Milyen komplikációk léphetnek fel szülés alatt, amitől tartósan sérült lesz a baba akár értelmileg, akár testileg?
Szülés közben a leggyakoribb komplikáció az oxigénhiány(bent ragad a szülőcsatornában, nyak köré tekeredik a köldökzsinór és megfullad, esetleg köldökzsinór trombózisa, de ez korábban szokott jelentkezni és a magzat halálával is végződhet). Esetleg még ha rosszul emelik ki.
Más hirtelen nem jut eszembe.
Ami még felléphet az inkább az anyát veszélyezteti(pl nagyfokú vérveszteség).
Ha nem érthető, amit írtam, akkor: nyúltagy:az agy egy része, öreglyuk:lyuk a koponyán alulról. Valahogy oda bepréselődött...de ez már régen volt, kb 80 éve.
Amúgy 16 hónapja szültem. 2x volt a zsinór a babám nyakán, sürgősségi császár lett. Szerencsére nem tágultam semmit a 11 óra vajúdás alatt, mert ha a szülőcsatornába jut a kislányom, nem éli túl....már így is fulladozott, mire kivették, de szerencsére időben (hála az égnek, meg a dokimnak)
Szerintem ezt a szülés előtt ne akard tudni. :-) Egy jó tipp kitolásnál csukd be a szemed és ne köpd le az orvost( mármint a nyomás miatt).
Amúgy egy ismerősöm valami agyvérzés szerűt kapott, mert nagyon sokáig várt az orvos a császárral. Meg ugye az oxigénhiány amit írtak is. Megakad a baba feje a szülőcsatornában....
Nem érdemes erről tudni... amúgy nem feltétlen gond a nyakra tekeredett köldökzsinór. Az enyémen 3-szor volt szorosan rajta, s nem császárral született, baja sem lett. Csak mindenki meghalt kicsit, mikor meglátta, s nem sírt fel.
Aztán hála a világ legjobb orvosának, aki egyből cselekedett, a baba egészséges!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!