Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért akar valaki császármetsz...

Miért akar valaki császármetszést a sima szülés helyett?

Figyelt kérdés
Nem ítélkezni szeretnék, én még szülés elött állok, csak kíváncsi vagyok. A császárnak nagyobb, rosszabb szövődményei lehetnek nem? Hiszen egy nagy hasi műtét, husszú felépüléssel.

2021. jan. 13. 21:48
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
91%

A statisztikákban amit a csaszarrol látsz, ott nincs szetvalasztva a sürgősségi tehát életmentő és az elektiv + programozott.

Ha a sürgősségi eseteknél nem lenne császármetszés, hanem hagynak dolgozni a csodálatos természetet és vele együtt a szelekciót akkor a statisztikabol azt látnád hogy a szülés veszélyes üzem, nem csak a baba de a te életed is veszélyben forog, míg a csaszarmetszesnel a babák gyakorlatilag 100%ban megússzák komplikációk nélkül, az anyai kockázat pedig alacsony.

Persze császár után lehetnek osszenovesek, de hüvelyi szülés után inkontinencia, huvelyi szakadást követő jegesedés, érzéketlenség meg egyéb sok dolog van ám, csak ezeket nem dokumentálják, meg nem készítenek belőle statisztikat.

Szerintem egy laikus számára nem megítélhető hogy melyik a jobb. Most az ijesztgetes megy a császármetszéssel kapcsolatban, aztán az ijesztgetok tartanak szulesfeldolgozo tanfolyamokat...

Az orvosok meg azzal is ösztönözve vannak a császárok arányának csökkentésére, hogy most ez a divat, és a nők egy része ez alapján választ kórházat és orvost.

Ha lehetne választani én a császárt választanám, de nincs rá keret, így marad az imádság, szerencsére könnyű szuleseim voltak de jobb lenne egy heg a hasamon meg a régi pun*i.

2021. jan. 14. 06:46
 12/25 anonim ***** válasza:
82%
Nekem 2 hüvelyi szülésem volt de a lányomnwk biztos azt fogom javasolni,hogy fizesse meg a császárt. Vagy kifizetem neki,de hüvelyen át ne szüljön.
2021. jan. 14. 06:56
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
Barátnőm világ életében derékfájós volt, félt, hogy mi lesz a hüvelyi szülés során, de az orvosa megnyugtatta, hogy nem lesz semmi baj és ez mindenkinek jobb blabla. Tényleg könnyen meg volt a baba, csak közben gerinc sérve lett. Alig tudja ellátni a babát olyan fájdalmai vannak. Már egyszer műtötték, de kelleni fog még egy és közölte vele az orvosa, hogy ne akarjon még egy gyereket, mert már a terhességet se fogja bírni a gerince. Én ugyancsak ülő munkát végzek évek óta, nap végére mindenem fáj, ezért az ő példája meggyőzött, hogy császárt válasszak. Persze lehet nem lenne semmi bajom sima szülésnél, de sajnos ez csak utólag derül ki és senki nem tud garantálni semmit. Ha kell kifizetem a magánkórházi díjat.
2021. jan. 14. 08:56
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
Nálam indokolt volt a császár, de ha nem lett volna, akkor is azt "választottam" volna. Nem kellett vajúdni órákon-napokon keresztül, nem szakadtam szét, nem tágultam ki, nem lett inkontinenciám, süllyedésem, sérvem stb. Minden ugyanolyan, mint volt, amilyennek lennie kell, a szexszel sincs probléma. Nekem alapból, hogy kinyomjak magamból azon a lyukon egy babát nem, nagyon nem, a gondolatra is rosszul vagyok. A császáros seb, fájdalom semmi ezekhez képest. Arról nem is beszélve, hogy nem lesz oxigénhiányos, nyomott, törött csontú a baba. Voltak velem egy szobában simán szült nők is, volt amelyiket ülni nem tudott vagy pisilni nem mert.
2021. jan. 14. 09:53
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
13 nekem is kijött a sérvem... ez mondjuk lehet pusztán a terhesseg miatt is de tuti hogy egy hosszas vajúdás nem segít azon, hogy enyhe állapotban maradjon. Azzal nem számolnak sokan, hogy átlag 10 évvel később szulunk, mint ideális volna a testnek. Ezt sem szabad azért elfelejteni.
2021. jan. 14. 10:19
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
Igen persze a kor is számít. Barátnőm mondjuk 24 volt amikor szült és mégis így járt ahogy a 13-as hszben írtam, szóval bárkivel megtörténhet. Sajnos kiszámíthatatlan mi fog történni.
2021. jan. 14. 11:12
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

ez a lényeg az egészben:

"rengeteg hüvelyi szülésben tönkrement nőt ismerek. Császárost nem."

ennyi.

Én kértem és kifizettem a császárt. 0 negatívumot tudnék mondani. Komolyan.

2021. jan. 14. 12:54
 18/25 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
2021. jan. 14. 13:14
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

A császárt választanám.

Nálam a fő indok a kiszolgáltatottságtól való félelem. Császárnál megvan a műtét és biztosan fáj a felépülés, ezt nem tagadom. De lelkileg egészen máshogy viselem, hogy már kint van a gyerek, és minden rendben velem is és a gyerekkel is. Így lehet akár napokig nehéz, de már megvan a végeredmény. Ellenben természetesnél ki tudja, hogy meddig szenvedek, ki tudja, hogy kapok-e fájdalomcsillapítót, ki tudja, hogy nem lesz-e oxigénhiányos a gyerek, ki tudja, hogy huszonakárhány óra merő szenvedés után mégis császároznak, stb.

Minden ítélkezés nélkül, mindenki azt csinál a testével, amit akar, de nekem az a furcsa, aki (akár néhány igazi szülés-videó megnézése után is) ragaszkodik a hüvelyi szüléshez...

2021. jan. 14. 14:11
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

Mivel a császárnak jóval kevesebb a hosszú távú, akár életre kiható szövődménye, mint egy hüvelyi szülésnek.

- reped, szakad

- méhsüllyedés

- ilyen-olyan sérvek

- paralízis (féloldali)

- inkontinencia

- a sebek nem gyógyultak rendesen, ergo minden aktus bromi fájdalmas

- vérveszteség szülés alatt - akár extrém mértékű

- szeméremcsont-törés nagy gyereknél

Persze, ezekről nem beszélnek, mert a szülés "csodálatos". Hát nem az.

2021. jan. 15. 14:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!