Veletek hogy viselkednek az emberek, ha látják, hogy terhes vagy? Szerintetek mi lenne a helyes? (Pl udvariasság)
Gondolok ilyenekre, hogy kasszánál előreengedni, ha leejtesz valamit felvenni, nem cigizni a környezetedben stb...
Nektek mik a tapasztalataitok?
A kasszánál előreengedni csak mert terhes valaki, szerintem nem jellemző, és nem is igazán látom értelmét, a terhes nő is ki tudja várni a sorát, nem siet sehová, nincs rosszul.
Ha leejtek valamit, azt fel szokták venni. Normálisabb helyeken hellyel is kínálnak. De például pár hete utaztunk távolsági buszon (1 órás út), egy 2,5 évessel és elég nagy pocakkal, az senkit sem érdekelt, negyedórát álltunk a buszon, mire le tudtunk ülni, mert ott kiürült a busz, szinte mindenki csak a kövi faluig ment vele rajtunk kívül. Volt, hogy vizeletet vittem a laborba (gyerekét), látszott a nagy pocakom is, de hátrább már megjegyzéseket tettek (ráérő nyugdíjasok), amiért nem a sor végére álltam, pedig nem is vérvételre mentem be, csak letettem a pisit és a beutalót, szóval nem tartottam fel senkit.
A cigizés van akit érdekel, és nem gyújt rá, van akit meg nem izgat, nem zavartatja magát. De zárt térben mondjuk nem szokott egyik rokonom se rágyújtani mellettem, maximum utcán, udvaron.
Velem mindenhol udvariasak. (Bár nem bkv-zom, így szerencsémre sok-sok kellemetlenségtől megkímélem magam.)
A házidokinál minden kismama elsőbbséget élvez, legyen az vizsgálat vagy táppénzes papír. (Jó fej volt, kihirdette, hogy akinek nem tetszik a rendszer, lehet teherbe esni, akkor megkapja ugyanezt a bánásmódot.)
Ha meglátják, hogy terhes vagyok (34 hetesen elég nyilvánvaló), sokszor idegenek is megkérdezik, hogy mikorra jön, kisfiú lesz-e vagy kislány...
Előre nem szoktak engedni, de nem is várom el, nem is kérem, bár nem megyek már olyan helyekre, ahol kilométeres sorok vannak.
A cigivel vannak csak problémáim, mert a kórháznál is bejárati ajtó mellett van a dohányzó rész, kénytelen az ember átkocogni a füstön, de ez nem a dohányosok figyelmetlensége.
Én sokáig "szenvedtem" attól, hogy nem adják át a helyet a buszon, pedig mondjuk a 20-30. hét között már eléggé látszott a pocakom, meg akkor még kabátot se kellett hordani hogy takarta volna. De azért írom idézőjelbe, mert igazából csak elvben zavart, panaszom nem volt, hát ácsorogtam türelmesen.
Mostanában már átadják a helyet, meg a pénztárnál is előreengedtek nem is egyszer. Sőt múltkor a Sparban egy idős férfi szabályosan lecseszett, hogy mért nem álltam eleve előre. Mondjuk ezt nem várom el egyáltalán, de szívesen fogadom és mindig megköszönöm.
A cigizés... Hát, erre nagyon háklis vagyok, de az voltam a terhességem előtt is. Messzire elkerülöm a dohányzókat. De ahogy előttem is írták, mikor a kórházba csak úgy tudsz bemenni, hogy átverekszed magad a cigiseken, elég morbid tud lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!