Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Csaszarral szultetek, vagy...

Csaszarral szultetek, vagy siman? Milyen volt?

Figyelt kérdés

1 babam van eddig, ot csaszarral szultem, iszonyuan fajt. Kb 2 hetig nagyon meg voltam halva, utana lett fokozatosan kicsit jobb. 11 orat voltam a csaszar elott a szuloszoban, (de elotte mar 2 napja szenvedtem itthon) mar ugy ereztem, nem birom...

Jo lett volna siman megszulni, de csak azert, mert utana nem szenvedek meg hetekig. De akkor megorultem a csaszarnak, hogy vegre nincs tobb szenvedes.

De termeszetesen megerte.

Ha ujra szulok, es valaszthatnek, alapbol a csaszart valasztanam, mert akkor legalabb elotte nem szenvedek feleslegesen, hisz mi ra a garancia, hogy nem csaszaroznanak meg megint

2020. nov. 11. 20:43
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
69%
Mindkétszer simán. Az elsőt 6 óra alatt, a másodikat (8 évvel később) 2 óra alatt. Piszkosul fájt, a másodiknál azt hittem ott pusztulok, de mindkétszer gyorsan helyrejöttem. Az elsőnél kicsit lassabban, mert ott volt gátmetszésem, most a kicsivel szülés után pár órával semmi bajom nem volt.
2020. nov. 11. 20:47
 2/30 A kérdező kommentje:
A gatmetszes is gondolom milyen rossz lehet. Jo, hogy masodszor nem volt ra szukseg, gyorsabban ment a felepules.
2020. nov. 11. 20:50
 3/30 anonim ***** válasza:
90%

Természetes úton szültem, de végig a fejem felett lebegett a császár lehetősége is, több ok miatt.

Lassan tágultam és volt egy rész, amikor arra gondoltam, hogy ha császároztak volna már rég túllennék rajta, de megérte...

Örülök, hogy sikerült természetesen szülnöm.

Pár évvel ezelőtt, volt egy nagy hasi műtétem...

Hát, inkább szülök még 3x, mint, hogy még egyszer vágjanak.

Egyrészt, mert lehet, hogy a természetes szülés aznap fáj, meg pokoli, de másnap kb. az ember lányának semmi baja. Maximum, ha rosszul ül le, belenyilal a gátsebbe.

De, hasi műtétnél...hazafelé a kocsiban, még az útra fefestett jelen áthaladva is fájt a sebem.

Így, nekem minden tiszteletem a császáros anyukáké!

2020. nov. 11. 20:53
 4/30 anonim ***** válasza:
72%
1. vagyok. Hát az biztos, hogy jobb gátmetszés nélkül, de azért kibírható a gátmetszés is. A császáros sebet én rosszabbnak gondolom (bár azt nem ismerem).
2020. nov. 11. 20:53
 5/30 anonim ***** válasza:
72%
Kétszer simán. Borzasztó volt mindkettő. 12 és 14 óra vajúdás után lettek meg. Gátmetszés volt mindkettőnél de a második jobban fájt. Jobban viseltem a másodikat két óra múlva már zuhanyoztam és a cuccaimért is lementem. Az elsőnél egy napig fel sem tudtam állni. Minden szülés más.
2020. nov. 11. 20:54
 6/30 A kérdező kommentje:

3. Jajj igen, mi is mikor jottunk haza a korhazbol, es belementunk egy katyuba... Szerencsere nem lakunk messze a korhaztol, de vagy 10x mondtam, hogy meg lassabban menjunk.

Nekem anya, es a legjobb baratnom szult siman is, csaszarral is, ok is ezt mondtak, hogy a simat valasztanak ha lehetne. En csak attol felnek, megint napokig szenvedek, aztan vegul csaszar, azt nem akarnam.

4 Osszehasonlitasi alapom nekem sincs.

5 Na igen. Minket csaszarosokat is ugy furdettek meg bent az apolok... Az ember nem is gondolja, hogy mennyire nem erdekel olyankor az, hogy teljesen mesztelen vagy egy idegen elott, aki meg furdet is, beloled meg omlik minden.

2020. nov. 11. 21:02
 7/30 anonim ***** válasza:
94%

1. Csaszar, 2.-3. Sima

Uannyi ido volt a felepules mindegyik utan.

A termeszetes szulesek sokkal nagyobb elmenyek voltak, orulok hogy megprobaltam:)

2020. nov. 11. 21:06
 8/30 anonim ***** válasza:
100%
Egyszer szültem még eddig. Természetes úton. Nem volt borzasztó. 5 óra alatt lett meg a lányunk. Gátmetszés volt, de az ülésen kívül semmiben sem gátolt. Persze a hátrányai meg voltak ennek is. Megsüllyedt a méhrm, vizelettartási gondok ilyesmi. 3 és fél év telt el. Oké minden. Nem vagyok fanatikusan se a híve egyik vagy másik szülési formának.
2020. nov. 11. 21:07
 9/30 anonim ***** válasza:
75%

Császárral. Nem annak indult, de elfolyt a magzatvizem, fájás sehol, baba feje fent, méhszáj zárt. Oxytocinnal sem indult meg semmi, így kicsúszva az időből felvágtak inkább. A felépülés pár nap volt, 4 nap múlva már hazaérve főztem mostam takarítottam. Az első nap volt a legrosszabb, a műtét utáni 24 óra. Varratok, katéter csüngött belőlem, a szoptatás kudarc volt, a kórházi dolgozók lekezelő, nagyképű szemétládák voltak egykét kivétellel, a szobatársak büdösek, tolvaj cigányok voltak.

Hát de az a lényeg, hogy a lányom is és én is egészségesek vagyunk, már nem számít, hogy alakult. A második baba gondolata a szülés terén rettegéssel tölt el... Szerintem fogadok orvost és programcsászárt választok Vip szobával.

2020. nov. 11. 21:07
 10/30 anonim ***** válasza:
Nekem császármetszésem volt idén februárban. Sima szülésnek indult, vajúdtam is hosszú órákon át, de nem halad a dolog. Nagyon sokáig egy helyben topogtunk. Nem tágultam, nem nyílt a csípőm, és a végefelé a baba szívhangja is kezdett leesni ezért műtöttek. Én megváltásnak éltem, hogy végre vége a fájdalomnak. Nem volt vészes, de az első felállás kegyetlen, meg utána köhögni, tüsszenteni, nevetni nagyon nagyon fájt. Itthon az első 1-2 hét nehéz volt, felkelni, lefeküdni, emelgetni a babát, de lényegében hamar helyre jöttem. Sajnálom, hogy nem sikerült természetes úton szülnöm, azt mégjobban, hogy valószínűleg meg sem tapasztalhatom a jövőben. De, így visszagondolva, nem volt vészes:)
2020. nov. 11. 21:11
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!