Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha nem kérek beöntést és...

Ha nem kérek beöntést és borotválást a korházban, akkor szülés előtt még itthon kell ezeket elvégeznem?

Figyelt kérdés
A kórházban, ahol szülni fogok, lehet választani, hogy kérek-e beöntést és borotválást, vagy nem. Odalent még valahogy megoldanánk itthon, a párom segítségével a borotválást, de a beöntést nem. Viszont tudtommal, ezek higéniai okok miatt fontosak a szülés alatt. Beöntést az életben nem is kaptam. A borotválásnál cakk-pakk mindent lekell lennt szőrteleníteni?
2008. nov. 25. 12:16
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
88%

Én úgy gondolom mind kettő nagyon fontos a higénia miatt.

Akkor a borotválást oldjátok meg otthon,de a beöntés az vár rád bent a kórházban. Hidd el nem szörnyű,sőőőt :D megkönnyebülsz,sokkal jobban fogsz tőle tágulni.

2008. nov. 25. 12:19
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell félni a beöntéstől, nyugodtan kérd a kórházban. Egyáltalán nem fáj, csak kicsit kellemetlen, de símán ki lehet bírni.

Borotválni (legalábbis nálunk) csak a gát környékén szoktak, a szeméremdomb környékét nem.

2008. nov. 25. 12:26
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Próbálj pezsgőkűpot kérni,hátha van:) A kecskeméti kórházban én azt kaptam beöntés helyett.
2008. nov. 25. 12:35
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Pezsgőkúpot lehet gyógyszertárban venni? Azzal gondolom én is boldogulnék, és akkor nem kéne a nővérkének beöntést adnia.
2008. nov. 25. 12:45
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Ahol én szülök ott például nem kapok, kapunk beöntést, viszont a borotválást azt itthon a párommal megcsináljuk.. Bár én állandó jelleggel szoktam borotválni magam a terhesség előtt, és a terhesség alatt is.
2008. nov. 25. 13:27
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Én is Kecskeméten szültem, de olyan későn értem be, hogy szó sem volt beöntésről... Ez is egy megoldás...:-DD

A borotválás meg sokkal kellemesebb otthon, én is így csináltam. Egyébként szülés előtt a legtöbb nőnek olyan hasmenése van, hogy lényegében semmi nem marad bent.

2008. nov. 25. 13:53
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia,a 3. vok.Azt találtam neten,hogy eva-kúpot használnak már sok helyen beöntés helyett a kórházakban. Itt a cikk:

[link]

Innen tudsz is rendelni:

[link] ezen belül:

[link]

Könnyű szülést:)És egészséges babát kívánok!

2008. nov. 25. 17:16
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Hol fogsz szülni??? Jó neked, hogy ott nem adnak beöntést, én szívesen kihagynám. Sajnos volt alkalmam megismerni eme orvosi beavatkozást már 7 éves koromban, de 3 évvel ezelőtt is kaptam az első szülésemnél (kb. ugyanolyan kellemetlen volt mint az emlékeimben). Ráadásul totál felesleges volt, mert adott napon indították a szülést, előtte kb. egy napig enni se tudtam. Borotválást célszerű otthon végezni már a terhesség alatt is, mert ezzel is csökkentheted a fertőzések esélyét. Igen, célszerű mindenhol leszőrteleníten, de szeméremajkaknál, végbélnyílásnál mindenképp. Amúgy ismerek olyan anyát, aki minddkét szülése előtt kapott beöntést, mégis kijött egy kis kaki a babával együtt, de azt egyből lemossák, szóval a nullával egyenlő annak az esélye, hogy a babának bármi baja lenne tőle. 37 hetes
2008. nov. 25. 19:11
 9/11 A kérdező kommentje:
A MÁV kórházban szülök majd, az ügyeletesnél.
2008. nov. 25. 19:24
 10/11 anonim ***** válasza:

Én Miskolcon szültem, ott előre kijelentették, hogy csak akkor adnak beöntést, ha kérem. Hát én nem kértem, mert olyan hasmenésem volt, mint annak a rendje, s egyébként is hiába adnak, akkor sem tud kijönni minden, a szülés közben úgyis jön.

Én is leborotváltam a gát környékét, mégis ők is borotváltak (persze csak vizes borotvával, semmi kényelem...).

2008. nov. 27. 11:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!