Ti így belekezdenétek a szopiztatásba? Mennyi idő, amíg teljesen "elválasztom" majd a babát?
Január elején fog megszületni az első babánk, nekem egy félév lesz még hátra az egyetemből. Úgy döntöttünk, hogy nem passziváltatok, inkább befejezem most, amíg pici a baba. Mert mindenki azt mondja, hogy egy újszülött mellett sokkal könnyebb lesz, mint egy már mászó, totyogó baba mellett. Segítségem lesz bőven, emiatt nem aggódom.
Viszont szoptatni azután nem igazán fogok tudni, hogy visszamegyek az egyetemre. Ezért érdekelne, hogy próbálkozzunk így egyáltalán, vagy nincs értelme? Olvastam, hogy sokaknak az első pár hétben be sem áll rendesen a dolog, feleslegesen szenvedtetni nem akarom a babánkat és magamat sem. Plusz utána el is kéne választanom, és átszoktatni a tápszerre.
Fejned akkor is muszáj lesz napközben, különben folyik magától vagy begyullad.
És szerintem kb annak fogsz örülni, ha 2 órát alhatsz egyhuzamban,nemhogy egyetem.
Különben az én véleményem, hogy passziváltass, és nem az alvás miatt,hanem azért mert ez a gyereked soha többet nem lesz baba,egyetemre meg járhatsz később is pl ha bölcsis lesz.Kimaradsz egy csomó babás dologból, amit később fogsz megbánni, ha pl születik másik gyereked, és vele otthon leszel, akkor fogsz rájönni mit hagytál ki az első gyerekednél.
Ha a legjobbat akarod a babának szoptasd vágj bele. Ha csak pár hétig akkor is
Aztán lehet tapszeres anyatejes vegyesen
Vagy csak tápszeres. De ha egy picit is tudsz adni neki akkor ne vond még
Tudod miért fontos az anyatej?
Mi_van_az_anyatejben?aid=20140825100748
Az én babám 8 hónapos de elképzelni sem tudom azt, hogy távol legyek tőle heti több alkalommal fél napokat,meg kimaradjak egy csomó dologból a babával kapcsolatban. 6 hetesen még annyira picike. Nekem nem lenne szívem otthon hagyni őt. Tudván, hogy én vagyok az anyukája és itthon kell hagynom az egyetem miatt. Minden percben ott akartam lenni mellette. Az meg, hogy az egyetem miatt abba kell majd hagyni a szoptatást, ne haragudj de kissé morbid. A babának az anyatej a legjobb minden szinten. Bocsi hogy ezt irom de ha már a pocakomban lenne a bébi, nem azon gondolkodnék, hogy húu basszus hogy lesz a szoptatás itt van az egyetem a nyakamon még, el kell vegezni. Magyarul szarnám le az egyetemet. Ez A kell szó komolyan mondom uralja az embereket. A babád a legfontosabb szerintem jelen esetben, nem az egyetem. Vagy akkor miért vállaltátok be a gyereket, ha még vannak kötelezettségeid?!
Mindenestre majd mikor megszületik a baba biztosan máshogy fogod ezt látni. Boldog babavárást.
Nyugis időszak???Tudod mikor lesz olyan?Majd 4 éves korától talán.
Nem csak az anyatej a fontos, hanem a testközelség.
Egyetemre bármikor tudsz menni, de a gyerek csecsemőkora nem jön vissza.Egy csomó mindenből kimaradnál.
Ráérsz önmegvalósítani, most a baba a legfontosabb.Ha nem így gondolod akkor neked még nem való az anyaság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!