Sokan miért mondják azt gúnyosan hogy a császármetszés
nem "szülés" ?
Nekem császármetszésem volt, soha, senki nem mondott ilyeneket, ilyet maximum a neten olvasok.
2020. nov. 20. 09:52
Ostobaság. A császár vagy a gyerek, vagy az anya, vagy mindkettő életének a megmentése.
Nem is érdemes megvitatásra.
2020. nov. 20. 09:52
Én még nem találkoztam ezzel, hogy valaki ezt mondta volna. Császáros vagyok, és noha elgondolkodtam az elején azon, hogy ez szülésnek számít-e, de mindenki bizonygatta, hogy persze annak számít, ne gondoljak butaságot.
2020. nov. 20. 09:55
Én se hallottam ilyet soha, itt gykn szoktam ezt olvasni de szerintem nettó hülyeség,
bár nekem hüvelyi szülésem volt de szerintem a császár sokkal nehezebb, legalábbis külső szemmel nekem nehezebbnek tűnik
2020. nov. 20. 09:57
Nem tudom, miféle barom mond ilyeneket, én nem barátkoznék idiótákkal.
2020. nov. 20. 09:59
6/45 A kérdező kommentje:
Én is interneten látom hogy nagyon leszólják azokat a nőket akik így szülnek. Nekem még nincs gyermekem, de esélyes ha egyszer szeretnék így kell szüljek mert kB 4 kg vagy afelett vannak a babák a családunkban... Több ismerősöm is így szült teljesen jó anyák. Meg én nem szégyellem bevallani, hogy félek az ilyenektől, gátmetszés, repedés, vákum, fogó, vizelettartási problémák, 30+óra vajúdás, nem tudják időben beadni az érzéstelenítőt, beszurol a gyerek.... Stb még a saját anyám is azt mondta megért ha egyszer így szeretnék szülni..
Mert azok elvakult ősanyak. Az a tipikus szülj otthon bábával típus.
2020. nov. 20. 10:08
8/45 A kérdező kommentje:
Igen, sajnos látok én is ilyen embereket. Vajúdjon 30-40+órát egy nő, repedjen szét a fenekéig, utána ő lesz az "igazi" anya. Nekem volt olyan ismerősöm akinek gyerekének nyakára volt tekeredve a köldökzsinór, több mint 4 kg volt a gyerek, de semmi áron nem akart császárral szülni mert az nem szülés szerinte...
Ez nem a baba méretétől függ. Van, akinek egy 3 kilós babát is nehéz megszülni, másnak egy 4 kilósat sem.
4,5 kilósan született a babám, természetesen, gátvédelemmel. Sose volt vizelettartási problémám, 8 órát vajúdtam, semmilyen beavatkozásra nem volt szükség szülés közben. Semmi bajom, hamar regenerálódtam és élvezem a szexet is ugyanúgy, mint azelőtt. Ezt nem dicsekvésből írom, hanem azért, hogy lásd, a baba nagy mérete nem törvényszerűen jár együtt mindenféle kellemetlenséggel.
Amúgy nemrég én is feltettem egy kérdést ezzel kapcsolatban, nagyon jó válaszok érkeztek császáros anyukáktól is:
https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szule..
2020. nov. 20. 10:18
10/45 A kérdező kommentje:
U.i.: én a mai napig le vagyok döbbenve hogy ilyen módszereket még a mai napig alkalmaznak hogy vákummal meg fogóval szedik ki a gyereket... Omg...
Kapcsolódó kérdések: