Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Csaszarral szultetek, vagy...

Csaszarral szultetek, vagy siman? Milyen volt?

Figyelt kérdés

1 babam van eddig, ot csaszarral szultem, iszonyuan fajt. Kb 2 hetig nagyon meg voltam halva, utana lett fokozatosan kicsit jobb. 11 orat voltam a csaszar elott a szuloszoban, (de elotte mar 2 napja szenvedtem itthon) mar ugy ereztem, nem birom...

Jo lett volna siman megszulni, de csak azert, mert utana nem szenvedek meg hetekig. De akkor megorultem a csaszarnak, hogy vegre nincs tobb szenvedes.

De termeszetesen megerte.

Ha ujra szulok, es valaszthatnek, alapbol a csaszart valasztanam, mert akkor legalabb elotte nem szenvedek feleslegesen, hisz mi ra a garancia, hogy nem csaszaroznanak meg megint

2020. nov. 11. 20:43
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%

Császár,a méhlepény rálógott a méhszájra.

Inkább rossz emlék, mint jó. A katétert érzéstelenítő nélkül helyezték fel. A beteghordó egy tajparaszt volt. Miután kiment az érzéstelenítő a műtét után, nagyon fájt a seb. Mivel kicsit szét is nyílt vlmi jeges súlyt vagy mit raktak a hasamra. Az ágyról alig bírtam lemászni a fájdalom meg az ágy magassága miatt. És még tudnám folytatni..Egyedül a babám látványa enyhített a helyzeten.

2020. nov. 11. 21:33
 12/30 anonim ***** válasza:

A vajúdás sosem felesleges. Akkor sem, ha császármetszéssel kell befejezni a szülést. Vajúdás közben kortizol termelődik a baba szervezetében, ami segít neki a kinti léthez való alkalmazkodásban.

Mind a két szülésem hüvelyi szülésnek indult. Az első indított volt, a második megindult magától. De a forgatókönyv ugyanaz volt mind a kettőnél. 2 nap vajúdás után abbamaradtak a kontrakciók. Az elsőnél 6, a másodiknál 3 centire tágultam. A második császár egyértelműen nehezebb és problémásabb volt. Az összenövések miatt széltébe-hosszába fel kellett vágni a méhemet, másnap belső vérzés miatt újra operáltak. Szóval nem mondanám, hogy császár= biztonság.

Igazából neked és az orvosodnak kell eldönteni, mi lenne a legjobb neked meg a babábak. Sokmindentől függ, hogy egyáltalán nekivághatsz-e a hüvelyi szülésnek, és sok tényezőtől függ, hogy sikerül-e.

2020. nov. 11. 21:37
 13/30 anonim ***** válasza:
80%

Császár, minden rendben volt, utána sem fájt nagyon.

De a terhesség, na azt nem csinálnám többször végig, egyfolytában hánytam.

2020. nov. 11. 21:58
 14/30 anonim ***** válasza:

Simán. 33 óra alatt. A 32. oraban mondtak, hogy lehet, hogy császár lesz. Mondtam hogy most már ne! Aztán végül megoldotta a doki. Kézzel tágított. Az nem fajt. Hat nem tudom. Nem volt egy álom, de túl lehetett élni. Nekem is kellett gátmetszés is. Az nagyon lassan gyógyult. 9 hónapos a kisfiam ha guggolok még mindig fáj. Nem jöttem rá hogy kell kitolni a gyereket, úgyhogy szerintem kimászott belőlem, mert megunta a bénázásomat. Doki meg a szülésznő végig azt tolták, hogy “nem oda” “nem jó” “ne oda nyomjon” “lefelé”, de nem. Nem jöttem rá. Azért csak kijött.

Keze a feje mellett volt, nyakán a zsinór kétszer, mekóniumos magzatvizet belélegezte, én meg majdnem elvéreztem, mert nem állt el. De amúgy jól sikerült. Ezeket leszámítva 😀

2020. nov. 11. 22:05
 15/30 anonim ***** válasza:

Császárral harántfekvés miatt.

