Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hol szültetek? Mik voltak a...

Hol szültetek? Mik voltak a tapasztalaitok ott az orvosokkal, szülésznőkkel kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Milyenek voltak veled? Milyen munkát végeztek?

2021. ápr. 5. 13:31
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
100%

#2es vagyok.

2020ban szültem. Annyi negatívum volt,hogy nem volt baba-mama szoba,mert teltház volt,igy a nőgyógyászati reszen voltunk,csak szoptatasra hoztak a babákat. De az is kritikán aluli volt,mert ha valaki eppen wc-n volt,leraktak az agyara a gyereket es ott hagytak.. Elso gyerekeskent eleg szar volt,hogy semmit nem mutattak meg. Nem tudom este mit adtak neki enni (semmit nem mondtak) mert 22-6ig nem hoztak oket. Zarojelentesben az allt,8x60ml-t szopott. Ennyiszer nem is hoztak

2021. ápr. 5. 16:54
 22/34 anonim ***** válasza:
100%

Szent István, Bp, 2021. február. Szülésznőm fogadott volt, őrajta kerültem be az Istvánba, nem oda tartozom amúgy. Elégedett voltam vele, mert egy határozott, szigorú nő volt, én meg nem szeretem a babusgatást, sokkal több erőt adott ez a fajta hozzáállás. Doki ügyeletes, de szerencsém volt, egy nagyon aranyos doktornőt fogtam ki, már annak nagyon örültem, hogy nő volt, szégyenlős vagyok és elég introvertált, még a legnagyobb fájdalom alatt is eszemben volt, hogy jaj nem akarok férfit (engem nem vígasztal a “látott már olyat”).

Csecsemősök aranyosak és nagyon segítőkészek voltak.

Az osztályos nővérek elég indokolatlanok, 2x találkoztam velük, hajnali fél5kor kibszták az álmot a szememből, hogy széklet volt-e már?

Hasonlóan sok értelme volt a viziteknek, a “hogy vagyunk, hogy vagyunk”-ért igazán felesleges a szülészetről odarángatni bárkit, akkor már inkább kávézzon meg, de minekután úgyis bejönnek legalább 30x nővérek, védőnők stb, ezért van lehetőség rá, hogy kiderüljön, ha nem érzem jól magam, ehhez nem kell orvosi diploma.

2021. ápr. 5. 17:24
 23/34 anonim ***** válasza:
100%
18 nekem amúgy volt, olyan 40ml-k max. Csak az en babám lent volt a Pic-en és fejni kellett, de amúgy 3910-zel született és ez kevés is volt neki. Egy idősebb doktornő mondta, hogy ennek a gyereknek 60 kell/etetes ha valaha haza akarunk menni és ne vegyem magamra, de ő baromira haza akar zavarni, uh adjunk neki tapszert. Ha a fiatal anyatej fanatikus orvosokon múlik simán bent hederelunk plusz egy hetet, mert fogyott volna tovább. De ez az idősebb doktornő mondta, hogy felesleges megvárni, hogy annyit fogyjon ha egyszer a tendencia egyértelmű. Mind a tej mennyiségében mind a gyerek fogyásában. Hat imádom ot azóta is. Mert egy hét után engem már hazazavarták volna a szuleszetrol a gyerek meg maradhatott volna bent a szent anyatej nevében. Ekkora baromságot....
2021. ápr. 5. 17:45
 24/34 anonim ***** válasza:
94%

Ez felért egy igazi tanulmánnyal, köszönöm Nektek!😍🙏

Egy szülésznő

2021. ápr. 5. 17:47
 25/34 anonim ***** válasza:
85%

Szeged, 2020. június

Mindennel elégedett voltam. Se fogadott doki, se szülésznőm nem volt.

2021. ápr. 5. 17:54
 26/34 anonim ***** válasza:
92%

18

Valakinek rögtön van,de nekem pl.császár után kellett 3-4 nap, úgy,hogy a baba nonstop cicin volt es/vagy fejtem.

Addig fogyott szeģény babám 400 gr-mot és lett sárga. :(

2021. ápr. 5. 18:48
 27/34 anonim ***** válasza:
100%
Honvédben szültem, császárral mert a baba faros volt. Alig hogy visszatoltak a szobába, már hozták is a babát és megpróbálhattam szoptatni. Sajnos nem volt tejem, így tápszert kapott, de nem bántam, a lényeg volt, hogy egyen. Aranyosak voltak a csecsemős nővérek, a doki, én elégedett voltam.
2021. ápr. 5. 19:01
 28/34 anonim ***** válasza:
100%
Szintén Tatabánya. Mindkét szülés (2019 február, 2021 január) pozitív volt a számomra, hihetetlenül kedvesek, profik voltak az orvosok, szülésznők, nővérek. Másodiknál még a maszk sem kellett. Sajnos az elsőnél még nem volt aranyóra és a babákat is csak szoptatáskor hozták, de ettől függetlenül teljesen jó volt az ellátás.
2021. ápr. 5. 20:45
 29/34 anonim ***** válasza:
100%

Múlt hónapban szültem Pécsen.

Fogadott szülésznőm volt. A szüléssel maximálisan elégedett voltam. Szerintem máshol rég toltak volna a műtőbe (itt is készítették már elő), de nem hagyták annyiban és sikerült megszülnöm természetes úton. Egy negatívum, hogy a második adag epi sokra sikeredhetett a rezidens orvosnak, mert elkezdtem álmosodni, úgy nyitottak rám ablakot meg nem éreztem egy darabig tolófájásokat stb. Emiatt nem került lejjebb a baba és majdnem csm lett. De nem biztos, hogy ez volt az oka, már előtte sem rendszereződtek a fájások, hiába volt burokrepesztés meg oxi.

Kimondottan jó volt, hogy mindent kérdeztek: engedek-e burokrepesztést, kérek-e epidurálist stb.

A csecsemősök szó szerint babáztak, énekeltek nekik, ha nagyon kimerültek voltunk, akkor illedelmesen megkérdezték, hogy szeretnénk-e pihenni, mert szívesen elviszik a babát.

Egyetlen egy csecsemős volt, aki cukros lével tömte a kislányomat és 48 óra kialvatlanság után sírva kellett könyörögnöm neki, hogy segítsen, folyamatosan ordít a baba, nincsen tejem. Ott ültem a laktációs szobában és fejtem a másik karomban az újszülöttemmel, de semmi se jött. Hajnali 3-kor nagy nehezen hajlandó volt tápszert adni, miután fogyott egy csomót a babám...

Szerencsére másnapra bedurrantak a cicik és csak 80g mínusszal jöttünk haza.

Az ottani védőnő nem viccelek, 2 órát volt bent nálam és segített szoptatni, mellre tenni a babát. Ilyen tünemény, türelmes nővel nem találkoztam.

Én eredetileg magánklinikán szültem volna és örülök, hogy nem szórtam el majdnem egymilliót. Maximálisan elégedett vagyok, pozitívan csalódtam.

Első baba egyébként

2021. ápr. 6. 23:25
 30/34 anonim ***** válasza:
100%
Aki itt van szülésznő. Kérlek, áruld el nekem, miért varjak meg sok helyen, hogy besarguljon szerencsétlen gyerek, ahelyett hogy adnának neki tapszert?! Miért jobb utána elvenni az anyától és kék fény alá tenni? Ahelyett hogy szépen hazaengednek őket aztan vagy megindul a tej vagy nem, az már úgyis az anyam múlik, hogy ha akar szoptatasi tanácsadóhoz fordul.
2021. ápr. 7. 18:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!