Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért akar valaki császármetsz...

Miért akar valaki császármetszést a sima szülés helyett?

Figyelt kérdés
Nem ítélkezni szeretnék, én még szülés elött állok, csak kíváncsi vagyok. A császárnak nagyobb, rosszabb szövődményei lehetnek nem? Hiszen egy nagy hasi műtét, husszú felépüléssel.

2021. jan. 13. 21:48
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
82%

Mi még csak tervezzük a babát, de amiért felmerült bennem a császár: 160 centi vagyok és 42 kiló, keskeny csípővel, és általában ha valami nőgyógyászati bajom lehet az lesz is.

Természetesen az orvos fog dönteni. Ha ő úgy véli menni fog simán is akkor bízom benne.

2021. jan. 13. 21:52
 2/25 anonim ***** válasza:
100%
A természetesnek indult szülésem komplikációk miatt császárral végződött. Utólag nem annyira bánom, hogy nem a gyári helyén jött ki a 4,15 kg-os gyerekem. :) Elég sok rémes sztorit hallani arról, hogyan szakad pl. a nő és milyen következményekkel járhat a kitolás.
2021. jan. 13. 22:00
 3/25 anonim ***** válasza:
89%
#2 Én is annyi volt pont, 4,15. Anyum természetesen szült meg, de egyik oldalára lebénult és végig szakadt az egész szülőcsatorna. Állítólag széles volt a vállam.
2021. jan. 13. 22:07
 4/25 anonim ***** válasza:
64%
Én azért, mert sajnos sok gyereket ismerek, akik a természetes születésük alatt sérültek (oxigénhiány, letüdőzött mekóniumos víz stb) meg visszavonhatatlanul. Ezért választottam a császárt.
2021. jan. 13. 22:09
 5/25 anonim ***** válasza:
90%
Nekem csak császár lehetett és mivel nagyon jól sikerült, minimálisan fájt csak, nem lehet így oxigénhiányos a baba, ha másodjára dönthetnék, az is császár lenne, nem érdekel annyira a hüvelyi szülés, szétszakadás, inkontinencia, stb.
2021. jan. 13. 22:24
 6/25 anonim ***** válasza:
79%
Nekem októberben volt császárom. Ezt szerettem volna,azért,hogy a babának biztosan ne legyen baja. Végül beindult a vajúdás,de egyáltalán nem tágultam,császár lett. Borzalmas volt. Nem kaptam elég érzéstelenítőt,szóval nagyon fájt. A felépülés is iszonyú volt,főleg az első 2 hét. Nem kívánom senkinek.
2021. jan. 13. 22:31
 7/25 anonim ***** válasza:
69%
Egyáltalán nem. Mind a két szülésnek megvannak a nagy és csúnya szövődményei. Csak aki hüvelyi úton szul az kizárólag büszke lehet erre és viselje a következményeit némán. Az a baj, hogy most annyira nyomatjak a természetes szulest, hogy szemrebbenés nélkül elhazudják a szovodmenyeket ezek az idióta cikkek, meg nyálas baromságok, amik megjelennek vele kapcsolatban. Tapasztalatból beszélek. És nem is csak sajtból sajnos. Szoval en ha lesz meg valaha egy gyerekem, az csaszar lesz, akármennyibe is kerül, mert ha en meg egy gyereket atkuldok a rendszeren, nincs az a szülész-nogyogyasszal egybegyurt plasztikai sebész, aki összerak. A valamennyire élvezhető szextől is elbucsuzhatnek egy életre. Kosz nem. Egy kijött lent, de több nem fog. Mondom ezt úgy, hogy a szulesem amúgy nem volt gaz. Csak a következményeit nyomom már egy éve.
2021. jan. 13. 23:09
 8/25 anonim ***** válasza:
84%

Nagyon pici vagyok, 4.5 kg volt a babám, nem fordult be, hosszú vajúdás után császároztak. Félnék, hogy amin keresztül mentünk újra lejátszódik, így se nem bántam meg és újból a császárt választanám.

Voltunk ott kismamák, hüvelyi és császáros szüléssel is két napot. Vacakul volt ott mindenki abban a két napban. Főleg egyénfüggő, hogy melyiket ki-hogy éli meg. Szerintem.

2021. jan. 14. 03:36
 9/25 anonim ***** válasza:
79%

Méhsüllyedés

Hüvelyfalsüllyedés

Hólyagsérv

Végbél sérv

Inkontinencia kitágult hüvely .... a császár semmi ahhoz képest... rengeteg hüvelyi szülésben tönkrement nőt ismerek. Császárost nem.

2021. jan. 14. 06:05
 10/25 anonim ***** válasza:
89%
Inkább fájjon a császárheg, mint hogy a hüvelyem, végbelem szakadjon, amire eü okokból jó esélyem van. A babának pedig így sokkal kevésbé eshet baja
2021. jan. 14. 06:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!