Szülés közben hányan vannak bent a teremben?
Jajj igen, 2 nappal szülés után kérdeztem a páromat, hogy jól rémlik hogy varrás közben valakinek magyaráz az orvos? Azt mondta, hogy volt bent egy "tanuló", neki beszélt.
Állítólag megkérdezte tőlem, hogy bent lehet-e, én pedig igent mondtam - pedig ha magamnál lettem volna...
Csodálkozni szoktam mikor írják itt az anyukák, hogy ennyi idő volt a vajjúdás, ennyi a kitolás, hány nyomásra lett kint stb, én meg még azt sem tudtam kik vannak abban a pici szobában...
11!
Legalább tőled megkérdezték, (még ha nem is emlékszel rá)
Nekem automatice hozták be a 2 tanulót minden szó nélkül, beleszólásom nem volt.
Pedig lett volna mondandóm...
Jézusom, bevitték őket, és akkor mi van? Legyen a szülésznő, az orvos, a csecsemős meg mindenki full profi, csak éppen a leendő profik ne menjenek be senkihez...
Orvostanhallgatóként mi mindig megkérdeztük, minket külön kiokítottak, hogy a vajúdás elején, amikor képben van anyuka. Ezt be is tartottam, úgyhogy államvizsga előtt letöltöttem két szülésben gazdag ügyeletet úgy, hogy a szülőszobák folyosóján sétálgattam, mert mindenhol nemet mondtak... Még jó, hogy nem nőgyógyász lettem, tiszta ciki lett volna ha kiderül az első napomon, hogy youtube-on láttam szülést kizárólag.
13. Egyáltalán nem biztos, hogy nem kérdeztek meg. En a papír halom kitöltése közben írtam alá, amit vajúdás elején kaptam. Tudod mikor azt is signiztad, hogy kivehetik a méhed meg ilyenek.
14 mélységesen egyetértek. En ezt nem kérdezném. Vagy majd a mi lányaink a büféssel szülnek mert az is annyi szulest látott, mint az orvos? Oktatókórházban meg sem kérdezném. Azért van, hogy tanuljanak.
15: joga van a döntéshez mindenkinek az oktatókórházban is, és én nem is ellenkezem ezen szabály ellen. Csak azért írtam le, hogy megértse mindenki, hogy a szülészetben jellemző "nem akarok semmit, ne nyúljon hozzám senki, ne legyen ott senki" hozzáállás miért visszás. Én úgy láttam szülést tulajdonképpen, hogy szabadidőmben bejártam az anesztesekhez és az újszülöttesekhez még korábban, és amikor komplikáció miatt szülőszobára kellett menni, akkor a kutya nem kérdezte, hogy a kivonuló teamben ki vagyok.
De elvégezhettem volna úgy is az egyetemet, hogy egy darab szülést és posztpartum ellátást nem látok élőben... mert a szülészet gyakorlatomon nem engedte senki.
Én is szültem nemrégen (én vagyok aki nem emlékezett hogy a csecsemősök mikor jöttek be), és csak megerősített abban, hogy a kitolás időszaka alatt a patás ördög személyesen is állhatott volna a lábam között, de még egy orvostanhallgató vagy szülésznő tanuló is, fel sem fogtam volna. Egyébként oktatókórházban szültem, tőlem a vajúdás elején a szülésznő megkérdezte, mert voltak ott gyakorlaton, igent mondtam, pont az én tapasztalataim miatt. Nem tudom hogy végül jött-e be bárki, annyira fogalmam sem volt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!