Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Beparáztam a szüléstől, de...

Beparáztam a szüléstől, de nagyon. Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés

30 hetes vagyok, tehát még bőven van időm a szülésig.

Ám 30-as évek közepén járok, első baba. Ráadásul asztmás és pánikos vagyok. egy vidéki kisvárosban élek. 10 hetes kortól gondok vannak nálam, az asztma miatt veszélyeztetett is vagyok. Saját dokit fogadtam, gondolván biztonságban érezhetem magamat. Sőt, szülésznőt is fogadtam, biztos ami biztos!

Szerettem volna EDa-val szülni, sőt a pszichiáterem már évekkel ezelőtt mondta ha úgy van akár császárra is ír ajánlást. (9 éve kezel) nos tegnap igyekeztem ezt megbeszélni a magán orvosommal aki közölte nálunk nem igazán kérhető EDA mert kevés az aneszteziológus, meg éjszaka van hogy nincsen, de ha én(!!!) keresek magamnak anesztest (Mert van ismerős aki más ügyben terhesség alatt segített már), akkor kérhetem nyugodtan. de ha császárról tudok kérni papírt akkor előzzük meg a dolgokat és hozzak arról. Igenám de császárt én csak altatásban tudom elképzelni, irtózom attól hogy magamnál legyek miközben felvágják a pocimat. ez meg a babának nem lenne túl jó!

Ezért hajlanék az EDA-ra, de tényleg az én dolgom a doki levadászása?????? sajnos olyannyira félek a fájdalmaktól hogy még most is kísérővel járok fogorvoshoz, előtte volt hogy nyugtatót kellett bevennem. nem egyszer előfordult (még akkor nem voltam terhes) hogy rohanni kellett az ügyeletre mert bepánikoltam valami miatt és a pulzusom 150-re ment fel, a vérnyomásom 180-ra és nem tudtuk otthon lehúzni. Gyenge vagyok ebben, nem bírom a fájdalmat.

DE!!!! kérdezném én: itt az én városomban miért nincs meg a jogom ahhoz hogy csillapítsák a fájdalmamat? 50km-el arrébb miért lehet az EDA-t szabadon kérni? gondolkodtam már azon hogy átmegyek a szomszéd városba szülni. Ti mit tennétek? megnyugodni nem tudok, két napja sírógörcsöm van. Bűntudatom a baba miatt mert úgy tűnhet miatta vagyok szomorú. imádom őt, nem tudom mit tennék ha baja lenne, ám nem tudom legyűrni a félelmemet. Ti mit tennétek?

fogadjak én anesztest vagy kérjek császárról papírt? 4 hét múlva megyek a pszichiáteremhez!

Segítsetek, mert totál magam alá kerültem :-(

köszönöm

2010. júl. 16. 11:44
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

12.09-es. nem akarom én a császárt...ja, nem írtam hogy FAROS a babám. de persze még van ideje fordulgatni!

Mennyit szoktak adni egy anesztesnek egyébként? és ot van végig az ember mellett? vagy a nővér adagolja utána az eda-t?

2010. júl. 16. 12:12
 12/27 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok.Még valami.Volt már itt az oldalon olyan anyuka aki szintén asztmás,szintén pánikbeteg,hamarabb beindult a szülés,nem volt ideje sem pánikolni,sem intézkedni papirok,császár meg egyéb ügyekben,normális uton szült végül EDA nélkül,és azt mondta hatalmas élmény volt,és azóta ritkábban jön ki nála a pánikroham,a szülés alatt sem volt semmi gond.Ezt csak ugy leirtam
2010. júl. 16. 12:13
 13/27 A kérdező kommentje:

kedves volt pánikos!!!

nagyon köszönöm neked hogy írtál!!!! megnyugtattál. persze lehet hogy nálam sem lesz semmi pánik szülésnél, de szeretem megtervezni a dolgokat, maximalista vagyok. lényegében az utolsó nagy rohamom kb. 2 éve volt. járok a mai napig pszichiáterhez hogy ellenőrzés alatt legyek, de csak hébe hóba, fél évente, azaz tavaly nyáron, voltam a terhesség elején, illetve most fogok menni. a pénikot terepautával is kezeltettem, ettől épültem fel.

s igaz, sokan lenéznek minket. talán ezért is küldött el az orvos súlyos kalciumhiánnyal nyugtatót feliratni!

