Fel lehet valahogy készülni a szülésre?
Igen. Azt érlelgesd magadban, szokd a gondolatot, hogy semmi nem úgy lesz ahogyan elképzelted, és ettől még nem lesz traumatikus élményed.
Ha ezt elfogadod, akkor nagyjából meg is vagy.
Nekem nagyon sokat segített fejben az, hogy tudtam, mi és miért történik velem. Nagyon sokat olvastam a szülésről, hogy mi zajlik le ilyenkor a nők testében és lelkében. Mire számíthatok. Sokat segített a kórházi felkészítő, a jól megválasztott kísérők. Olyan doki és szülésznő, akik maximálisan támogatták a háborítatlan szülést, és nem akartak semmit siettetni. Hogy biztonságban éreztem magamat és a babámat, mert tudtam, kik lesznek vele, milyen értékrenddel rendelkeznek.
De ezen felül én készültem még málnalevél teával, gátmasszázzsal is.
Jartam szülésfelkészítőre, pont ezért.
Kár volt 🤣
Semmi nem úgy volt, ahogy ott elmondták...
Sodródsz ugyis az árral, nem tudsz erre felkészülni. Benn úgysem marad, én ezzel nyugtattam magamat.
A fájdalom... hát az durva lesz, arra megintcsak nem lehet felkészülni szerintem. Én úgy voltam vele, a havijaim iszonyú durvák, ennél rosszabb nem lehet. Tévedtem.
Ne stresszelj rá, es ne ezen kattogj. Attol jobb nem lesz se most, se akkor.
Fiam szülése utan megfogadtam, nem hogy még1 gyerek, de a szex is tabu lesz ezután. Fél éves volt a fiam, mikor mar úgy voltam, jöhet a masodik 🙈😅
(Aztán az élet úgy hozta, 2és fél év lesz köztük).
Most 25hetes terhes vagyok, a terhességet nem tudom úgy élvezni, mint anno fiammal, de eskü a szülést nagyon várom.
Én jártam szülésfelkészítőre, nekem sokat segített. Illetve Dékány Ágnes youtube-videói (Szülni jó! csatorna) még nagyon informatív volt, és segített ráhangolódni az egészre.
Igazából ha olyan típus vagy, akinek segít ellazulni és elengedni a dolgokat, ha érti, hogy mi történik vele, akkor a fentiek sokat tudnak segíteni. Én ilyen vagyok, nekem ezek sokat értek. Plusz a gátmasszázs. Plusz az, hogy rengeteget olvastam, hogy mi történik szüléskor, hogy néz az ki, mire számíthatok, így nagy vonalakban. Természetes szülésre készültem, gátvédelemmel. Meg is valósult. Könnyű és gyors szülésem volt, pedig első baba. Sokat számít az is, hogy milyen környezetben vajúdsz és ezt hogy éled meg. Én itthon voltam végig, nyugodtan, békén hagyva, még a férjem is csak nagyokat horkolt a szomszéd szobában. Nekem ez kellett, félhomály, csend, békesség. Mire beértem a kórházba, már gyakorlatilag teljesen kitágult a méhszáj, csak szülni kellett. Kb fél órával érkezés után már kint is volt a gyerek. A szülésznő kicsit se pánikolt be, amikor először megvizsgált, áá :D
Az a fontos, hogy te biztonságban érezd magad. Ha van olyan személy, aki számodra fontos, hogy jelen legyen, az jelen legyen. Hogy ez a férjed, anyukád, nővéred, egy megbízható dúla vagy szülésznő, tökmindegy. De a lelki részét nem szabad elbagatellizálni, mert a mentális állapotod simán tud hátráltatni a folyamatban. Ha nagyon stresszelsz és befeszülsz, akkor nehezebb és lassabb lehet az egész. Ha laza vagy, nyugodt, hagyod, hogy történjen minden a maga útján, nem sietteted, nem sürgeted, de vissza se akarod fogni, akkor menni fog. A tested erre van kitalálva, nem lesz gond.
Illetve egy jó tanács: a fájdalom a barátod! Ne állj ellent neki, hagyd magad. Szar, de hamarabb vége van, ha csak ellazulsz, amikor jön a fájás. Becs'szó.
Nem lehet
Azt hittem a 3 ik nàl is de tévedtem😊😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!