Kezdő szoptatós kismama vagyok, mit egyek, ami nem csinál hasfájást a babámnak?
Ezt baba-mama páros válogatja. Van, aki bármit ehet, nincs baj, más babának meg mindentől fáj a hasa. Egyébként meg szinte minden babának van hasfájósabb napszakja (ahogy sok felnőttnek is).
Lényeg, hogy nem kell diétázni, csak ésszel, kiegyensúlyozottan enni, hiszen kell a vitamin, fehérje. szénhidrát... stb. mindkettőtöknek. Ha észreveszed, hogy valamelyiktől hasfájós lesz, azt legközelebb hanyagold.
Egy felmérés szerint meg a változatosan étkező terhesek és szoptatós anyák gyerekei később kevésbé válogatósak :)
Logikusan egyébként az anyatejbe nem kerülnek át a buborékok, apró magvak, héjak :), de az erős fűszerek, olajok, gyógynövény hatóanyagok, élelmiszer-adalékok igen. Egy másik kutatásban pl. az anyukák fokhagyma fogyasztása után kifejezetten intenzívebben szopiztak a babák - tehát szerették -, de nagy százalékban okozott hasfájást. Az enyémnek ezzel nem volt baja. Ami felfújt (mindkettőnket), az egyedül a tejszaporító tea volt - de mire erre rájöttem... :)
Leginkább egyébként a gazdag húsleveseket ajánlják ilyenkor, hogy meglegyen a folyadékbevitel is.
hús, rizs, tészta, alma, banán, répa, őszibarack, zabkeksz, én kb ezeket eszem. Az én babámnak pl a krumpli is bántja a pociját, uh azt most pár hétig nem fogok enni. Zöldfűszereket használok, kakukkfüvet, bors helyett borsikafüvet, bazsalikomot. Max 3 hónapról van szó ki lehet bírni. A nagyobbik fiamnál tejterméket se ehettem, most szerencsére ezekkel nincs gond, csak a zöldségekkel meg a gyümölcsökkel. én most ilyeneket szoktam főzni, hogy
rizseshús (hagyma nélkül)
almás csirke rizzsel vagy tagliatelle tésztával
barackos csirke rizzsel
sajtszószos tészta,
ha a krumpi nálad mehet, akkor zöldfűszeres brassói (zöldfűszeres csirkemellkockák sültkrumplival összekeverve)
zöldfűszeres fasírt, hagyma nélkül, icipici fokhagymakrémmel, (ez nálunk nem okoz gondot)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!