Késői halvaszülés (39. hét, császárral) után mik a kilátások? Ismertek ilyen valós eseteket? Hogy alakult utána? Mikor lett kövi baba? Hüvelyi szülés lehetséges utána? Mikor?
...pár hete történt velem 39. héten egyik nap nem éreztem mozgást és bementünk a kórházba, de nem találtak szívhangot...én sokkos állapotban gyenge/gyáva módon a császár melett döntöttem. mert a méhszájam nem volt egyáltalán nyitva, és így 12 óra vagy több is lehet a hüvelyi útvonal. Utólag most tartok tőle, hogy a következő terhességnél komplikációk lehetnek illetve többet kell várni ha természetes szülést szeretnénk..
Volt még valaki így, vagy közelibb ismerőse, rokona?
Elöször is sajnálom, ami veled történt.
Másodszor szerintem jól döntöttél, ilyen esetben a császár sokkal kevésbé nehéz módja a szülésnek.
Emiatt semmiféle nehézséged nem lehet késöbb, a szervezetre ugyanolyan hatással van, mintha élve született volna a gyerek. Igen sok mindenki szül császárral és ez a következö terhességeknél semmiféle komplikációt nem okoz, söt egy természetes, hüvelyi úton történö szülésnek sem akadálya. Viszont csázsár után legalább egy-másfél évet szoktak javasolni a következö teherbeesés elött. De ezt a nögyógyászoddal beszéld meg, ö ismeri legjobban az általános állapotodat.
Szóval emiatt ne idegeskedj, elvileg semmi akadálya sem újabb terhességeknek, sem természetes szüléseknek.
Ismerősnek szinten a 39. Heten halt meg a babája, ő megszülte, picit több, mint egy évvel később egészséges kisfia született.
A csaszar kapcsán, szetintem (laikus vagyok, úgyhogy lehet butaságot írok), ha huvelyi szulest szeretnél ugyanannyi idő, mint egy vbac-nel. Ez általában 18 hónap, egyes orvosok több, mások rövidebb időt javasolnak.
Részvétem
Nem érdekelnek a pszichológusok. Régebben voltam
párnál egyéb okokból és segíteni nem segített, pedig közel sem ekkorra tragédia volt a probléma. Nekem nem válik be szöveg, ami másoknál igen. A gyógyszereket sem tartom megoldásnak.
És tisztában vagyok, hogy császár után is szülnek hüvelyi úton. De igen sok esetben az orvosok inkább császároznak ismét, pláne ha kiderül hogy rizikós esetről van szó, pl. cukorbetegség,vérnyomás problémák, vagy előzőleg halvaszülés(kiemelés). Nos ezért érdekelnek releváns esetek, tapasztalatok.
Én is a császárt választottam volna, bízva abban, hátha még él a baba.
Egyik ikres csoportban van egy nő,tavaly év végén halva született a babája, tavasszal ikrekkel lett terhes.
Nekem 3. Császárom lesz. Első természetes szülésnek indult, de elhúzódott, valószínűleg ezért is lett fogyatékos a lányom. Második szülésnél kértem a császárt. Inkább legyemeg gyorsan, egészségesen, nem ragaszkodom a természetes szüléshez, most is császár lesz, mi el ikreket várok. Inkább császár, mint hogy vajúdás közben oxigén hiányos legyen....
Részvétem :(
Nekem 37 napos volt a fiam mikor meghalt(másfél hónapja volt...)
Azt mondták próbálkozni kB 1 év múlva lehet és ha a seb engedi szulhetek hüvelyi úton.... Ez seb függő is és a te egészségügyi allapotodtol függ hogy hogyan szulhetsz.
Tudom mit érzel..... Leirhatatlan a fájdalom, de egyszer könnyebb lesz. Kivanom a legjobbakat neked és tarts ki! Jövő ilyekorra már lesz egy szivárvány babád ❤️🤞🙏🤲
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!