Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Tönkretett nőket egy nőgyógyás...

Tönkretett nőket egy nőgyógyász,és még dolgozhat?

Figyelt kérdés
Terhességemnél aki terhesgondozáson volt,egész terhesség alatt ordibált velem.kisebb nagyobb eszközöket ahányszor használta,durván belém vágta,és rám kiabált lazítsak már(még a végén nagy hassal is)(sokat varrtak,még 1 évvel utána is felkiáltanék a fájdalomtól ha megint ezt tette volna velem) mindig kapkodva mérgesen beszél,vetkőzzek,közben ezer kérdést feltesz,utolsó két hónapban felnőtt pelenkát hordtam,mert teljes inkontinenciám volt,arra koncentráltam vetkőzzek,ne pisiljek be,erre még belém vágja azt a nagy eszközt,lazítsak. de ahányszor kapkodva kérdezget,rám kiabál csak igennel vagy nemmel feleljek(pedig csak egy mondatban akartam válaszolni,ezt nem lehet másképp) emiatt félreértett és ordibál(nem mertem mondani,hogy maga nem engedett beszélni",mert úgy éreztem feleselnék) .mindig akkor volt magas a vérnyomásom csak ha mennem kellett hozzá,persze gyógyszert felirt,és otthon mérnem kellett. egy idő után nem írtam le,mert mindig ugyanaz volt,azért is ordibált,hiába mondtam hogy mérem napi 3x.probléma lépett fel ami miatt azt mondták lehet császár,de ő ordibált,hogy menjek kezeltetni nekem szülnöm kell (36 voltam talán annyi vagy nála idősebb),a végére már mire a szülészetig eljutottam annyira megfélemlített,hogy nem mertem dolgokról beszélni,féltem,hogy ott is rám kiabálnának.veszélyeztette volna a szülésemet,pedig azt is elfelejti ,hogy létezem,nekem viszont örökre befolyásolja a szülés az életemet. ő egy senki,nem ő számít,csak utólag jöttem rá,mint a bántalmazó kapcsolat áldozatai,mindennap elmondom,hogy hülye vagyok,ha bárki más lett volna helyette,másképp zajlott volna le a szülés,tehát nem vétett hibát,de nagy befolyással volt. a betegjogi képviselőről nem is hallottam,de tudom,nem sok értelme van.elejétől kezdve kiabált,fizikailag és,lelkileg erőszakolt,nem hittem hogy jogom van bármihez is,nagy hassal nehezen felkönyökölnöm kellett,hogy ordibálhasson velem stb. (a szülészeten kedvesek a dokik). megtaláltam interneten,hogy sok nőnek kárt okozott. pénz átverés, szülésnél hibázott,gyógyszert felírt ami nem is kellett stb. és mindenki szerint kapkodva beszél,ideges. mindenki próbálja elfelejteni,sajnos én nem tudom,mert gyereket tervezünk még,és védőnő szerint hiába megyek magándokihoz,az sztk hoz is ugyanúgy járnom kell. és még ő van ott. nőket tesz tönkre és még dolgozhat. tudom,hogy nincs értelme betegjogi képviselőhöz fordulni,én már azzal is elégedett lennék ha csak tudnak róla. Névtelen levelet írnék,mert még vissza kell mennem,nekem is bajom lehet belőle,hogy én vádolok valakit. leírnám az összes problémát amit nekem és a többi nőnek okozott. hogyan és kihez érdemes kézbesíteni? hogyan tudnám átadni cím nélkül?csak hogy tudjanak róla.
ma 11:37
 1/9 anonim ***** válasza:
61%

Ha magán doki követi végig a terhesseged akkornem kell szakban menni. Minden vizsgálatot megcsinálnak pénzért. Szülni meg bemész a kórházba.

