Miért akar valaki császármetszést a sima szülés helyett?
A statisztikákban amit a csaszarrol látsz, ott nincs szetvalasztva a sürgősségi tehát életmentő és az elektiv + programozott.
Ha a sürgősségi eseteknél nem lenne császármetszés, hanem hagynak dolgozni a csodálatos természetet és vele együtt a szelekciót akkor a statisztikabol azt látnád hogy a szülés veszélyes üzem, nem csak a baba de a te életed is veszélyben forog, míg a csaszarmetszesnel a babák gyakorlatilag 100%ban megússzák komplikációk nélkül, az anyai kockázat pedig alacsony.
Persze császár után lehetnek osszenovesek, de hüvelyi szülés után inkontinencia, huvelyi szakadást követő jegesedés, érzéketlenség meg egyéb sok dolog van ám, csak ezeket nem dokumentálják, meg nem készítenek belőle statisztikat.
Szerintem egy laikus számára nem megítélhető hogy melyik a jobb. Most az ijesztgetes megy a császármetszéssel kapcsolatban, aztán az ijesztgetok tartanak szulesfeldolgozo tanfolyamokat...
Az orvosok meg azzal is ösztönözve vannak a császárok arányának csökkentésére, hogy most ez a divat, és a nők egy része ez alapján választ kórházat és orvost.
Ha lehetne választani én a császárt választanám, de nincs rá keret, így marad az imádság, szerencsére könnyű szuleseim voltak de jobb lenne egy heg a hasamon meg a régi pun*i.
ez a lényeg az egészben:
"rengeteg hüvelyi szülésben tönkrement nőt ismerek. Császárost nem."
ennyi.
Én kértem és kifizettem a császárt. 0 negatívumot tudnék mondani. Komolyan.
A császárt választanám.
Nálam a fő indok a kiszolgáltatottságtól való félelem. Császárnál megvan a műtét és biztosan fáj a felépülés, ezt nem tagadom. De lelkileg egészen máshogy viselem, hogy már kint van a gyerek, és minden rendben velem is és a gyerekkel is. Így lehet akár napokig nehéz, de már megvan a végeredmény. Ellenben természetesnél ki tudja, hogy meddig szenvedek, ki tudja, hogy kapok-e fájdalomcsillapítót, ki tudja, hogy nem lesz-e oxigénhiányos a gyerek, ki tudja, hogy huszonakárhány óra merő szenvedés után mégis császároznak, stb.
Minden ítélkezés nélkül, mindenki azt csinál a testével, amit akar, de nekem az a furcsa, aki (akár néhány igazi szülés-videó megnézése után is) ragaszkodik a hüvelyi szüléshez...
Mivel a császárnak jóval kevesebb a hosszú távú, akár életre kiható szövődménye, mint egy hüvelyi szülésnek.
- reped, szakad
- méhsüllyedés
- ilyen-olyan sérvek
- paralízis (féloldali)
- inkontinencia
- a sebek nem gyógyultak rendesen, ergo minden aktus bromi fájdalmas
- vérveszteség szülés alatt - akár extrém mértékű
- szeméremcsont-törés nagy gyereknél
Persze, ezekről nem beszélnek, mert a szülés "csodálatos". Hát nem az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!