Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mit gondoltok az otthon...

Mit gondoltok az otthon szülésről?

Figyelt kérdés
Mármint ami tudatosan otthon, Geréb Ágnes, stb..
2010. aug. 11. 15:07
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
49%
Nem gondolom, hogy felelőtlen dolog otthon szülni. Biztos ott is van megfelelő előkészület a jó körülmények biztosítása érdekében és csak van egy bába vagy ki, aki azért "otthon van" a témában. Ettől függetlenül eszem ágában sem lenne itthon szülni. Én igen, ilyen szempontból biztonságosabbnak érzem, ha az orvos mondja a frankót és nem én.
2010. aug. 11. 20:20
 12/39 anonim ***** válasza:
37%
én otthon szültem. már egy párszor kifejtettem a véleményemet, de mindig le lettem pontozva. de majd mindjárt belinkelek egy-kettőt!
2010. aug. 11. 22:20
 13/39 anonim ***** válasza:
49%

szóval a linkek:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szules..

itt az utolsó volnék

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szules..

itt pedig 05.20. 16:23 és 05. 21. 13:37

hát ez az én véleményem:)

2010. aug. 11. 22:27
 14/39 anonim ***** válasza:
100%

én veszélyesnek, feleslegesnek és maradinak tartom.

ennyi erővel ehetnénk még mindig nyers húst, mert az is jó volt egyszer!

nekem 2 hónapos a lányom, de sajnos császározni kellett, mert nem tudott volna megszületni.

ezt otthon elég nehéz lett volna kivitelezni.

2010. aug. 12. 06:32
 15/39 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nem volt lehetosegem valasztani. Angliaban elek, ahol a termeszetes otthonszulest tamogatjak. Ennek ellenere korhazban akartam megszulni a harmadik babamat. Amikor bementem a korhazba, hogy itt az ido, hazakuldtek, hogy meg korai, csak 38 hetes vagyok, es adtak visszatartasra 2 szem gyogyszert, es azt mondtak, menjek vissza, ha elfolyik a magzatviz.. A fiam persze jonni akart, es mire ujra felhivtuk a korhazat, hogy szulunk, mar csak a mento kierkezeset tudtuk megvarni, ahogy az orvos belepett az ajton, jottek a tolofajasok. A magzatviz a babaval egyutt jott! A doki gratulalt, es elmondta, hogy akkor ejjel a kisfiam a 12. babaja volt, akit a vilagra segitett otthon.

Annak ellenere, hogy otthonszules ellenes voltam mindig, sokkal jobb volt otthon szulni. Nekem! A csaladomnak egy remalom! Ettol fuggetlenul, ha ujra gyereket vallalnank, ujra korhazban akarnam megszulni a biztonsagunk erdekeben, de nem vallalunk! Szerencsere egeszsegesen, minden gond nelkul szuletett meg a kisfiam, aki holnap lesz 12 hetes!

2010. aug. 12. 11:14
 16/39 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az anyukám, és az öcsém, valamint a saját kislányom is meghalt volna, ha nem kórházban születik, ahol azonnal van műtő.

Mindkettő terhesség eseménytelen volt és teljesen normális.

Én ettől kapok agybajt: hogy egyesek nem foglalkoznak a kis eséllyel. Normál terhességnél kicsi az esély komplikációra... de van esély! És mi van, ha pont én leszek az ezerből egy? (az is lettem).

Ugyanilyen választ olvastam hozzátáplálós kérdésnél. Ad mézet a babájának, mert kicsi az esély rá, hogy botulizmussal fertőzött legyen...

Felelősségteljes szülői hozzáállás, mondhatom.

At hiszem, már leírtam a véleményem, a sorok közt van :)

2010. aug. 12. 11:20
 17/39 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem szép dolog egy anonim oldalom belinkelni egy olyan oldalt, amin egy anyuka osztja meg a tapasztalatait a bizonyos témában. Ő vállalja magát nyíltan. Itt meg sunyiban mindenki felelőtlennek, stb. titulálja az otthon szülő nőket, közte Őt is.

Szerintem ez egy csodálatos dolog, csak a mai Világban sok nő képtelen erre. Köztük vagyok én is, nem bíznék eléggé magamban, hogy megtegyem. Jön a felvetés. A dokiban vajon bízhatunk? Hát nem. Ők is hibáznak. Sajnos ezt az oldalt a családunk tapasztalta meg. Én tudom tisztelni az otthon szülő nőket.

2010. aug. 12. 13:17
 18/39 anonim ***** válasza:
43%
Azt gondolom, hogy az az anyuka aki így elveszti a babáját és a szemébe mondják, hogyha kórházban lett volna akkor élne a pici, akár fel is lógathatja magát mert megölte a saját gyermekét a saját kényelme miatt. Önző!!!
2010. aug. 12. 13:41
 19/39 anonim ***** válasza:
100%

Az otthonszüléssel az a nagy baj, hogy egyszerűen nincs megfelelő háttere, rendszere, csak mismásol mindenki. Hogy miért?

Hát mert ha otthon is teljesen "legálisan" lehetne szülni, a dokit is megfogadhatod hozzá, netán még számlát is kérhetsz róla, akkor:

- a kórház nem kap pénzt a bent fekvő anyuka és baba után,

- a doki nem teheti zsebre a hálapénzt, ha számlát kérsz és én bizony kérnék, ha el tudnám számolni,

- adódna a kérdés, hogy a tb mennyi%-a fedezné a szülést és azt minek fizetem, ha magán ellátást kérek, mert az állami sz@r?

Nekem egy lányom van, a szülésem előtt nagyon otthon akartam szülni, de aztán mégis maradt a kórház. Most, így 1 évvel a szülés után már nem szeretnék otthon szülni, de nagyon szeretnék otthon-hangulatú kórházban szülni, mert engem ez nyugtatna meg. Plusz amiért ezt szorgalmaznám az az, hogy azalatt a 3-4 nap alatt legalább a kaja, mosás és más feladat nem foglalkoztat (pedig a férjem önellátó és segítő), csak magunkra kell figyelni.

Persze lehet, hogy ez a 2.baba esetében már nem lesz ennyire egyszerű, mert hát őt otthon kellene hagyni.

Geréb Ágnest sajnálom, mert a politika és a média meghurcolja és bár nem ismerem személyesen, de azt gondolom, hogy semmivel több hibát nem követ el, mint a kórházi dokik.

2010. aug. 12. 17:04
 20/39 anonim ***** válasza:
64%

Otthon szülések esetén sincs több szerencsétlenség, mint korházi szülések esetén. Sőt.... Ez köszönhető annak, hogy az anyuka természetes testhelyzetben, nyugodtan vajúdhat, abban az ütemben, ahogy azt a teste diktálja. Manapság divat a szülések indokolatlan indítása, gyorsítása,visszatartása,így a szervezet, szülőcsatorna fel sem tud készülni.. Lassan már el is felejtik a nők, hogy kell szülni...

Egyébként meg az otthon szülésen háborog mindenki, hogy veszélyes a gyerekre, de az abortusz teljesen legális és elfogadott. Ott az anyák saját kérésére ölik meg a magzatot az orvosok!!!!!!!!!!!!!!!! Soha nem fogom ezt megérteni....

Sokan úgy nyilatkoznak az otthon szülésről, hogy csak halvány fogalmuk sincs róla, hogyan zajlik, működik.

Tőlünk nyugatra teljesen természetes, elfogadott dologról van szó.

Az orvosok is hibáznak, nem is keveset. Történetesen lenne egy bátyám, ha anyukám otthon szül inkább....

2010. aug. 12. 21:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!