Életem legrosszabb élménye, annak ellenére is hogy a kórházi személyzet maximumot nyújtott.

Soha többet!!!!!

2020. nov. 11. 22:36
 16/30 anonim ***** válasza:
Sima szülésem volt. A vajúdás nagyon nehéz és fájdalmas volt számomra, lassan tágultam. Maga a szülés viszonylag gyorsan megvolt, és különösen fájdalmasnak nem mondanám. A gátmetszést nem is éreztem. Amikor varrtak össze, az már kellemetlenebb volt. Megviselt azért a szülés, de pár nap alatt regenerálódtam.
2020. nov. 11. 22:46
 17/30 anonim ***** válasza:

Császárral. Apás szülésnek indult, de nem tágultam ki. Semmit. (otthon elfolyt a magzatvíz)

A császár megvolt hamar, de utána rosszul lettem a spinális érzéstelenítéstől. Szörnyű volt... A férjem mellettem lehetett, tartotta bennem a lelket az őrzőben. Órákig le voltam kékülve, nem kaptam levegőt. Egyszer el is ment minden egy pillanatra...

Szóval rossz volt az a 4-5 óra.

Utána jobb lett. Csak az vigasztalt, hogy volt tejem dögivel (2 évig!)

Amúgy nehezen jöttem helyre. Nagyon fájt sokáig, valamint utána szívritmuszavarom lett. De ez nálunk családi vonás sajnos..

De HÁLÁS vagyok a dokimnak, hogy nem kezdett el kézzel tágítani. És ez a lényeg. A lányom majdnem meghalt odabent! (3x volt a nyakán a zsinór, fulladozott! Kék volt, mire kivették! Ha nincs a ctg rajtam, ki sem derül. Elszorította a nyaki ereket a köldökzsinór.

2020. nov. 11. 23:01
 18/30 anonim ***** válasza:
Az első életmentő császár volt, gyakorlatilag műhiba miatt. Szülészeti erőszak, figyelmetlenség, minden volt, majdnem ott maradtunk mindketten. Vele 23 órát vajúdtam. A kicsikkel már okosabb voltam, nem hagytam magam belekényszeríteni semmibe. Fantasztikus dolog természetesen szülni, semmihez sem hasonlítható érzés. 46, 48 és 43 órát vajúdtam velük, én ilyen lassan tágulós fajta vagyok. 😄 De semmi pénzért nem adnám ezeket az élményeket.
2020. nov. 11. 23:17
 19/30 anonim ***** válasza:
Természetesen szültem. Burokrepesztes utan 2,5 órával mar kint volt a babam. Nekem szep emlék maradt,egy negatívum volt,hogy nem volt gatmetszes,hanem repedtem. Na az nehezen jott rendbe
2020. nov. 11. 23:25
 20/30 A kérdező kommentje:

Nalam is burokrepesztes volt, de nem tagultam elegge utana. Pedig ereztek a baba fejet is mar.

Milyen erdekesen gyogyulunk csaszar utan, valaki (kis tulzassal)szinte meg se erzni, en meg hetekig szenvedtem. Es a sima szulesnel a baba fejecskeje, tenyleg kicsit eldeformalodik? Ahogy ugye bujik ki? Nem is tudom hol hallottam ezt.

Mi fantasztikus a termeszetes szulesben? Marmint mitol masabb, mint a csaszar? Leszamitva a fajdalmat stb csak mert en a csaszarra, hogy fantasztikus, huu nem tudom hasznalni ezt a szot ra.😅

Egyebkent en sem voltam megelegedve egyaltalan a szemelyzettel, lehet ezert is volt megkellemetlenebb az elmeny. Nem fogadtam orvost, gondoltam egy ujszulottnel az a penz masra is jo, de igy utolag azt mondom kellett volna, es legkozelebb biztos fogadok.

2020. nov. 12. 00:56
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!