2010. júl. 16. 12:15
 14/27 anonim ***** válasza:
OFF: Én úgy tudom, hogy aki asztmás, azt nem altatják. És ha ez igaz, akkor ha császárod lesz, akkor sem fognak elaltatni. (Írtad, hogy altatásban szeretnéd.)
2010. júl. 16. 12:33
 15/27 anonim ***** válasza:
Lemaradt: Így tudom, de azt nem tudom, hogy igaz-e.
2010. júl. 16. 12:34
 16/27 anonim ***** válasza:
Sziasztok! Kedves Kérdező! Én 33 hetes vagyok, és néha bizony én is be tudok pánikolni, vagy inkább depressziózni, hogy sírógörcsöm van. Elhagyatottnak érzem magam, pedig mindig van körülöttem valaki, nem vagyok kirekesztett a világból. Viszont én úgy kúráltam saját magam, hogy olvastam...rengeteget olvastam a szülésről, a császármetszésről, a következményekről, és nem csak a "rózsaszín" oldalakat, hanem szembe nézettem gyakorlatilag saját magam az árnyoldalakkal is. Pl. a sógornőm császár után két hétig nem tudott felkelni a fájdalomtól...tehát utána is számíthatsz fájdalmakra, sőt, ha természetesen szülsz, hamarabb túlvagy a fájdalmas részen sok anyuka szerint. Én azt tanácsolom neked, amit én is tettem saját magammal: nézz szembe a szülés tényeivel, és gondolj arra, amire én: ez csak pár nap-hét lesz az életemből, de a babám örökre-életem végéig- csak boldogságot fog adni nekem!
2010. júl. 16. 12:52
 17/27 anonim ***** válasza:
32%

nem lehet egyszerű egy pánikbetegnek ez tény, nem is igazából tudom felfogni milyen lehet ennyire rettegni valamitől. De szerintem a sors el fogja neked ezt intézni, remélem hogy természetes úton fogsz szülni, eda nélkül és rájössz, hogy a természetes szülést kihagyni mekkora kár lett volna! Ezután pedig elmúlik az összes bajod, nem leszel pánikbeteg soha többé!

Néha a traumatikus élmény segít leküzdeni a félelmeinket!

2010. júl. 16. 12:57
 18/27 anonim ***** válasza:
25%

kedves 12:52-es 100%-os kismama:

neked csak azt tudom javasolni, hogy próbálj ne csak a szülésre koncentrálni, hanem alaposan járj utána a szülést követő pár hónap megpróbáltatásainak, mert hatalmasat fogsz csalódni ha úgy gondolod, hogy egy baba csupa öröm és boldogság a nap 24 órájában. Embert próbáló időszak előtt állsz, csak ennyit elöljáróban...

2010. júl. 16. 12:59
 19/27 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat! mint írtam, NEm akarok feltétlen császárral szülni. ha mégis azzal kellene akkor viszont az altatást bírnám elképzelni, de legalábbis azt hogy bekábítsanak. de szeretnék természetesen szülni, mert tudom a császár egy nagy műtét..

kösznöm a nyugtató szavakat, a megértést... szép napot nektek

2010. júl. 16. 13:12
 20/27 anonim ***** válasza:
Kedves előző! Sajnálom, hogy neked kell csalódni! Én vagyok a pánikbeteg kismama (volt pánikbeteg remélem) és a gyerekem 6 hónapos és egyenlőre csak öröm és boldogság! Eszik , alszik, játszik és a hasfájást még csak hírből sem ismeri! Felesleges az ijesztegetés! Van, hogy nincs gond és nem kell mindig rettegni, én aztán tudom, mi az , hogy félni de még a védőnőmet is megleptem mikor azt mondtam azóta alszom jókat mióta kijöttem a gyerekkel a kórházból!Mindenki csak ijesztegetett, hogy huuu ha hazajövök a kórházból mi lesz!! Mi lett? Semmi, a gyerek evett és aludt, mikor ezt mondtam jöttek azzal, hogy várjál majd 1 hónaposan!! Mi lett? 1 hónaposan átaludta az éjszakát és ez így ment hónapokig! Már van 4 foga és még mindig jól vagyunk! Miért nem lehet valakit csak biztatni, miért kell vészmadárkodni? Te biztos 100%-os vagy mert tudsz szenvedni, nekünk pánikbetegeknek volt már elég szenvedés és most jöhet a boldogság!!
2010. júl. 16. 13:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!