Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mit gondoltok az otthon...

Mit gondoltok az otthon szülésről?

Figyelt kérdés
Mármint ami tudatosan otthon, Geréb Ágnes, stb..
2010. aug. 11. 15:07
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
100%

kedves 19:11!

szerintem azért 3 nap alatt lett volna idő beérni a kórházba! elhúzódó szülés esetén, ha otthon is kezded, szerintem ennyi idő után a bába saját kezűleg cipelt volna be a kórházba:)

viccet félretéve: tényleg elég szigorú kritériumok vannak, és ezeket orvosi papírokkal kell igazolni, nem vállal Geréb Ági sem olyan ősanyákat, akiknek dunsztjuk sincs az egészről. egy rakás kizáró körülmény van, amikor ők nem vállalnak, persze lehet egyedül is szülni, bába nélkül is, vannak ilyenek is ám. nem vállalnak faros babát, ikres, magas vérnyomásos, elöl fekvő méhlepényes, rossz nst-eredményes, kórháztól 20 km-nél messzebbi helyszínt választó, 18 év alatti, 35-40 feletti stb. kismamákat. szóval tényleg nem úgy megy, hogy a 2 perces fájásoknál telefonálok, hogy "Ági, akkor jönnél szülni?":)

a nem eltiltott orvosok nagy többségénél is halt már meg kisbaba, sajnos Áginál is, otthon is, ez benne van a pakliban. ő pont azért lett eltiltva, mert otthonszülésnél segít, és azt a Kamara nem támogatja.

kockázatos, de aki vállalja, hát vállalja, ez hadd legyen az anya lelkiismeretének dolga. én úgy gondolom, onnantól kezdve, hogy belém költözött egy kis élet, én vagyok érte felelős, én döntöm el, terhesen szedek-e vitamint, később, hogy mivel etetem és milyen emberré nevelem, adok-e rá sapit vagy nem, és ebbe nálam az is beletartozik, hogy én döntöm el, hol fog megszületni.

aki pedig később megbánja bármi oknál fogva is, az csakis magát hibáztathatja, mert Ági vagy akármelyik bába csak segít, ha te kéred. nem ők kérnek téged, hogy szülj otthon! eléggé hátbatámadás ilyenkor a bábát perelni szerintem.

az otthonszült anyuka

2010. aug. 14. 20:08
 32/39 anonim ***** válasza:
100%

Ez a "hát max ha gond van majd bemegyünk a kórházba szülés közben" igazán szépen hangzik de sajnos ez nem feltétlenül tud így működni....

KONKRÉT PÉLDA 3 hete történt amikor én szültem, illetve utána egy nappal: épp a babámat vártam a csecsemőszoba előtt, amikor a dokim akinél szültem maszkban, műtőscuccban fejvesztve rohant be a csecsemőszobához hogy "azonnal minden elérhető kolléga jöjjön!" - mindannyian akik ott vártunk azt találgattuk mi történhetett....hát megtudtuk utána hogy AZONNALI császár kellett, ráadásul egyéb gond is lehetett, nem véletlenül hívott a doki minden elérhető orvost és nővért.... 5 perc alatt megvolt a császár, megmentették a babát+anyát.

Ha ez az anya otthon szül bábával, vajon mi történt volna? Lehet találgatni, de szerintem sajnos egyértelmű :(

Egész egyszerűen az otthon szülés felelőtlen. Bátor, de felelőtlen.

2010. aug. 15. 12:47
 33/39 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy nem igazán idevág, de azért szeretném megkérdezni a véleményetek arról ha már ennyibe belementünk a témába és ha sokak szerint joga van az anyának eldönteni, hogy hogy szeretne szülni akkor mért van az hogy lehet otthon szülni annak aki akar, de nem lehet programozott császárral szülni annak aki azt akarna? Szerintem az otthonszülés sokkal veszélyesebb mint egy császármetszés. Nem egy orvos szájából hallottam már, hogy egy választott időben történő császármetszés kockázatai megegyeznek egy hüvelyi szülés kockázataival. Persze a műtétnek lehetnek szövődményei, de az statisztika azt mutatja, hogy a programozott császár után szinte nincs is szövődmény-mivel nincs kapkodás, nincs életveszély, ez a műtét nappal történik, megfelelő személyzettel, stb. Nem úgy mint egy sürgősségi császár amikor mindenki rohan hogy időben ki tudják venni a babát. Mi erről a véleményetek?? Szerintem igazságtalan azokra nézve akik programozott császárral szeretnének szülni. Ők mért nem szülhetnek úgy ahogy akarnak? Szemben azokkal akik otthon akarnak szülni?
2010. aug. 15. 13:41
 34/39 anonim ***** válasza:
34%

