Sokan miért mondják azt gúnyosan hogy a császármetszés nem "szülés" ?
Azért mert a szülés azt jelenti, hogy vilagra hozod a gyereket. Megszülöd.
A császárral nem erzel semmit es kiveszik beloled.
"Azokat abszolut nem ertem meg,akik csupan fajdalom elkerulese vegett kernek programcsaszart."
És miert? Mindenkinek olyannak kell lenni, mint te? Én pl. rettegek a szulestol. Nem akarom átélni. Ha lesz egyáltalán gyerekem, császárral akarom megszulni.
Egyébként én is császárt terveztem, mert el voltam borzadva magától a hüvelyi szüléstől, meg a komplikációk is aggasztottak.
Végül természetes szülés lett nekem, az orvos nem ajánlotta a császárt, meg hát, átélni rossz volt persze, nagyon fájdalmas maga a vajúdás része, a kitolás nekem nem volt vészes, nem is éreztem úgymond, és kicsit irigykedtem is, hogy másnak milyen "egyszerű", csak felvágják oszt csokolom
Viszont, amikor felkerultem az újszülött osztályra, a szobatársaim mind császáros anyukák voltak. 6 napot voltunk bent (sárgaság miatt), még az 3. napon is én segítettem nekik bugyit felhúzni, én keltem a gyerekükhöz odavinni az ágyhoz szoptatni mert alig bírtak mozogni, nagyon sajnáltam őket, persze jobb lett nekik napról napra, de tartottuk a kapcsolatot, azt mondták még 3 hét után is borzasztóan fáj a heg, nehéz úgy a babát ellatni.
Szóval összegezve, kicsit sem könnyebb a császár megfigyelésem szerint, nekem már másnap ment az ülés, semmim nem fájt pedig elég nagy gátmetszésem volt.
A hüvelyi szülés közben fáj pár órát, a császár meg utána hetekig. Ennyi a különbség. Mindkettő szülés, mindkettő fáj csak másképp
Utolsó, én császárosként járkáltam már másnap, volt aki meg a szülés közben annyi vért vesztett, hogy nem tudott kikelni az ágyból úgy szédült. Nem feltétlen az van ami a szobatársaiddal. Nekem nem fájt semmi. Nem hiszem hogy egyedül vagsok ezzel.
A vajúdás viszont pokol volt.
Nekem se volt vészes a császár, a második felkelésnél már semmit nem segítettek és mindent egyedül csináltam másnaptól. Nyilván rohadtul fájt, de összeszorítottam a fogaimat.
Az sem jobb ha valaki reped vagy vágják és ülni nem tud. Méhsüllyedés, inkontinencia, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!