Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mit gondoltok az otthon...

Mit gondoltok az otthon szülésről?

Figyelt kérdés
Mármint ami tudatosan otthon, Geréb Ágnes, stb..
2010. aug. 11. 15:07
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
100%

én vagyok, aki otthon szült és belinkeltem feljebb a korábban kifejtett véleményemet. látjátok, modtam én, hogy mindig lepontoznak miatta!:)

és hozzátenném, teljesen egyetértek az egyik válaszolóval. az otthon szülésnél esélyes, hogy meghal baba vagy mama, ahogy a kórházi szülésnél is. abortusznál viszont BIZTOSAN meghal a baba, mégis legális...

2010. aug. 13. 10:51
 22/39 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is hatalmas felelőtlenség, mert sosem lehet tudni mi lesz a végkimenetele a szülésnek, kell-e pl azonnal császározni mert lassul a baba szívverése............és ha igen, akkor mi történik, apuka vagy a bába felvágja anyukát????

Igen, otthon is van tiszta meg eldobható lepedő ahogy valaki írta.....na de ez lenne minden szükséges -akár vészhelyzetben is használatos- eszköz? Ha lassul a baba szíve honnan tudja meg az otthon szülő?

Konkrét példa: első babámat szültem 3 hete. A vajúdás végére nem maradt energiám egyedül nyomni, a doki úgy feküdt a hasamra hogy kinyomja, és közölte hogyha nem sikerül akkor császár.....ha itthon szülök, most nem lenne egy 3 hetes fiam. Erről ennyit.

Azért mert nekem kényelmesebb a kis kanapémon vajúdni nem kockáztatnám a gyermekem életét.

Igen, vannak akiknek simán sikerült és minden happy end az otthon szülésnél, de lehet hogy csak szimplán mázlijuk volt mert nem volt komplikáció. Ha lett volna és nem érnek be időben a kórházba, vajon hogyan bocsájtották volna meg maguknak?

2010. aug. 13. 11:28
 23/39 anonim ***** válasza:
83%

Könyörgöm,hogy jön ide most meg az abortusz?Én megértem az indokaidat hogy otthon szültél,és örülök hogy minden rendben volt,és azzal is tisztában vagyok hogy nagyon sok másik országban ez sokkal bevettebb szokás mint itt,sőt azt is tudom hogy kórházakban is halnak meg babák,

néha mamák is,orvosi műhiba miatt,de abban értsünk már egyet hogy pl.egy hirtelen jött sürgősségi császár esetén értékes perceket lehet elvesztegetni azzal ha lóhalálában kell bemenni a kórházba,mert ugye azt otthon nem tudják elvégezni ilyen geréb ágnesek...

2010. aug. 13. 12:23
 24/39 anonim ***** válasza:
100%

Csak épp abortusznál TUDATOS az hogy nem akarja a babát az anyuka.

Ezzel azt mondod,ha az abortusz(vagyis nem kívánt gyerek megölése) legális, akkor az is az, hogy várva várt gyereket teszek ki életveszélyes helyzetnek? Ugye érzed benne a különbséget.

És akkor otthon szülésnél ha neadjisten baj lenne akkor is azt mondod megnyugtatásként jajj az abortusz is legális? Ennyi erővel drogozhatnánk, ihatnánk szülés alatt mert lehet hogy semmi baja nem lesz tőle, más megöli a babáját abortusszal. nagy butaságot írtál ezzel szerintem.

2010. aug. 13. 13:47
 25/39 anonim ***** válasza:
66%

Nem. Csak valaki azt írta, hogy az anyuka akár fel is lógathatja magát.... Én meg azt mondom, azok a nők tegyék meg, akik megölték a saját gyereküket SZÁNDÁKOSAN (abortusz).

Amúgy sokszor azért akad el a baba a szülőcsatornában mert kapkodnak, sietnek, gyorsítanak és nem utolsó sorban a gyerek kinyomásához alkalmatlan helyzetbe kényszerítik a kismamát.....majd gyorsan jön a szike, a doki meg büszkén hangoztatja, hogy megmentette őket....

