Sajnáltad a régi életed szülés előtt?
Igen nálam elég sokáig tartott ez az időközönkénti visszaemlékezés. Nagyon szerettem a "szabad azt csinálok amit akarok életet".
Már másfél éves a lányom és egyáltalán nem jut eszembe, pedig a múltat én sirattam rendesen. Már az a furcsa,hogy milyen volt, mikor ő még nem volt. 😊
Nem pont azért akarsz gyereket, hogy MÁS legyen az életed, mint eddig?
Sose értettem ezt a rinyát.
Nem volt munkagelyetek, főnökök, csalad, tars, állatok, akihez alkalmazkodni kellett? Itt mindenki olyan hú de nagyon szabad volt, hogy azt siratja vissza? 😂
6-os!
Igen hiányzott hogy délig lustizzak hétvégén.
...hogy ne kelljen egy fodrász, kondi, körmös miatt anyámék, anyósomék, férjem szabadidejével logisztikázni.
... nyugodt tusolások
... betegség esetén a nyugodt lábadozás
... barátnőkkel való spontán piálás
... nyugodt nem rohanós vásárlások
Stb.
Mára természetesen ezek megoldása nem jelent terhet számomra, csak alkalmazkodni kellet, ami nem megy mindenkinek egyik napról a másikra.
Volt, ahogy a gimi végén, az egyetem végén, párkapcsolatok végén illetve költözéskor.
Én work-alcoholic voltam, ezt is nehéz lesz végigélni, hogy a gyerektelen nők meg a férfi kollégák túlnőnek (képtelenség azzal versenyezni, akinek nem kell időben hazamenni és otthonról is tudja tolni a szekeret, hétvégén bejárhat kutatni önszorgalomból stb), de azért még élvezhetem a munkámat ha visszamegyek, sok évig.
Egy amatőr sportklubba jártam, az volt az egyik legjobb hobbym, nagy flow-élményekkel és barátságokkal, azt nehéz elfogadni, hogy vége (messze van és időigényes sport). Eszembe jut minden nyáron, hogy tekerek haza edzésről este a hídon a naplementében és fáradt vagyok mégis csupa fiatalság és élet.
De szerintem mindenre így gondol az ember, ami elmúlt. Már aki ilyen típus. Egyszer majd arról fogok írni, hogy ahogy a félkész kertben, a strandsátor árnyékában pihentünk a kislanyommal, meg amikor nagy pocakkal vittem a tipegő lányomat és a kutyát a szigetre, aztán autóztunk haza a rakparton, mikózben lassan ranksötétedett - na az volt a Nyár meg az Élet.
Ez van. Az a jó, ha van mit siratni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!