Szerintem aki már bevállal egy gyereket, az a min. hogy vállalja a szülést is! Tényle hamarosan oda jutnak majd a nők, hogy nem fognak tudni természetes úton szülni.Egyszerűen "elfelejtik", nem leszmek rá képesek. Siralmas. (Már ne haragudjatok a hasonlatért, de ez olyan , minthogy egyes túlnemesített kutyafajták sem képesek már természetes úton utódokat világrahozni, programozott műtéttel emelik ki a kicsiket...)

A magam részéről még szülés előtt állok, de hatalmas csalódás lenne a császár, ha mégis úgy alakulna. Én szeretném világra hozni a babámat. Szerintem a nőkben ez egy természetes ösztön, hagyni kellene élni.

Amúgy ha valaki dug a doki zsebébe egy kis pénzt, el van intézve a császár......

2010. aug. 15. 14:57
 35/39 anonim ***** válasza:

Nem tudom miért jobb a császár mint egy sima szülés....sokkal jobban fáj. Ugyanis a sima hüvelyi szülés közben fáj de akkor arra gondolsz hogy amint megvan a baba akkor elmúlik a fájdalom.

Na ezzel szemben a császár utána fáj, hiszen mégiscsak egy hasi műtétről van szó. A kórházban ahol szültem én már másnap sétáltam a gyermekemmel a folyosón, a császárosok alig tudták ellátni a babát, nem egy sírt is a fájdalom miatt, egyiket a wc-re is támogatta a férje, stb....főleg manapság majdnem mindegyik kórházban rooming-in rendszer van, azaz veled van a baba napi 24 órában már a második naptól. A cászárosok igencsak szenvedtek, nehezen tudták ellátni a babát (már amelyik el tudta egyedül) , és eléggé megkeserítette a legszebb napjaikat -első napok a gyermekkel- a seb és az hogy nehezen tudtják egyedül gondozni őt.

Nem választanám a császárt soha, csak ha muszáj, akkor természetesen beletörődnék.

DE: ha elég pénzt ad az ember, akkor van doki aki császároz inkább.

2010. aug. 15. 17:21
 36/39 anonim ***** válasza:

Én vagyok aki csütörtöktől szombatig vajúdott.

Milyen jó, hogy nem vagyunk egyformák...:) Nem értek egyet veletek. Én tudom milyen vajúdni, kijutott belőle rendesen. Azt nem tudom, hogy milyen a kitolási szak mert a végén császároztak, de sejtem, hogy milyen lehet. Az egyáltalán nem biztos, hogy fáj a császáros seb. Nekem pl. egyáltalán nem fájt és a többiek sem voltak elájulva. Régen elég sportos voltam, jártam futóversenyekre és a felkészülési időben nagyon sok felülést csináltam és az első pár napban izomlázam volt, ehhez tudnám hasonlítani azt a "fájdalmat" amit a műtét után 1-2 napig éreztem. Gyakorlatilag 0, semmi. A gátsebes kismama meg ülni nem bírt, menni nem bírt, szegénykém terpeszben járkált. Rólam meg senki nem mondta volna meg, hogy előző nap volt egy hasi műtétem. Az egyetlen hátrány amit éreztem az az, hogy 24 órán keresztül nem engedtek felkelni még felülni sem, sőt párnát sem adtak a fejem alá a spinális miatt ezért kényelmetlen volt hanyatt fekve szoptatni. Amikor már éreztem mindenemet (2-3 óra múlva) oldalt feküdtem és úgy szoptattam.

