Lehet tenni valamit a könnyebb szülés
érdekében?Komplikációk elkerülése?
Figyelt kérdés
Gondolok itt mozgásra,teákra ...bármire amivel meglehetne könnyíteni illetve felkészülni rá.
Én személy szerint rettegek,rémálmaim vannak :(
23 hetes vagyok,hozzá teszem,hogy könnyű terhességem van,eddig semmi panaszom nem volt és probléma mentes terhesség,egészséges kislányt várok csak maga a szülés elrémíszt.
A lehető legrosszabb dolog, ha félsz, rettegsz tőle. Rá kell hangolódni. Tudom, könnyű ezt mondani, de nagyon sokat segíthet. Nálam mindkét szülés viszonylag könnyű volt, nem készültem egyiknél sem különösebben fel. Csak "együttműködtem" a babákkal, hagytam, hogy akkor és úgy jöjjenek, ahogy nekik jó. Első gyermekem a kiírt napon született, váratlanul ért a szülés, lényegében félni sem volt időm. Második 5 nappal előbb jött, de őt nagyon vártam, mert nehézkes terhesség volt. Így már inkább megváltásnak éreztem, hogy szülhetek. Málnalevél teát a 36. héttől ajánlják, én is bele akartam kezdeni, de már késő lett. :)
2021. jan. 15. 17:20
12/16 anonim válasza:
Beszéld meg a szülészorvosoddal, és a szülésznőddel, hogy mi a protokoll, és milyen fájdalomcsillapítási lehetőségek vannak az általad választott kórházban. Engem eleve az megnyugtatott, hogy nagyjából tudtam, mi vár rám, már, ha nem lesz komplikáció.
2021. jan. 15. 19:03
13/16 anonim válasza:
Én kb a 32-33. héttől keztem félni h már nincs sok idő és bizony félek. A császártól meg egyenesen rettegtem. Szerencsére hüvelyi úton sikerült megszülni.
Így utólag jó lett volna ha valami légzés technikát megtanulok mert nagyon kapkodtam a levegőt és mondták is h próbáljak lassan mélyeket lélegezni de hát az akkor ugye nem volt könnyű.
2021. jan. 15. 21:56
14/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm nektek,mindenkinek megfogadom a tanácsát !
2021. jan. 16. 14:43
15/16 anonim válasza:
Sok sikert kérdező. 10-és vagyok. Latod mekkora tabu ez. Az őszinte választ mindig lepontozzak 🤷🏼♀️🙂 hajrá. Menni fog.
2021. jan. 16. 15:09
16/16 anonim válasza:
Szia
Gátizom tornát javaslok 😊
Én ezt bánom a leginkább, jogy nem tettem a terhességem alatt
Nagykn gyenge gátizmom volt, és a nehez szülés csak rontott rajta. Mosr itt vagyok 1 évvel utána, végbélsérvvel, hólyagsérvvel...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!