Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Sajnáltad a régi életed...

Sajnáltad a régi életed szülés előtt?

Figyelt kérdés
Volt benned olyan érzés, hogy már soha többet nem lesz semmi olyan mint előtte? Szeretem a babát, de sokszor eszembe jut, hogy mekkora változás lesz az életünkben és félek, tudom mar semmi sem lesz olyan mint régen. Tervezett baba és nagyon szeressük, várjuk.
2021. febr. 4. 21:31
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
82%
igen
2021. febr. 4. 21:36
 2/24 anonim ***** válasza:
89%
Kifejezetten nem sajnáltam, de elmentünk egy "búcsúmozizásra" "utoljára". Kettesben voltunk a teremben, a film ugyan szar volt, de örök élmény, az tuti. :D
2021. febr. 4. 21:36
 3/24 anonim ***** válasza:
68%
Nem.
2021. febr. 4. 21:37
 4/24 anonim ***** válasza:
79%
Igen
2021. febr. 4. 21:37
 5/24 anonim ***** válasza:
94%

Igen nálam elég sokáig tartott ez az időközönkénti visszaemlékezés. Nagyon szerettem a "szabad azt csinálok amit akarok életet".

Már másfél éves a lányom és egyáltalán nem jut eszembe, pedig a múltat én sirattam rendesen. Már az a furcsa,hogy milyen volt, mikor ő még nem volt. 😊

2021. febr. 4. 21:38
 6/24 anonim ***** válasza:
18%

Nem pont azért akarsz gyereket, hogy MÁS legyen az életed, mint eddig?

Sose értettem ezt a rinyát.

Nem volt munkagelyetek, főnökök, csalad, tars, állatok, akihez alkalmazkodni kellett? Itt mindenki olyan hú de nagyon szabad volt, hogy azt siratja vissza? 😂

2021. febr. 4. 21:42
 7/24 anonim ***** válasza:
90%
Nem, csak a nyugodt szaràs hiànyzik.
2021. febr. 4. 21:44
 8/24 anonim ***** válasza:
87%
A szülés előtt nem. Csak utána. Alig vártam már, hogy más életem legyen. Aztán mikor megszületett, iszonyatosan hiányzott. Hiszen még enni, wc-zni és zuhanyozni se tudtam nyugodtan eleinte. Szó szerint meggyászoltam a régi életemet. Rengeteget sírtam az első hetekben, azt hiszem, volt egy kis szülés utáni depresszióm is. De aztán eltelt kb 2-3 hónap, belerázódtam, elkezdtek jönni a visszajelzések a babától is, beleszerettem a gyerekembe. Most már nem kéne vissza az, ami előtte volt.
2021. febr. 4. 21:50
 9/24 anonim ***** válasza:
94%

6-os!

Igen hiányzott hogy délig lustizzak hétvégén.

...hogy ne kelljen egy fodrász, kondi, körmös miatt anyámék, anyósomék, férjem szabadidejével logisztikázni.

... nyugodt tusolások

... betegség esetén a nyugodt lábadozás

... barátnőkkel való spontán piálás

... nyugodt nem rohanós vásárlások

Stb.

Mára természetesen ezek megoldása nem jelent terhet számomra, csak alkalmazkodni kellet, ami nem megy mindenkinek egyik napról a másikra.

2021. febr. 4. 21:55
 10/24 Derjaderja ***** válasza:
88%

Volt, ahogy a gimi végén, az egyetem végén, párkapcsolatok végén illetve költözéskor.

Én work-alcoholic voltam, ezt is nehéz lesz végigélni, hogy a gyerektelen nők meg a férfi kollégák túlnőnek (képtelenség azzal versenyezni, akinek nem kell időben hazamenni és otthonról is tudja tolni a szekeret, hétvégén bejárhat kutatni önszorgalomból stb), de azért még élvezhetem a munkámat ha visszamegyek, sok évig.

Egy amatőr sportklubba jártam, az volt az egyik legjobb hobbym, nagy flow-élményekkel és barátságokkal, azt nehéz elfogadni, hogy vége (messze van és időigényes sport). Eszembe jut minden nyáron, hogy tekerek haza edzésről este a hídon a naplementében és fáradt vagyok mégis csupa fiatalság és élet.

De szerintem mindenre így gondol az ember, ami elmúlt. Már aki ilyen típus. Egyszer majd arról fogok írni, hogy ahogy a félkész kertben, a strandsátor árnyékában pihentünk a kislanyommal, meg amikor nagy pocakkal vittem a tipegő lányomat és a kutyát a szigetre, aztán autóztunk haza a rakparton, mikózben lassan ranksötétedett - na az volt a Nyár meg az Élet.

Ez van. Az a jó, ha van mit siratni.

2021. febr. 4. 22:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!