérkezett a nap, illetve éjszaka, már nem féltem, csak izgultam, hogy vajon mikor lesz meg a baba, illetve a fájásokra koncentráltam. A szülőszobában viszont minden félelmem elmúlt, bár ez köszönhető volt szerintem annak, hogy iszonyatosan jó dokim volt ill a férjem is ott állt mellettem. Nagyon rosszul voltam, egyfolytában száradtam kifelé, de így is iszonyatosan gyorsan megszültem. És abban a pillanatban, amikor a baba kibújik, valóban elmúlik minden fájdalom, amit addig éreztél, egyszerűen kitörlődik (ezt így hidd el! Valamire persze emlékezni fogsz, de magára a fájdalomra nem) Arra koncentrálsz, hogy felsírjon a baba, amikor rádteszik, meglásd, megérintsd... És amikor meghallod sírni, meglátod, megérinted, az a legszebb pillanat!
Szóval ne félj, mert nincs mitől, főleg ilyen korán! Élvezd ki a terhesség minden percét, később csak nehezebb lesz.
Egy 23 éves anyuka
Én is 23 éves vagyok :))
Én így is élvezem nagyon a terhességet,hogy gondolok közben a szülésre is :) És szerintem ahogy egyre jobban közeledek felé,egyre többször fogok rá gondolni :)
Az egész terhesség alatt rettegtem az egésztől. De mikorra oda jutottunk, h jöttek sorra a fájások és bevonultam a szülőszobára, elmúlt a félelem azzal együtt, h átléptem a szülőszoba küszöbét. Nekem azelőtt már sokan mondták h ne féljek, az a bizonyos küszöb átlépés megváltoztatja bennem a dolgokat, de akkor nem hittem el. :) Aztán már csak arra gondoltam h legyen már vége ennek az iszonyatos fájdalomnak és végre láthassam a picikémet. :)
21 éves, 10 hós fiúcska anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!