Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogy láttátok a 2,5 éves...

Hogy láttátok a 2,5 éves gyereketeket amèg kórházba voltatok?

Figyelt kérdés

Nagyon anyás, és ragaszkodó ahogy én is hozzá:). Császárom lesz. 4-5 nap bentlèt. Minden nap jönnek be hozzám, de gondolom őt nem engedik majd be(?), Így nekem kell kimennem az előtérbe.

Nagyon megviselte az ilyen korú gyereketeket ezek a napok mikor külön voltatok? Persze van apja, vele is lesz, de ő nagyon anyás. Félek hogy "haragudni" vagy eltávolodni fog. 28 hetes vagyok, de minden nap ezen aggódok hogy mi lesz azokban a napokban.

2019. okt. 2. 12:47
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
87%
Kisebb volt, 13 hónapos, amikor született a tesó. Mi abban egyeztünk meg, hogy nem hozzák be, jobb, ha teljes szepa van 3 napig, mintha látna napi 10 percre. Végül influenzaszezonban szültem, így ha akartuk se jöhetett volna be. 1-2 napig ignorált, miután hazamentünk a picivel, utána már nem volt baj. 😊
2019. okt. 2. 12:52
 2/20 anonim ***** válasza:
92%

Nyugodj meg, általában sokkal jobban viselik a kicsik ezt a helyzetet, mint amire számtani lehet. Ők is érzik, hogy valami változás történik, hiszen anya, apa izgatott, és normális esetben pozitív várakozással telnek az utolsó hetek. Ez a légkör az ő hangulatát is befolyásolja.

Segíteni azzal tudsz rajta, ha előre felkészíted. Igaz, ilyenkor még nem úgy működik az emlékezet és a racionális gondolkodás, mint a felnőtteknél, de mégis egyszerűbb, ha tudja, mire számíthat. Szüléshez közel az ember lányának nem mindig jut eszébe, hogy pozitív kalandként emlegesse ami közeledik, de azzal is segíthetsz neki, ha az apával kettesben töltött napokról már előre pozitívan, lelkesen beszéltek.

2019. okt. 2. 13:36
 3/20 anonim ***** válasza:
90%
Fel sem tűnt neki, elvolt az apjával
2019. okt. 2. 14:05
 4/20 anonim ***** válasza:
84%
Én 3 napot voltam kórházban nagyon anyás másfél és 3 éves mellett. Mi eldöntöttük, hogy nem hozza be őket a férjem, mert rosszak voltak a tapasztalataink családi/baráti körben ezzel kapcsolatban. Megrémültek a gyerekek, csak rosszabb lett tőle minden, másiknál meg a tesó alapból utálta már a kicsit, mert anya miatta nem jött vele haza a kórházból stb. Nekünk ez tökéletesen bevált, a gyereknek egyértelműen ez a legjobb.
2019. okt. 2. 14:08
 5/20 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom, nekem ez nem jutott eszembe. Úgy gondoltam hogy csak jó ha látjuk egymást minden nap. Azért 5 nap sok. Itt lakunk a korháztól kb 10 percre gyalog, napi 2* beszéltük hogy bejönnek.
2019. okt. 2. 14:14
 6/20 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem csak kitolsz velük. Ezek a látogatások rólad szólnának, nem róla. Napi 2x? Ahogy megnyugodna végre újból felzaklatod, ez nagyon önző dolog, de nem akarlak bántani.
2019. okt. 2. 14:27
 7/20 anonim ***** válasza:
74%

A napi 2x kórházba járkálás tényleg nem 2.5 évesnek való dolog. Hogy fogja megérteni, hogy megint el kell jönni? Minden egyes alkalommal sírni fog. Inkább legyen otthon nyugalomban szerintem is.

Én 5 éves voltam, amikor az öcsém született, engem bevittek látogatni. Kevés akkora traumám van az életemben. Egyértelmű, hogy nem kellett volna engem bevinni, én is nagyon anyás voltam, és teljesen paff voltam, mikor megláttam, hogy egy lila fejű kis pióca rá van tapadva az anyám mellére. És nem is bújhatok oda, és játszani sem fog velem anyukám, és haza kell mennem. Mire hazahozták a tesómat, már utáltam. Persze a 2.5 éves lehet, hogy még nagyon kicsi ehhez, de akkor is, na, én nem vinném látogatni. De főleg nem napi kétszer.

2019. okt. 2. 14:36
 8/20 anonim ***** válasza:
100%
Ez ahogy látszik neked nagyobb trauma mint neki. Nem bántásból, de sajnos láttam olyan gyereket, aki a hasonló (nem mondom, hogy ugyanolyan, mert más szituációban nem láttalak, nem ismerlek, nem ítélkeznék) anyai viselkedés miatt vált szorongóvá. Kitolás a gyerekkel, mert az egy örök kereszt marad. Amelyik anyás, annak is el lehet magyarázni, pláne egy 2,5 éves már bőven kommunikál és érti a dolgokat, hogy mi lesz most a szituáció és miért. Gondolkozz előre... Ne láncold magadhoz, mert neki lesz rosszabb! Egy gyerek lehet anyás, de ki kell tudni alakítani az életében 3-4 olyan másik felnőttet, akik a belső körbe tartozva ugyanúgy elvannak vele. (pl apa, nagyszülők, babysitter ha olyan, szomszéd néni, barátnő) És ezt merő jószándékból mondom a tapasztalataim alapján.
2019. okt. 2. 14:42
 9/20 anonim ***** válasza:
87%

Nem egész 2 éves volt a nagyobbik amikor született a tesója. Mi minden nap bementünk. Mellette persze játszottunk otthon is, játszótéren is, tök jó apás napjaink voltak. Szerintem az a nagyobb trauma ha napokig nem láthatja az anyját.

Egy 2 éves már simán megérti az ilyesmit.

Minimális sértődés talán volt, de akkor a kórházban feleségem csak vele foglalkozott, elmentek sétálni és minden rendben volt. Én addig vigyáztam a picire.

A gyerek addig anyás amíg ott van anya, van választás. Érdekes, idegenek között anya nélkül hirtelen "apás" lesz..

Nyilván azért az nem árt ha apával jó a viszony, pl nem az a pár nap lesz az első amikor ő etet, furdet, altat..

2019. okt. 2. 15:04
 10/20 anonim ***** válasza:
77%

Nálunk volt az unokaöcsém 3 évesen, amikor született a tesója. Őszintén, marhára nem kereste az anyját, olyan jól elvolt, hogy minden csak róla szólt, nagyon élvezte. Azóta is sokat jár ide, annyira szereti. Viszont bevitték a kórházba, nagyon meg volt szeppenve, az egész légkör félelmetes volt neki. Szerintem ez marhára felesleges kör volt neki, nem tudom mennyire traumatizálta, de simán lehetséges.

Na szóval én azóta úgy vagyok vele, hogyha lesz második a nagy nem mászkál be, inkább bulizzon valakivel a nagy 4 napig.

2019. okt. 2. 16:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!