2x voltam terhes sose látott sztk orvos. Kedvesen álltak hozzám a szülészet is.

ma 11:45
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanezért járok én is magánba. Az első orvosom nem vett komolyan, amikor mondtam, hogy bajom van, kiderült, hogy 36 hetesen válni kezdett a méhlepény, majdnem ott maradtunk mindketten. Szomorú, hogy fizetni kell külön nagy pénzeket, hogy ne öljék meg az embert, de nekem tényleg 2 olyan ismerősöm is van, aki orvosi gondatlanság miatt halt meg, őket nem fogja vigasztalni, hogy járna a tb-ért normális egészségügyi ellátás. A két ismerősöm rokonai tettek amúgy feljelentést, és nem lett semmi következménye, úgyhogy tényleg nem sok értelme van. Magadat kell megvédened. :(
ma 11:56
 3/9 anonim ***** válasza:
59%
Az alapján, amit ide hánytál, nálad is van baj.
ma 11:58
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Bocs, de azért nálad is komoly baj van ha egy ilyen emberhez jarsz. Egyszer beszélt volna velem csúnyán, keresek másikat, nemhogy megvarjam, hogy fizikalisan is bantson. Ha megeroszakol akkor is visszamesz hozzá egy hónap múlva vizsgálatra?
ma 12:00
 5/9 anonim válasza:
89%
hát ha az én feleségemmel csinálta volna ezt biztos megpaszkodtam volna a fejét egyszerkétszer, csak hogy érezze a törődést
ma 12:22
 6/9 anonim ***** válasza:

Mindenhol előfordul f*$z orvos sajnos, de szerencsére nem ők vannak többségben. Pont ezért nem értem, minek jársz vissza egy ilyenhez.

Az adott SZTK-n belül nincs másik orvos? Mert esetleg ez megoldás lehet. És megírhatod a névtelen levelet, ha hozzá nem kell már visszamenned.

Az első terhességem alatt magánhoz jártam, aki emberileg tök jófej volt, de mint orvos, baromi szétszórt, részben ebből adódóan stresszeltem végig a terhességem, mert rossz időpontokban elvégzett vizsgálatok miatt szarok lettek az eredményeim, és pluszban kellett menni ellenőrzésekre.

Ezek a vizsgálatok államiban zajlottak a Baross utcában található I. sz. Női Klinikán.

Na, olyan undorító, minősíthetetlen bánásmódot életemben nem tapasztaltam, ami ott zajlott, és nem egy orvostól, nem egy asszisztenstől, nem egy alkalommal.

Szerencsére nem ott kellett szüljek, de azokat én is bepanaszoltam volna mondjuk…

A többi terhességemnél államiba jártam (a 3.nál megfogadtam egy dokit ott, akkor még lehetett), szerencsére ilyen atrocitások nem értek sehol.

Ezt csak azért írtam le, mert nem feltétlen ettől függ.

ma 12:25
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Már az első alkalom után sem mentem volna hozzá megegyszer. Ahova én jártam sztk több doki dolgozik, aki olyan volt, legközelebb akkor mentem, hogy más legyen. Államiba jártam 1 kivétellel mindenki nagyom kedves és normális volt. Nem feltétlen kell mindig maganba menni, csak kár, hogy ez baromira a szerencsen múlik.
ma 12:39
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Hát te tátott szájjal mentél a fsz erdőbe már bocsi. 1 alkalom nem tette világossá hogy oda nem mész többet? Te ezt élvezted hogy így vannak veled? Nem értem minek jártál hozzá komolyan.
ma 13:09
 9/9 anonim ***** válasza:

Csak ez az egy orvos volt ott?

Ha nem, akkor nézd meg a rendelési idejüket, és mindig akkor menj, hogy más legyen. És - ettől függetlenül - érdemes panaszt tenni egyrészt a bunkó stílusa (verbális bántalmazás), másrészt a fizikai bántalmazása miatt. Amit meg lehet tenni normális módon, minimális kellemetlenséggel, azt ne durván csinálja, hogy direkt fájjon. Ha a panasznak nincs is látható következménye, legalább a felettesei tudomására jut, ill. kénytelen később ő is magyarázkodni miatta. Ha minden páciensével így viselkedik, és mindegyik panaszt tenne, akkor előbb-utóbb a felettesei is szólnának neki, hogy ez tarthatatlan, viselkedjen másképp.

ma 14:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!