Ti mikor hagytátok egyedül a gyereketeket a kertben játszani, miközben a lakásban (főzés, takarítás) voltatok és néha-néha ránéztetek?
2 évesen a 7 éves bátyjával
A konyhai ablakokból belátni az egész udvart,így minden pillanatban láttam őket
Nyáron 2,5 éves volt a lányom. Olyan volt, hogy kint volt, én meg bejöttem kiszedni a mosógépet (kint teregettem), vagy megkeverni az ebédet. Ennl hosszabb időre nem hagytam kint egyedül. Mondjuk azért, mert mászóka van, és jobban szeretem figyelni, nehogy baj legyen. De pl a teraszra rendszeresen kiengedem, mert pont a konyhából nyílik.
Jövő nyáron azért majd bátrabban kint hagyom én is.
1,5 évesen. Zsebkendőnyi kertünk van, gyerekbiztos, zárt hátsó rész. Mindig nyitva hagytam a teraszajtót, ha kellett én néztem rá ki, vagy ha neki kellett valami, bejött.
Előre 2 évesen engedtem, de csak úgy, ha előtte bezártam a kaput.
enyém 4 éves, nem lehet a kertben még jó pár évig. nagyon medencénk van, sokszor belepottyant már, így pisilni se merek bejönni nélküle :S
jó akinek gyerekbiztos kertje van!
Vigyázzatok arra is, nehogy valaki esetleg bemenjen a "zárt" kertbe, s akár elvigye, akár "csak" megijessze a gyereket.
A gyerek elvan egyedül már 2 évesen, nyilván, de nem csak ez számít. Én nem engedném egyedül ki, nem azért, mert ő megbízhatatlan...
Komolyan nem kötekedésből, hanem kíváncsiságból kérdezem (és nem is pontozok senkit):
Ti nem féltek, hogy pl. bármi baja lesz (szájába vesz valamit és félrenyeli, netán valami mérgező növényt, bogyót, macska kakát, stb., vagy éppen elesik, megszúrja valami, ahol esetleg van emésztő a tetején ugrál, megcsípi valami, ilyesmik), és el kell vinni orvoshoz, azt sem tudja az ember megmondani, hogy pontosan mi is történt, mert nem látta.
Meg éppen tavaly volt a tévében, hogy egy két éves kisgyerek (aki szerintem már nem olyan kicsi) belefulladt a kerti felfújható medencébe, amiben kb. térdig érő víz volt, az ember azt gondolná, hogy ez lehetetlen, de mégsem az. Sőt, tavaly nyáron a strandon magam láttam, hogy a neki kb. derékig sem érő vízben hanyatt esett, és nyelt egy csomó vizet, persze ott voltam, de így már mindjárt nem is tűnt olyan lehetetlennek ez a sajnálatos medencés eset sem :(.
Szóval én úgy gondolom, hogy rengeteg veszélyt rejt magában az udvar, ha egy kisgyerek egyedül van kint.
Persze sokan túléljük, de én nem merném még sokáig kiengedni egyedül a kisfiamat (aki most 2 éves).
Pedig ő elvileg semmit nem vesz a szájába, de a bokrokról például imád bogyókat szedegetni, ki tudja, nem-e kóstolná meg egy óvatlan pillanatban, ha senki nem látja.
Lehet, hogy én vagyok túl parás, de én félek ezektől.
Én úgy vagyok vele, jobb félni, mint megijedni.
Persze ez csak az én véleményem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!