Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Milyen teát adhatok 3 hetes...

Milyen teát adhatok 3 hetes babámnak?

Figyelt kérdés
Nem feltétlenül akarom teáztatni, csak felkészülni rá. Valószínű áttérünk a tápszerre, mert nincs tejci. Ha amellett megszomjazna esetleg akkor kapna teát. De nem találtam még olyan teát amit 0 hónapos kortól lehet adni. A Mecsek bébi tea van, de arra azt írja, h. folyamatosan nem lehet csak 2-3 hétig.
2011. szept. 25. 19:08
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem tudom. az enyém elejétől tápszeres volt, de nem kapott teát. Náha kis vizet.
2011. szept. 25. 19:34
 2/8 anonim ***** válasza:
Tápszeres babáknak sem kell feltétlenül inni. Esetleg csinálj hígabb tápszert. De ha már végképp itatni akarod, akkor tökéletesen jó a VÍZ! Miért kell egyből teában gondolkodni? Hidd el, ha már most elkezded teáztatni, később nagyon fogod a hajad tépni, hogy nem iszik vizet... Nem rosszindulatból mondom. Persze az más, ha fáj a pocakja, vagy valami más okból kell gyógyteát inni, de ha csak azért mert szomjas, akkor tökéletes a víz.
2011. szept. 25. 19:44
 3/8 anonim ***** válasza:
77%

Ne akarj teát adni neki szomjoltóként, inkább vizet igyon. Hidd el jobban jársz és később örülsz, majd annak, h így döntöttél.

Azonban én inkább azon gondolkodnék mit lehetne tenni azért , h több tejcsi legyen. Hidd el nincs lehetetlen, én szinte a nulláról hoztam vissza, kb.3 nap alatt.Próbálj ki homeós szereket, kezd az urticával, ha ez két -3 nap elteltével sem hoz eredményt válts át a ricinusra és a lac caninumra. napi 3-4x5 golyó kell belőlük. mellette igyál 2-3 bögre édeskömény teát és még ezen felül legalább másfél liter egyéb folyadékot. minden szopi után próbálj fejni éjjel-nappal. eleinte csak keveset tudtam én is , 10-20 miliket,de szinte egyik fejésről a másikig láttam, h egyre több jön le szopi után. Hidd el jobban jársz, ha egy kicsit most küzdessz, h legyen tejed, mert a tápszerezés sokkal macerásabb.

Remélem nem vetted rossz néven, h nem csak a kérdésedre válaszoltam. Kitartást és hosszú szoptatást kívánok!!33hkm, védőnő

2011. szept. 25. 20:16
 4/8 anonim ***** válasza:
12 hetes kora óta tápszeres a babám, de csak vizet kap, ha szomjas. Teát talán 2x ha kapott az elmúlt 4 hónapban, attól is csak a hasa fájdult meg. Tápszer mellett azért jó, ha itatod vízzel, ne a tápszert csináld hígra, mert az sem jó, inkább itasd vízzel ha még szomjas lesz. Doktornő javasolta így nekem is. Ne teáztasd, mert később nem kell majd neki a víz. Sógornőm 3 éves fia eddig talán ha 5x ivott vizet, állandóan tea meg gyümölcslé van a poharában. Pörög egész nap a gyerek. Vizet nem is hajlandó inni, mert nincs finom íze.
2011. szept. 25. 20:18
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Akkor marad a víz, ha szükséges.

A tejszaporítással még próbálkozom, de a biztonság kedvéért kiíratjuk a tápit.

2011. szept. 25. 20:41
 6/8 anonim ***** válasza:
Szia! Én tejserkentésre a Herbária Laktoherb teáját ittam, nekem bevált. próbáld ki, ha gondolod. Picinek néha én is adok vizet(mikor nagyon meleg van), kamilla teát csak akkor kapott, mikor hasfájós volt.
2011. szept. 25. 22:08
 7/8 anonim ***** válasza:
Mi hasfájás miatt kezdtük el neki a teát. Mecseket is ivott, most meg herbária édeskömény teát iszik. De a herbáriának több fajta teája is van, amit ihat.
2011. szept. 26. 07:22
 8/8 anonim ***** válasza:

víz, vagy kamilla tea.

de az enyém (csak szoptatott baba) kizárólag vizet hajlandó inni, nagy ritkán. a teáktól öklendezett...

a dm-es köménytea mehet neki amúgy, arra németül az van írva, 2 hetes kortól mehet. érdekes mdon magyarul meg 4 hós kor szerepel... ettől tud majd pukizni is :)

2011. szept. 26. 16:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!