Beparáztam a szüléstől, de nagyon. Ti mit tennétek?
30 hetes vagyok, tehát még bőven van időm a szülésig.
Ám 30-as évek közepén járok, első baba. Ráadásul asztmás és pánikos vagyok. egy vidéki kisvárosban élek. 10 hetes kortól gondok vannak nálam, az asztma miatt veszélyeztetett is vagyok. Saját dokit fogadtam, gondolván biztonságban érezhetem magamat. Sőt, szülésznőt is fogadtam, biztos ami biztos!
Szerettem volna EDa-val szülni, sőt a pszichiáterem már évekkel ezelőtt mondta ha úgy van akár császárra is ír ajánlást. (9 éve kezel) nos tegnap igyekeztem ezt megbeszélni a magán orvosommal aki közölte nálunk nem igazán kérhető EDA mert kevés az aneszteziológus, meg éjszaka van hogy nincsen, de ha én(!!!) keresek magamnak anesztest (Mert van ismerős aki más ügyben terhesség alatt segített már), akkor kérhetem nyugodtan. de ha császárról tudok kérni papírt akkor előzzük meg a dolgokat és hozzak arról. Igenám de császárt én csak altatásban tudom elképzelni, irtózom attól hogy magamnál legyek miközben felvágják a pocimat. ez meg a babának nem lenne túl jó!
Ezért hajlanék az EDA-ra, de tényleg az én dolgom a doki levadászása?????? sajnos olyannyira félek a fájdalmaktól hogy még most is kísérővel járok fogorvoshoz, előtte volt hogy nyugtatót kellett bevennem. nem egyszer előfordult (még akkor nem voltam terhes) hogy rohanni kellett az ügyeletre mert bepánikoltam valami miatt és a pulzusom 150-re ment fel, a vérnyomásom 180-ra és nem tudtuk otthon lehúzni. Gyenge vagyok ebben, nem bírom a fájdalmat.
DE!!!! kérdezném én: itt az én városomban miért nincs meg a jogom ahhoz hogy csillapítsák a fájdalmamat? 50km-el arrébb miért lehet az EDA-t szabadon kérni? gondolkodtam már azon hogy átmegyek a szomszéd városba szülni. Ti mit tennétek? megnyugodni nem tudok, két napja sírógörcsöm van. Bűntudatom a baba miatt mert úgy tűnhet miatta vagyok szomorú. imádom őt, nem tudom mit tennék ha baja lenne, ám nem tudom legyűrni a félelmemet. Ti mit tennétek?
fogadjak én anesztest vagy kérjek császárról papírt? 4 hét múlva megyek a pszichiáteremhez!
Segítsetek, mert totál magam alá kerültem :-(
köszönöm
a pánikbetegek mindennek tudnak örülni ami kicsi jót is ad. nekem maga lesz a csoda hogy babám lesz. és biztosan lesznek vele gondok, de űgy érzem ez egy utolsó esélyem az élettől hogy anya lehessek, amit még akárcsak egy éve nem is hittem volna!
egyébként nekem a dokik azt ajánlották mindig a pánikra: szülj gyereket! :-)
jó hétvégét mindenkinek, sok sok örömöt és köszönöm MINDENKI válaszát!
Szia!
Én is "pánik beteg" vagyok és egy 1,5 éves kislány anyukája, Azért tettem idézőjelbe, mert nagyon nem szeretem ezt az elnevezést,de ez van.
Nagyon könnyen rosszul leszek, akár egy erős hasfájás is képes nálam órákig tartó rohamot okozni, ami nálam nem ritka mert IBS-es is vagyok.Ráadásul rettegek, mikor el kell utaznunk itthonról, mert nem érzem magam máshol biztonságban csak itthon, szóval nem vagyok könnyű eset :(
De szültem,nem tervezett baba volt, ami azért adott gondot, aggodalmat bőven.Pánikoltam a terhesség alatt egy párszor de jól bírta a baba szerencsére és gyógyszert sem szedtem és nem is szedek.
Viszont a szülésnél semmi pánikom nem volt, pedig korábban is indult be a szülés, 37.-hétre, 10 óra alatt.
Egy fertőzés miatt 40 fokos lázzal szültem és a baba is lázas lett és legyengült, majdnem császár lett, de kitartottam és megszültem természetes úton,egy kis hős lett belőlem arra a 10 órára.
Most nem tudom, hogy ennek az eseménynek a hatására, de csökkent a rohamaim száma és sokkal jobb a közérzetem is.De sajna még nem vagyok teljesen tünetmentes :(
Szóval meglehet csinálni,úgyis csak a babára fogsz figyelni, én sem kaptam semmilyen fájdalom csillapítót, de muszáj volt kibírni.Olyan más állapot ez, ahol nincs sem helye, sem ideje a pániknak!És ezt Ő is tudja :)
Könnyű szülést kívánok!Nyugalom kell,próbálj sokat aludni, nekem bejött!
21.07!
Ezt nem szereted "hallani" ugye? Semmi bánat, semmi nyomor, semmi belerokkanunk a gyerekbe?!:-))
Háát, ma rossz napod lesz mert én jól érzem magam!
Próbáld meg te is!
21.07 -ESKE, 100% -OS ANYUKA!
Te beteg vagy, menj el orvoshoz!!
Szerintem is általánosítasz 21:07-es. Ha hiszed, ha nem én már láttam olyan gyereket, akivel tényleg semmi gond nem volt. Igazából számomra is hihetetlen. A barátnőm fia ilyen. Egyedül azért sír, ha éhes, pedig már 2 éves a gyerek. Bevallom őszintén, nekem bizarr is egy kicsit. Reggel felébred, akkor egy hangja nincsen, eljátszik az ágyában, amíg a szülők felébrednek. Mikor kicsi volt, akkor is így volt. Ha órákig az ágyban hagyta az anyja, akkor órákig csendben gagyarászott ott. Számomra hihetetlen volt mindez. Szóval ha nagyon ritka is, hogy egy gyerekkel abszolút semmi gond nincs, de azért előfordul.
Egyébként a legtöbb anyának azért olyan nehéz a szülés utáni időszak, mert egyedül maradnak (napközben ugye apa dolgozik) és ott van a folyamatos megfelelési kényszer is. Ezenkívül sok nőnek nem segít a párja, ami szintén megkeserítheti a kezdeti időszakot. De nem minden párkapcsolat ilyen. Bár számodra lehet, hogy hihetetlennek tűnik, de vannak férfiak akik munka után hazamennek (nem a kocsmába) és nem beülnek a tv vagy a számítógép elé, hanem segítenek a párjuknak vagy játszanak a gyerekkel. Együtt meg már nem is olyan nehéz mindez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!