Írta előttem egy válaszoló, hogy a császáros anyukák nem tudtak felkelni meg ellátni a babájukat. Nem tudom hogy fogalmazzak, hogy senkit nem bántsak meg, de szerintem ebben volt egy nagy adag kényeskedés is. Nem hiszem, hogy annyira fájhat valakinek, hogy ne tudjon egyedül wc-re menni. Számomra ez valahogy hihetetlen. Akkor mit csinált volna ha simán szül? Ott hal meg fájdalmában a szülőágyon vagy hogy? Egyszerűen összehasonlíthatatlan a kettő. Szülés után mikor húzódik vissza a méh az eredeti állapotába enyhe görcsök vannak főleg szoptatás közben mert olyankor oxitocin termelődik, nálam is meg volt ez a jelenség, na az jobban "fájt" mint egyébként a sebem. Pedig én tényleg nem kaptam fájdalom csillapítót, lement még egy infúzió a műtét után, utána kivettem azt a kis műanyag csövet (most nem jut eszembe a neve...) a kézfejemből és mikor szóltak, hogy felkelhetek ballagtam anti D injekcióért mert a babámnak rh pozitív vére van én meg negatívos vagyok. Ennyi volt az össz. amit kaptam, ezen kívül még egy algopirint se. Probléma nélkül tudtam mindent csinálni, zuhanyoztam, jártam-keltem, megkértem a főnővért, hogy had én fürdessem a babámat mert mire haza megyek szeretnék egy kis rutint szerezni, egyszóval tényleg semmi nem esett nehezemre, tök fitt voltam azzal a 20 kg felesleggel ami még szülés után rajtam maradt. :D

2010. aug. 15. 18:53
 37/39 anonim ***** válasza:
Megint én vagyok. Igen, rooming-in ben voltunk mi is. 11-kor született meg és 12-kor hozták át mert közben volt még egy szülés, kevés volt a csecsemős nem volt ki áthozza. Utána végig ott volt mellettem, 2-3 óráig csak a kis kocsiban de mikor már kiment az érzéstelenítő magamhoz tudtam tenni.
2010. aug. 15. 19:00
 38/39 anonim ***** válasza:

az otthonszült vagyok

érdekes felvetés! ha rajtam múlna, mindenki úgy és ott és azzal szülne, ahogy csak szeretné. végül is az orvosi indok nélküli császár is lehetséges, bár szerintem nem törvényes, engedélyezett dolog, ahogy otthon szülni is lehet, mert nem tiltja törvény, igaz nem is engedi. de ha van sok pénzed fogadni dokit, aki hajlandó neked valahogyan lepapírozni, hogy császárral szülhess, akkor lehetséges. inkább ez az undorító, hogy minden pénz kérdése! dönthesse el mindenki maga, ne kelljen magándokit fizetni ezért, és viselje minden anya a döntése következményét a babára és önmagára nézve is. az, hogy ki mennyire fitt, alkat kérdése is, ahogy egyikünk hasa csíkos lesz és szétreped, másé meg nem. én ugye minden fájdalomcsillapítás nélkül szültem délután, nem volt gátmetszés sem, nem is repedtem. este már a családdal vacsoráztam asztalnál ülve, igaz párnán:), de lezuhanyozva, frissen mosott hajjal, és csak azért volt velem a párom a fürdőben, hogy nehogy összeessek vagy ilyesmi. a babámat is elláttam az első pelenkázást és felöltöztetést kivéve, amit anyukám vállalt, mert a bába még nem javasolta, hogy felkeljek. szóval ez egyéntől függ szerintem!

2010. aug. 16. 11:16
 39/39 anonim ***** válasza:
100%
Kiakadok az ilyesmin..meg azon, amikor az a fontos h gyertyák legyenek,hangulatvilágítás,lágy zene,meg mikor elhatározza a kismama h ő csakis és kizárólag kádban óhajt szülni..pfff,úri muri,flancolás,baromság.Könyörgöm,mi a fontos?Beethoven vagy az hogy a baba rendben,komplikációk nélkül egészségesen szülessen meg?
2010. aug. 17. 22:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!