2010. aug. 13. 14:40
 26/39 anonim ***** válasza:
50%

az otthonszült vagyok

nem gondolom életveszélyes helyzetnek azt, hogy otthon szültem, sem én, sem a babám részéről.

de teljesen igaz, hogy ha bármi komolyabb komplikáció lép fel, bizony kórházba kell menni, és ott tudnak császárt végezni. otthon nem. szívhanghallgatójuk azért van, folyamatosan ellenőrzik is a babát, ahogy a fájások engedik.

de ne felejtsük el, hogy a legtöbb anyuka eleve kórházba megy szülni, nem tudom, miért szenzáció, hogy valaki megpróbálja otthon, és ha nem működik a dolog, hát kórházba megy. persze vannak, akik elvesztették volna a gyereküket, ha... de ezt igazából sose tudjuk meg, hogy mi lett volna, ha...

és valójában sokszor a túlzott medikalizáció, a gyorsító infúziók, a kismama zavarása okoz komplikációkat. abban egyetérthetünk szerintem, hogy ha az ember lánya nem tudna magától, kórház nélkül szülni, már régen kihaltunk volna.

én nem verem a mellem, és büszkélkedem ezzel, ha lehet, meg sem említem, mert nem szeretek emiatt vitázni senkivel. úgy gondolom, mindenki szüljön ott, ahol ő biztonságosnak érzi, legyen az otthon, kórházban, külföldön, kádban, bordásfalnál vagy akárhol. hagyjuk meg egymásnak ezt a felelősségteljes döntést.

és higgyétek el, hozzám sem jött el Geréb Ágnes személyesen, hogy márpedig én igenis szüljek otthon, szóval nem őt kell rágalmazni, ő csak segít azoknak, akik ezt az utat választották.

20 évvel ezelőtt furcsán néztek az apukákra a szülőszobán, ma az a furcsa, ha nem akar ott lenni. 20 év múlva az otthonszülés sem lesz majd nagy szám.

az abortuszt meg csak felhozta itt egy hozzászóló, erről jutott eszembe. szerintem sokkal rosszabb, ha valaki szándékosan megöli a gyerekét, mint hogy otthon szüli meg. persze megint más, ha az a gyerek élettel összeegyeztethetetlen rendellenességgel bír, vagy erőszak következtében fogant... de ez már megint már lemez.

szép napot!

2010. aug. 13. 16:25
 27/39 anonim ***** válasza:
szóval más lemez, bocsi
2010. aug. 13. 16:27
 28/39 anonim ***** válasza:

Sziasztok! Már 1x válaszom erre a kérdésre hogy veszélyesnek tartom az otthonszülést és nem szülnék otthon. Most átfutottam a válaszokat és gondoltam kifejtem én is bővebben a véleményemet, hiszen ezért van ez a kérdés.

Szóval az addig oké, hogy Geréb Ágnes egy amazon és otthon szült, jó szakember és segédkezik az otthonszüléseknél, stb, de mikor már fel van függesztve az "állásából" gyakorlatilag el van tiltva a szülésektől hogy mer még mindig levezetni egy szülést??? És hogy merik a kismamák vele levezettetni a szülésüket??? Az anya ilyenkor nem csak a saját egészségét és életét veszélyezteti hanem a gyermekéét is!!! Ébresztő emberek!!! Ha az otthon szülés tényleg olyan biztonságos lenne amilyennek Geréb Ágnes beállítja akkor az orvosi kamara is támogatná az otthon szülést, de nem támogatja sőt ellenzi, ez nem véletlen. Most lehet jönni azzal, hogy azért nem támogatják az otthon szülést mert akkor nem kerül annyi pénz az orvosok és a kórházak zsebébe, lehet, hogy van ebben is valami, de gondolkodjunk már, ha ne adja Isten valami probléma van akkor kit fog okolni az a szerencsétlen kismama??? Geréb Ágnest? Akinek már így is egy csomó per a nyakában van? Vagy saját magát hogy ilyen veszélynek tette ki a legdrágább kincsét a gyermekét?!? A szülés nem játék, komoly dolog. Régen is az volt mikor az asszonyok a földeken szültek kukorica kapálás közben, de régen azért másabb volt minden, nem volt ennyi kórház, akkor még sok mindent nem tudtunk amit most már tudunk. Régen sokkal több újszülött és anyuka halt meg az orvosi ellátás hiánya miatt. Most is ugyan azok a szülésközben felmerülő komplikációk vannak mint akkor voltak, akkor nem volt kivitelezhető az orvosolásuk most az, mért kockáztatnánk hát??? Azért, hogy elmondhassuk magunkról, hogy igazi nők és igazi anyák vagyunk mert otthon mindenféle beavatkozás és fájdalom csillapító nélkül szülünk?? Hogy ősasszonyok vagy amazonok vagyunk??? Megéri?? Haladni kell a korral! Nem véletlenül épültek kórházak, nem véletlenül lettek orvosok. A szülőszoba azért szülőszoba, hogy ott szüljünk ne a nappaliba! Ha én úgy döntöttem volna, hogy otthon vajúdok, otthon szülök akkor most nem lenne egy kisfiam és nagy valószínűséggel én sem lennék itt mert az első adandó alkalommal kiugrottam volna az ablakon, nem tudtán elviselni ha a gyerekem az én felelőtlenségem miatt halna meg. Én 3 napot szenvedtem a szülőszobán, már kínomban a falat kapartam, aki szült már az tudja milyen iszonyatos fájdalommal jár és mennyire ki tudja fárasztani az ember lányát. Most akkor gondolhatjátok hogy éreztem magam a 3. napon. Az utolsó előtti pillanatban döntött úgy az orvosom, hogy betol a műtőbe. 2 perces fájásokkal vittek műteni. Ha otthon szülök nem értünk volna oda időben.

