Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Sajnos alig van tejcsim és...

Sajnos alig van tejcsim és igy ma este adtam a babámnak 1,5%-kos tejet. Nem baj h 1,5 % kos tejet adtam neki? jó neki a 1,5% kos tej?

Figyelt kérdés
8 hetes kislány és nem akarok tejport adni neki
2010. júl. 3. 00:17
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
91%

NEM! ILYEN HÜLYESÉGET!!!

Tehéntejet ne adj neki! Az anyatej alternatívája a tápszer, nem a tehéntej. Ráadásul amikor a tehéntjet bevezetjük (1 éves kora után), akkor nem 1,5%-kor kell, hanem ennél zsírdúsabb.

2010. júl. 3. 00:25
 2/24 anonim ***** válasza:
100%
A korának megfelelő tejpor, (anyatejpótló por) sokkal jobb lenne neki. A bolti tej helyett addig is még pihen a cicid, inkább forralt és lehűtött vizet adjál. Egyébként is lehet, hogy nem a tejed kevés, hanem a kislányod nőtt és ezért többet kíván. Gyakrabban szoptasd, így gyarapszik majd a tejed is.
2010. júl. 3. 00:28
 3/24 anonim ***** válasza:
91%
Azt te nem nagyon tudod megítélni elég-e a tejed vagy sem.Általában mindig baba igénye szerint termelődik.Amíg a baba súlya gyarapodik addig minden tökéletes,a többi csak a te félelmed.Minden szoptatás után fejni kell mindkét mellett,minél többször szoptatsz és fejed annál több tej termelődik.Ez nagyon fontos.Gyógyszertárban lehet venni mellszívót azt használd,kézzel nehéz fejni.Semmit ne adj a picinek amit nem beszélsz meg az orvossal vagy védőnővel.Gondolom még csak teát lehet tej mellett,de azt is kérdezd meg hogyan készítsd el.A tanácsadás ingyenes,tessék minden héten elmenni,ha kérdésed van többször is ök azért vannak.Egy egy meggondolatlan cselekedett sok gondot okozhat a babának.
2010. júl. 3. 00:58
 4/24 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat.vizet igysem úgysem adnék neki mivel h nem szabad még ilyen kicsi babának.majd hétfőn megyünk dokihoz és megbeszélem vele és le is mérem a babámat.anyira mérges vagyok saját magamra h nem akar rendesen termelődni a tejem,csak anyatejjel szeretném táplálni az én kis csőpségemet de ha már most problémám van a tejel akkor mi lesz későb?!
2010. júl. 3. 05:43
 5/24 anonim ***** válasza:
93%

NEM SZABAD TEJET ADNI EKKORA BABÁNAK!!!!!!!

Beteg lesz tőle!

Jesszusom!!!!!!!!!!!!!!!

2010. júl. 3. 05:53
 6/24 anonim ***** válasza:
96%
Tévedsz, lehet adni vizet a babának, persze nem tej helyett. A bolti tejet viszont nem kéne, csak 1 éves kor után, ráadásul zsírosabbat. Reméljük, nem lesz baja tőle.
2010. júl. 3. 07:02
 7/24 anonim ***** válasza:
100%

Igen, lehet vizet adni!!! Fel kell forralni, ebben a melegben ők is szomjasak és ha nem tudod szoptatni épp, akkor a víz is jó! Tehéntejet semmiképp ne adj!! A kutacsát figyeld, ha fojadékhiánya van besüpped kissé a kutacsa a fejecskéjén! Nekem 9 hetes a kislányom, én vettem neki Mecsek babyteát, ízesítés nélkül adom neki. Édesköményes, tehát van egy pici íze.

Boldog babázást!

2010. júl. 3. 10:12
 8/24 anonim ***** válasza:
81%
Vizet nem lehet adni neki de bolti tejet igen szted.na ne már.jesszusom.legalább a védőnőt hívnád fel ilyenkor ha nem tudod h mit adj neki.8 hetes babának bolti tejet.felforraltad legalább vagy csak ugy alanatur adtad neki?
2010. júl. 3. 11:00
 9/24 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem ez kamu kérdés!

Nincs az a kismama aki ne tudná hogy egy újszülöttnek TILOS adni tehéntejet és azt hogy vizet viszont szabad!!!!

Jesszusom,belegondolok basszus az én babám pocijának még a tápszer is "sok" volt és akkor van aki mer neki tejet adni?!?!?!

Mi a baj?drága a tápszer??

2010. júl. 3. 11:05
 10/24 anonim ***** válasza:
100%
Pontosan,ahogy az előzők írták.Az én babámnak már 2 naposan adtak vizet a kórházban,mert nem indult be a tejem.24 órában szoptattam sokáig,mire beindult,szoptass minél többet,akkor termelődni fog,ne hagyd ennyiben!
2010. júl. 3. 11:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!