Lehet tenni valamit a könnyebb szülés érdekében?Komplikációk elkerülése?
Gondolok itt mozgásra,teákra ...bármire amivel meglehetne könnyíteni illetve felkészülni rá.
Én személy szerint rettegek,rémálmaim vannak :(
23 hetes vagyok,hozzá teszem,hogy könnyű terhességem van,eddig semmi panaszom nem volt és probléma mentes terhesség,egészséges kislányt várok csak maga a szülés elrémíszt.
Nem lehet császármetszést kérni. Ha egy orvos engedi a választást, az törvényt szeg. Ezt a “hogyan akarok szülni” döntés lehetőséget már eltörölték. Gondolom magán klinikákon még van az a pénz..
Én a felkészülést szülésznők előadásaival kezdtem meg (nem, nem a szülés videókat néztem meg, hanem szülésznőkkel beszélgetéseket). Körbe jártam a helyi kórház lehetőségeit - hogy néz ki a szoba, hogy zajlik ott a 3 nap, mit kell bevinni, milyenek a szülésznők. Aztán az utolsó hetekben málna levél tea. A többi magától jön, arra nem lehet felkészülni. Maximum ha külön dúlád van, aki a szülés előtt is készít már téged lelkileg.
Mindenféle képpen természetesen szeretnék szülni,a gondolat,hogy felvágják késsel a hasam sokkal ijesztőbb...ezt mindenféle képpen elkerülném.
Németországban élünk,itt is fogok szülni,itt gát védelem is van egyébként,ami szerintem pozítív.
A málnalevél teát utolsó hónapban ajánlják?
Mindenféle képpen meg kérdem a nőgyógyászomat erről,ha nem is segít és nem is árt akkor nincs sok veszítenivalóm.
Olvass utàna a fàjdalomcsillapìtàsi lehetősègeknek, beavatkozàsok előnyenek, hatrànyànak, ìrj szülèsi tervet. Tanuld meg a szüléssel kapcsolatos kifejezéseket, amiket mèg esetleg nem tudsz. Mozogj rendszeresen. Dolgozz, amìg csak bìrsz.
Biztosan fognak tàmogatni a szülőszobàn, de te magad is figyelj oda, hogy egyèl-igyàl, mozogj vajúdàs közben, ès kitolàs közben ne feküdj a hàtadra.
Kèszülj fel szoptatàsi ismeretekkel.
Gatvedelem itt is van. De azért első gyereknél sokszor nem jön össze. Illetve sok helyen (pl Dánia) azt jelenti a gatvedelem, hogy hagynak szétszakadni a pi.ba. Barátnőm így járt. Az se jobb...
Szoval en azt mondom, hogy ha természetesen akarsz szülni akkor ott csak a szentlelek segíthet, minden más “praktika” csak önámítás. Gyakorlatilag egy rohadt nagy lutri. Kívánom, hogy szerencséd legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!