Nekem az a véleményem, hogy a mai világban mikor már ilyen fejlett az orvos tudomány és mindenkinek van esélye a legoptimálisabb körülmények közt szülni egy kórházban ahol minden eshetőségre fel vannak készülve és még időben be tudnak avatkozni, senki ne szüljön otthon, ott ahol gyakorlatilag bármi megtörténhet és csak állunk mint borjú az új kapu előtt hogy ha b@zdki ilyenkor mi van??!?

2010. aug. 13. 19:11
 29/39 anonim ***** válasza:

Huha el sem olvasom már a válaszokat.annk aki szrint jobban kellene bízni magunkban üzenném,hogy annak idején mikro otthon szültek is nagyon sok baba sőt mama is belehalt a szülésbe,mert nem volt meg alehetősége annak,hogy biztonságosan szüljön.Manapság azért már elég jól felszerelt minden kház,és igen lehet vannak olyan esetek mikor negatív tapasztalatok vannak de szerencsére ez nagyon ritka-de mi lenneha nem lenne meg akhzi lehetőség.

Én pl hiába íztam annó magamban a babám nem fordult be egyáltalán,pedig mindent megtettem az összes házi praktikát megpróbáltam amit csakhumánusnak tartottam,de nem ment így császároztak.a doki azt mondta elvileg megszülhető farosan egy baba ,de annak oka van ha nem fordult be-és igazat adok neki.Mi van ha útközben derül,hogy a baba szívhangja leesik vagy a vérnyomásod felmegy,agyvérzést is kaphat ő is te is...ezt otthon,hogy orvoslod,vagy ha megakad,nem kell a régmúltba vissza nézni mikor a balhés drnő esete többször is megismétlődött-és ki tudja hány nem kerül napvilágra.

Hát nem tudom én baromi nagy felelőtlenségnek tartom,mert manapság olyan modern lehetőségek vannak a vajúdásra szülésre,hogy tényleg otthonos környezetet teremt..de mégis ha komplikáció van,akkor meg tudják oldani.

A barátnőm 5hónapja szült természetesen,átlagos babát,de a baba arccal felfelé jött ki,végig marta a hüvelyt teljesen 3órán át stopploták a mamát..ha nincs khbn elvérzik az anya-2szer altatták el közben.Alig állt el a vérzés-ha otthon szül ,belehal a mama...szval mi az akkor,hogy bízzunk magunkban???A mama mindent megtett a gyors és jó szülésért,de komplikációk vannak -lehetnek ,nem tudod kiszámítani.szval sztem hülye aki bevállalja!!!

38h km.

2010. aug. 14. 00:52
 30/39 anonim ***** válasza:
100%

Hűha. Úgy látom itt nincs mindenki tisztában azzal mik is az otthon szülés feltételei és ez nem úgy működik hogy otthon akarok szülni és úgy is lesz. Sokan otthon kezdik, de ha kicsit is úgy látják, hogy komplikáció léphet fel, bemennek a kórházba. Sőt, van akinek nem is engedik, hogy egyáltalán elkezdje otthon. A szívbeteg anyukát meg a rossz fekvésű babát nyilván nem veszélyeztetné senki.

De mindegy, nem is kell itt senkinek meggyőzni senkit semmiről. Mindenki úgy szül, ahogy akar. Csak azt nem szeretem, ha valaki úgy alkot véleményt, hogy halvány lila gőze sincs dolgokról....

Amúgy ez már egy jól lerágott, igen provokatív téma...

2010. aug. 14. 14:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!