A szoptatós kismama ehet mákot?
Szerintem nem nagyon.
Ha nagyobb a baba, mértékkel. De az is lehet, hogy én ettem mákos bejglit karikor. Október végén szültem.
A mák TOKJÁBAN vannak az alkaloidok, nem pedig a mákszemben!
Évekig vizsgáltam... Az étkezési mákfajtákban meg szinte nulla a morfin tartalom.
13:08
Én is így tudtam ezért érdekelne. Lehet más oka van?
18:19 vagyok
Semmi más oka nincs ami miatt ne lehetne enni, csak sokakban úgy van hogy hú mák, akkor ópium, heroin, jajj mi lesz velem. Pedig szerencsétlen mákszem nem tehet semmiről (a máktea is a gubóból készül!).
Képzeld ha morfin lenne a mákszemben, akkor karácsonykor a jó kis mákosbeigli hegyek után egy ország be lenne tépve :-)))
Amúgy a gyógyszeripar számára termesztenek ki olyan mákfajtákat, aminek bizonyos alkaloidja különösen magas arányban halmozódik fel a TOKBAN (akár 20 ezrelék is lehet!). Ez lehet a morfin, kodein, tebain, vagy a narkotin. De az étkezési mákfajtákban eu szabvány szerint 2 ezrelék alatt van a morfin, szintén kizárólag a TOKBAN.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!