Sokan miért mondják azt gúnyosan hogy a császármetszés nem "szülés" ?
"A csaszarmetszes az csaszarmetszes, a szules meg szules"
A császármetszés is szülés. Amit te szülésnek mondasz, az a természetes, hüvelyi szülés, de a másik is az. Pontosabban a császármetszés a szülésbefejező műtétek közé tartozó orvosi beavatkozás
21 akkor amikor megkérdezik a gyerekem mikor született, akkor gyors ki kell javítania mindenkit, hogy "nem nem nem, nem születtem meg mert nem szültek meg. Csak kivettek." Szóval a kivevés napját ünnepli.
Szülője se vagyok a gyereknek, a szülőanyja se?
Mikortól számít megszültbek egy gyerek? Én órákat vajúdtam, akkor most a hozzád hasonlóak szemében lehet fél anya?
Ásd el magad, de hívd meg a gödrödbe a társaid.
A császármetszést újabban hasi szülésnek mondják, hivatalosan is. Na hoppá!
Én megértelek kérdező, hogy a császárt választanád. Nekem az volt és semmi rossz érzetem, élményem nincs ezzel kapcsolatban. Szerencsére nem sürgősségi volt és nem is azért lett, mert én kértem.
Anyámnak hiába volt 3 hüvelyi szülése is, a mai napig nagy trauma neki ha visszagondol rá, pedig a legutolsó is 27 éve volt már.
Jaj,nekem.anyukam es keresztanyam (testverek) szivtak neha ezzel egymas veret. Anyam engem es hugom is epidurallal szult, szinte egybol kerte,nem szenvedett sokat. Keresztanyam szekalta,hogy nem is szult igazan.
Aztan mikor o volt a soros,mindket gyereket csaszarmetszessel segitettek ki, az elsovel nem tagult,a masodikkal meg igazabol fogalmam sincs,de azt tudom,egy percig nem volt fajasa magzatvizelfolyas utan 5-6 oraval sem,igy aztan ot is csaszaroztak. Masodik utan raadasul nagyon konnyen,fajdalommentesen regeneralodott is. Bizonyara en is regimodi vagyok,de en azert szeretnem megelni a fajdalmat is,de nyilvan nem fogok akadekoskodni,ha ilyen-olyan okbol megis csaszar lenne. Csak szeretnem megelni azt,ahogy megszuletik,egybol a hasamra teszik, aztan aranyora stb. Azokat abszolut nem ertem meg,akik csupan fajdalom elkerulese vegett kernek programcsaszart. Igen,ilyen is van! En is felek a fajdalomtol,szerintem nem is vagyok kulonosebben eros, nehanyszor ajultam el mar fajdalomtol is,de ilyet sosem kernek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!