Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Milyen kórházakban van arra...

Milyen kórházakban van arra lehetőség, hogy ha komplikáció mentes a szülés, akkor levezetheti a szülésznő is?

Figyelt kérdés
2019. nov. 8. 07:15
 1/5 anonim ***** válasza:
Istvánban nekem pl a szülésznő vezette le.A doki csak a hasamat nyomta meg egyszer,majd a végén összevart úgyhogy kb 15 percet ha láttam.
2019. nov. 8. 07:35
 2/5 anonim ***** válasza:
62%

Szerintem a legtöbb helyen ilyen esetben ez így van (spórolás és emberhiány miatt is) és az orvos csak akkor kerül elő, ha a szülésznő hívja, illetve gondolom, minimum a végén ha kell varrni ill. ellenőrizni, hogy kitisztult-e méh. Sokan írták már itt is, hogy a dokijukat kb. nem is látták. Viszont ha mondjuk EDA-t kérsz vagy már az elején indokoltnak látnak valami beavatkozást, amit te nem, akkor lehet, hiába tervezted a csak szülésznőt. (Bp. Péterfyben barátnőm így szült, ezért én is ugyanazt felfogadtam, erre a 35. héten befektettek és programcsászár lett. Másik barátnőm is minden beavatkozás nélkül szült szinte csak az ügyeletes szülésnőknél gátvédelemmel a Szt. Imrében, ő se nagyon látta az orvost.)

A legtöbb kórházban van ingyenes szülésfelkészítő tanfolyam, ami általában egy előadás-sorozat mondjuk havonként és ott elmondják részletesen a helyi kórházi protokollt (sima vagy császár, meg lehet nézni a szülőszobát milyen felszerelt, apa bejöhet-e, szoptatás, hány nap, papírok... és hogy lehet-e csak dokit vagy csak szülésznőt fogadni) és kérdezni is lehet. Ha első kézből akarsz biztos információt, érdemes elmenni a környékeden lévőkbe, élesben úgyis jól jön majd a terepismeret.

2019. nov. 8. 07:39
 3/5 anonim ***** válasza:
Istvánban nekem is a szülésznő volt ott végig, a doki csak az utolsó 10 percre esett be. Igazából összevarrt és ennyi. Semmilyen komplikáció nem volt.
2019. nov. 8. 09:21
 4/5 anonim ***** válasza:
Nálam is 10 percet volt bent a doki a végén, meg az elején 1 percet.
2019. nov. 8. 12:07
 5/5 anonim ***** válasza:
Szent imreben a szulesznom vezette le az egeszet. A doki mar akkor jott be amikor kint volt a baba.
2019. nov. 8. 13:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!