Anyukák ti terhesen belekezdenétek egy új vállalkozásba? Szerintetek mi lenne a helyes?
28 éves vagyok, 28 hetes terhesen jelenleg 3 hónapja itthon vagyok. Az előző munkahelyem a terhességtől teljesen független dolog miatt kellett otthagynom. Párom dolgozik ő olyan 110 körül keres havonta + nekem 58.ooo ft a táppénzem és erre jön még a lányom után a családi. Nem sokat keresünk összességébe, amiben szerencsések vagyunk, hogy saját lakásban lakunk így kb. pont elég hónap végére a pénzünk, de félre tenni már nem tudunk.
Engem szörnyen zavar, hogy 3 hónapja függök páromtól és hogy tőle kell pénz kéregessek ha valamit vennem kell gyógyszer, kaja, bevásárlás stb. Mindig ad ha kérek nem arról van szó, csak nem vagyok ehhez hozzászokva. A másik ami idegesít hogy itthon vagyok és semmit nem tudok csinálni. Dolgozni sehova nem vesznek fel terhesen, ha megszülök akkor meg azért nem fognak felvenni, mert nincs az a munkáltató aki hozzám igazodna. A sok gondolkodás után pont közbejött egy lehetőség, egy ötlet amit úgy érzek meg kellene valósítani. Még lenne szűk 3 hónapom a papírmunkálat elintézni és beindítani a dolgot, de nagyon félek. Egyrészről jó lenne, mert tudnám úgy alakítani a munkámat ahogy én szeretném, lenne elég jó bevételünk is belőle ha össze jönne úgy ahogyan azt elgondoltam, tudnám a babóm mellett is csinálni viszont ott a másik oldal ha nem sikerül akkor bukok vele olyan 3oo.ooo-et. Szerintetek érdemes kockáztatni? Bevállalnátok a dolgot? Van valami tanácsotok, vagy tapasztalat?
Amennyiben valaki tud besegíteni amikor még kicsi a baba, akkor igen.
Egyébként inkább vágj bele, mint otthonról várd a sűlt galambot!!
Nyilván nagyban függ attól,hogy milyen a vállalkozás, de én így vállalkozóként azt mondanám,hogy ne kezdj bele. Anno, amikor én a vállalkozásom indítottam, majd meghaltam, annyi melóm volt vele.
Volt,hogy még este 9-kor is az üzletben voltam, pakoltam az új árut, áraztam, stb.
Most már félig-meddig visszamentem, bölcsis a fiam, és az ügyintézés részét én intézem, de van egy eladóm, akivel szerencsém volt. De még így is sok vele a meló, pedig már 4 éves az üzlet.
Emlékszem, amikor megszültem, volt,hogy a kórházban hívtak üzleti ügyben.:)
Amikor megszületett a fiam, az első időkben arra is emlékeztetni kellett magam,hogy két etetés és peluscsere közben letusoljak. Nem hiszem,hogy megfelelően tudtam volna vinni a baba mellett még a vállalkozást is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!