Nagyon durvák a változások szülés után? Mik a természetes/metszéses szülés előnyei/hátrányai?
Csak császárról láttam beszámolót és életemben először hallottam, hogy a lánynak 1-1,5 év után állt helyre a metszés körül az érzékelése.
Ugye hüvelyi szülésnél nem lesz érzéketlen semmi? 😳
Tudom, hogy nincs nagyon vágás max. szakadás, de az is milyen?
Csak másfél vagy két év múlva kerülne sor az első picire, de
konkrétan rettegek a szüléstől
.. én szeretem a testem és borzasztó lesz számomra, hogy megváltozik és nem is akárhogy. Odalenn is olyannak akarom amilyen most, viszont természetesen nagyon szeretnék kisbabát ráadásul kettőt vagy maximum hármat.
Önző vagyok, de ismerem magam és tudom, hogy azt fogom kívánni, hogy minden legyen a régi rajtam...
Érzéketlen szerintem nem lesz, inkább pont hogy nagyon is érzékeny. Kb 1 év volt mire helyre jöttem ott lent szexuális téren, addig rémálom volt. Az orvosok is mind azt mondták hogy szervileg minden rendben, majd csak jó lesz minden.
Én mindig is az az alkat voltam aki keveset hízik. A sport mindig is fontos része volt az életemnek, szóval én is sokat megtettem a külsőmért. Terhesség alatt nagyon odafigyeltem hogy miket eszem, mégis 15 kg jött fel rám. Edzeni persze nem sok időm van, úgyhogy egyelőre így vagyok, de már várom hogy dolgozhassak magamon
2 szülés és két gatmetszés után nincs semmi változás.
Nem fájt az első együttlét sem és nem lett érzéketlen sem. Szülés után 6 nappal már vezettem.
A mi kórházunkban pl protokoll hogy az első szülésnél van gatmetszes. A másodiknál megpróbáltuk a gatvedelmet a dokimmal a szülésznőmmel de a második lányom is óriás lett így inkább vágták a beleegyezésemmel mint hogy szanaszét repedjek. 4 hónapja született a kisebb már csak pár plusz kiló emlékeztet a terhességre ami az én lustasagom 🙈
Én még csak egyszer szültem, a melleimet leszámítva nálam pozitív a változás a terhesség előtti állapotokhoz képest. Engem megfiatalított a gyerekvállalás :D 7 hónapos a lányom, visszafogytam a 21 éves kori súlyomra (28 vagyok, évek óta 10-12 plusz kilóval küzdöttem, ami sehogy se akart lemenni), a hajam dúsabb és hosszabb, a bőröm selymesebb. A hasamon van két csíkocska, de amúgy lapos és feszes, eddig ezt nem tudtam róla elmondani. Természetes úton szültem, gátvédelemmel, de repedtem egy kicsit, szóval vágás nélkül is kellett varrogatni. Kívülről nem nézegettem soha, szóval nincs összehasonlítási alapom, de a férjem szerint ugyanúgy néz ki, mint szülés előtt, a szex pedig ugyanolyan jó, érzésre nem változott semmit a helyzet. A mellem van katasztrofális állapotban egyedül, de én is szeretnék még babát, szóval mikor az utolsó gyerekünkkel (nem döntöttük még el, hogy még 1 vagy 2 babát vállalunk) is befejeztem a szoptatást, akkor megműttetem, és az is szép lesz megint.
Szerintem nagyon egyéni, kiből mit hoz ki a terhesség és a szülés, de alapvetően itt már az tényleg másodlagos, hogy mennyire vékony a derekad vagy milyen feszes a bőröd, hiszen van egy gyereked, aki azért elég nagy prioritást élvez az élet több területén is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!