Hogy volt erőtök végigcsinálni a szülést?
Itt most nem az érdekel, hogy "Arra gondoltam, hogy mindjárt megszületik a babám...", nem a lelki erő érdekel.
Ha mondjuk a kismama felkel kedd hajnali 5 órakor, takarít, főz, stb., majd olyan este 8 fele beindul a szülés és vajúdik 19 órán keresztül, az hogy bírja? Hogy hogy nem dől ki a fáradtságtól? Akárhogy nézzük, több mint 34 órát van fent, mert szülés után még aranyóra, stb.
Kérdező, vagyunk azért kevesen szerencsések is, akik könnyen, és nagy fájdalmak nélkül tudtunk szülni. Nekem 11 óra alatt lett meg a kislányom onnantól, hogy elfolyt a magzatvíz. Előtte aludtam délután 3 óra hosszát egyben, majd mikor ébredtem, kezdett is folyni. Utána még 3-4 órán át nem is voltak fájásaim, vagy legalább is nem éreztem őket. 3-4 óra úgy telt, hogy voltak 3-4 perces fájások már a végén, de közben nyilván van szünet a fájások közt, így akkor tudtam pihenni. És ezek nem voltak olyan durvák, mint a megszokott, legbrutálisabb menzesz görcseim. Jól bírhatóak voltak. Szülőszobán 4 órát voltam. Akkor jöttek volna a durvább fájások, de ahogy bementem, a doki adott az oxitocin mellé egy kábító injekciót. Úgy kiütött vele, hogy kb. 30 percre emlékszem a 4 óra hosszából, és összesen 5-6 erős, de kibírható fájásra. Az embert próbáló, egymást követő, fájdalmas görcsöket én nem éreztem. Kitolás is csak egy nagyon erős feszítő érzés volt. Nálam nem volt semmi kínlódás és szenvedés a vajúdásban, nem is kellett így óriási erő hozzá. Kb. megelletett a doki, mint egy lovat az oxival (már bocsánat). De hálás vagyok érte. Gyorsan, simán, könnyen ment minden, és nem voltak erős fájdalmaim!
Kórházi alig alvás az elején még bírható. 5 napot voltam bent, 2-3 óránál többet egyik nap sem aludtam. Egy fiatalabb szervezet ennyit még simán elvisel, meg persze a baba, és vele az újdonság varázsa is tuningol. Viszont, ha ezután hónapokig nem alszol, az már tönkreteszi a szervezetet. Engem is tönkretett.
A 2evesem megerezhette h szulok mert felorankent felsirt ejjel, bementem, megnyugtattam, visszafekudtem es ezt kismillioszor. Reggel elfolyt a magzatviz, korhazba be, annyi minden tortent es olyan gyorsan h nem gondolkodtam hanem kovettem amit kertek.
Harmadik babaval viszont 17orat voltam szuleszeten, megsem a faradtsag az, amire emlekszem hanem h veszettul fajt. Mire hatott az erzestelenito, jottek a tolofajasok, de a ferjem szerint ott a ketto kozott volt par perc "gomba" allapot, valoszinuleg aludtam egy gyorsat:)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!