Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogy lehet vkit lebeszélni a...

Hogy lehet vkit lebeszélni a szülésről? Főleg egy olyan embert, akit anyának se lehet nevezni.

Figyelt kérdés
"Sógornőmről" van szó. Szülni akar,mert mindig előjön a cisztája és akkor elmúlna.(Hozzáteszem unokatesómnak is ez volt a baja, szült, de 2évre megint előjött.) Van egy 7éves lánya, aki a volt férjével él, lemondott a kislányról:S Van egy 2éves fia(párom tesójával közös), de vele se foglalkoznak, pénzük sincs. Ennek az embernek nem szabad még 1 gyereket szülnie!!Segítsetek,h beszéljük le róla?
2010. júl. 14. 10:57
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Jelenteni kell a Gyámhatóságon és a családvédelmiseknél. Ha alkalmatlan az anyaságra, akkor elvehetik tőle a kislányt, és rokonoknál vagy nevelőszülőknél helyezik el.
2010. júl. 14. 13:56
 12/21 A kérdező kommentje:

Hát szörnyű. Ő mondjuk nem iszik, csak egyszerűen nem foglalkozik a gyerekkel, nagymama vigyáz rá szinte mindig. Meg a pénz se veti fel őket, kábeltv-t kikötötték, albérletben laknak, a hütő mindig üres, anyóséknál esznek mindig:S

Pedig a picúr tönemény, nem ezt érdemelné:(

2010. júl. 14. 14:55
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

5 abortusz? Jesszum.. Engem/minket az 1! is kikészitett.S azért született meg kis súllyal a babám valószinűleg(2600grammal). Nem lennék rá képes. Nem világositotta fel senki azt a nőt hogy az abortusz nem fogamzásgátlásra való!? Már bocsánat csak felhuzott.

Akkor csoda ha egyáltalán teherbe esett...

Remélem sikerül lebeszélni mert az ilyennek nem való gyerek!

2010. júl. 14. 15:48
 14/21 anonim ***** válasza:
53%
én csak azt nem értem ebben a történetben, hogy e-szerint van egy rendes normális viszonyok közt élő család és közülük egyetlen ember, aki nem törődik a gyerekével? Miért nem segítetek neki ahelyett, hogy azon problémáztok, hogy gyereket akar, pedig nem veti fel a pénz?
2010. júl. 14. 18:41
 15/21 A kérdező kommentje:
Olvasd el a kommentjeimet. A gyerek apja se törödik a gyerekkel, csak a nagyszülők. És igenis segítünk, a 3/4 ruhatárát mi vettük a gyereknek, ha bármi kell mi vagy a nagyi vesszük... De 2 gyereket már mi se fogunk tudni öltöztetni.. És aki lemond a saját gyerekéről az minek szülne még egy 3.-at???????
2010. júl. 14. 19:34
 16/21 anonim ***** válasza:

Szerintem meg igazad van. Az ember nem azert lesz terhes es vallal be egy gyereket, hogy a sajat betegseget gyogyitsa vele. Arra ottvannak az orvosok. Az a gond, hogy aki ennyire felelotlen es onzo (mert szerintem az, ha kepes meg1x teherbe esni, csak hogy elmuljon a baja), ugysem fog ratok hallgatni.

Talan a nogyogyaszaval kene beszelni, hogy eszebe ne jusson neki ilyesmiket "javasolgatni", sot.

Kitol lenne gyereke? A parod tesojatol? Beszeljetek a pasival, hogy huzzon ovszert, vagy csinaljon valamit, hisz a fogamzasgatlas nem csak a no felelossege.

2010. júl. 14. 23:04
 17/21 anonim ***** válasza:

olvasom a kommentjeidet, de csak azt látom, hogy nem törődnek vele, mert nem viszik sehova és nem veti fel őket a pénz, meg anyósnál ebédelek... ezek azért nem főben járó bűnök... szerintem... Azt írod, hogy nem iszik vagy ilyesmi! Ha a picurka tényleg szépen fejlődik, ahogy írtad, akkor valószínűleg mégiscsak foglalkoznak vele, nem?! Legalábbis a törődés és a gyerekkel való foglalkozás nem abban merül ki, hogy hány helyre visszük, hanem úgy is lehet foglalkozni, hogy otthon sokat játszunk vele, mesélünk neki és törődünk vele. Lehet, hogy ezeket a dolgokat nem is látjátok, hiszen nem vagytok ott éjjel-nappal.

Abban sem vagyok biztos, hogy miből gondolod azt, hogy csak egészségügyi okokból szeretnének mégegy gyereket.

2010. júl. 15. 08:15
 18/21 A kérdező kommentje:
Tudom, mert mondta h megy a doki, és utána felhívott és elmesélte,h megint előjött neki ez, és h egy megoldás van, h szülnie kell. Honnan tudom h nem törödik vele????Hogy a gyerek 90%-ban a nagymamánál van, vagy otthon leültetik a tv elé és kész. De nem hiszem,h magyarázkódnom kéne, abba bízok amit egy válaszadó írt,h hátha nem jön össze. A párom tesójával az a gond,h lesüllyedt az ő szintjére. Ti bevállalnátok úgy 1 gyereket,h a párotoknak nincs munkája? Albérletben laktok, így is alig tudjátok fizetni a számlákat???
2010. júl. 15. 08:49
 19/21 anonim ***** válasza:
48%

Kedves Kérdező!

Egyáltalán nem bántásból írom amit írok,de a kommentjeidet olvasva egészen belelovalltad magad a témába és rendesen felhúztad magad.

Tulajdonképpen ez az egész neked miért fáj?Miért kell mindíg a más ember életén csámcsogni és beleszólni?

Te tudod,hogy Te nem ilyen mentalitású vagy foglalkozz a saját életeddel.

Ez csakis a sógornődre és annak családjára tartozik senki másra.

2010. júl. 15. 11:37
 20/21 anonim ***** válasza:

Szerintem is eltúlzod a dolgot, és van egy olyan érzésem is, hogy azért fáj neked, mert nálatok még nem jött össze a gyerek. Inkább próbálj kicsit pozitívabban állni a dolgokhoz és meglátod, nektek is hamarabb sikerül!

Egyébként igen, bevállalnék úgy is egy gyereket, ha a páromnak nincs munkája. Bevállaltam úgy is, hogy már az elején közölte, hogy egyátalán nem lesz velünk, tehát nem csak anyagilag, de más módon sem igen segít. Ettől én még imádom a gyerekemet és bár nincs semmiből márkás cucca, és ő is használt ruhákat kapott barátoktól, de attól még nagyon szeretem és igenis, hogy foglalkozom vele. Csak azért mert neked van egy elképzelésed a tökéletes családról és valaki nem úgy él, még nem kell azt mondani, hogy nem szabadna gyereket szülnie!

Lehet, hogy valóban vannak problémák a sógornőd körül, de neked akkor sem szabadna ilyen módon ítélkezned.

2010. júl. 15. 12:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!