Szerintetek is a természetesen szült anyák sokkal buszkebbek mint a császáros anyukák?
Ezt vettem eszre. Gyakran írjak az apukák is a neten hogy nagyon ügyes volt az anyuka.
33 hkm
Ez szerintem hülyeség. Szerencsésebbnek érezheti magát. Mindenki problémamentes természetes szülésről álmodozik. Akinek sikerül az szerencsés, mert nem csak rajta múlik. Tehát lehet büszke a szerencséjére.
Ez kb. olyan, mint ha valaki azért lenne büszke magára, mert nem lettek striák a hasán. Ez sem rajta múlik.
A férjem meg eleve büszke rám, hogy végig csináltam a terhességet. Ő még a vérvételtől is elájul.
Provokatív troll kérdés. De etessük kicsit ;)
Első "természetes" szülésemet, ami egy sok sérüléses horror szülés volt, ami után 2 órát stoppoltak és vérátömlesztés kellett, örömmel elcseréltem volna tíz császárra, és marhára nem érdekelt volna hogy ki mit mond arról, hogy szültem vagy sem.
De amikor a szomszéd csaj ecseteli, hogy ő hogy de hogy szenvedett a programcsászára után és hogy jaj, a katéter milyen kellemetlen (mintha hüvelyinél nem kaphatnál) és milyen könnyű már annak aki természetesen szült... (mert ő fel se bírt ülni hasizomból, mintha én fel tudtam volna. Ülni meg hónapokig nem ment, mindig félig feküdtem) legszívesebben keresztbe lenyomnék egy ásót a torkán, hogy fogja már be, azt se tudja mit hadovál... de nem állok le hülyékkel vitatkozni.
Belátom, hogy ő így kompenzál, mert nincs rendben önmagával. Saját szülésemet egyszer se meséltem neki.
Egyébként a második szülés után igazán "büszke" voltam magamra és volt bennem egy kis "igen, megcsináltam" érzés, mert akkor nem csúszott ki a kezeim közül az irányítás, része voltam az eseményeknek és bár a pokoli fájdalom ugyanúgy megvolt, élményként éltem meg. Örülök, hogy az orvos rábeszélt, hogy császár helyett előbb próbáljam meg.
Sürgősségi császárral lett meg végül a sok oxitocinnal való vajúdás után a babám. Igazából ugyanúgy "végigügyeskedtem" a szülésemet, mintha hüvelyi úton lenne. Kínlódtam érte. Megszenvedtem. A férjem ugyanúgy büszke volt rám, és le se tojta, hogy milyen módon, a fő, hogy egészségesek voltunk a baba és én. Büszke vagyok. De ki nem szrja le hogy született?
Igen, a kérdés megint felesleges provokáció. Kérdező, szégyelld magad!
Minden anyuka, aki életet hoz létre, és tisztességgel felneveli a gyereket, büszke lehet magára!
Rám borzasztó büszke volt a férjem.
Órákon át vajúdtam egyedül, mert a covid miatt csak a végére jöhetett be.
És mindezek után sürgösségi császár.
Én magam is büszke vagyok, mert mindent megtettem az orvosokkal együtt hogy a fiam ma velünk lehessen.
Kezd elegem lenni a nagy kivagyiságból a természetesen szülők részéről, tisztelet a kivételnek. Senki se különb a másiknál.
Örülünk a mázlinak, szerencsésnek érezzük magunkat és úgy érezzük, hogy az a fájdalom, amit kibírtunk, igazán különleges, mert kevés embernek adatik meg, erősnek érezzük magunkat tőle.
Ha lenne egy gigantikus vágás a hasamon, akkor arra is büszke lennék, hogy felnyitottak, én mégis hatalmas fájdalmak között képes vagyok ellátni a gyerekem, az is nagy dolog, és kevés embernek adatik meg.
Én császárral szültem, előtte vajúdtam 10 órát, és el nem tudom mondani, mennyire nem érdekel engem ez a ki hogyan szült témakör. Semmi lelki rokkantságot nem okozott nekem az, hogy hogyan jött ki, hamar elkezdtünk kötődni egymáshoz.
Sose lennék arra büszke hogy hogyan szültem, büszke csak a gyerekemre vagyok.
Krisztikém jó lenne ha néhány kérdés alatt féken tartanád a mancsaidat. Nem kötelező minden kérdés alá nyomni a nagyképű dumádat tudod?
Kérdező bocs az offért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!