Miért jó az igény szerinti szoptatás?
Figyelt kérdés
Őszintén, akik ennek a hívei, elmondanák, hogy miért jó igény szerint szoptatni? Egy csecsemő vagy újszülött valójában el tudja dönteni mikor éhes? Nem keveri össze azzal, hogy valójában azért fáj a pocakja, mert dugig van etetve, nem pedig azért, mert éhes.2018. aug. 13. 11:43
41/41 anonim válasza:
A két szélsőséges nézetet vallók vannak kb. háboruban egymással.😀 Egyik aki percre pontosan 3 óránként szoptat és nem érdekli, hogy a gyerek korábban vagy később éhes. Én akiről tudok és ezt az elvet vallja mindnek max 2-3honapig volt teje, utána elapadt. Az igény szerinti szoptatás szélsőséges nézete, hogy minden nyekkenésre cicit kap a gyerek. Vagy legalábbis sokan ennyit látnak belőle. A kórházban mikor megszületett a kisfiam amikor csak sirt mellre kellett tennem (szoptatós nővérek tanácsa/utasítása szerint) mert ezzel inditja be a tejet, igy is lett. Az első 2 hétben kb. Napi 24ben cicin volt, már majdnem feladtam az egészet mert mondtam ezt igy nem lehet csinálni...aztán a 3. Héten szépen beállt minden, most 4 hónapos, van egy kialakult napirendünk és ha nyűgös már szinte az órára nézve is meg tudom mondani mikor éhes, álmos, kakilt be, stb. De kb. egyhuzamban 2 órát van ébren amikor játszunk, sétálunk, tornázunk, stb. Gyönyörűen fejlődik forog, kuszik és már próbálja a mászást. Tehát az, hogy valakinek több ideje van fejlődni mert nem igény szerint szopik egy hülyeség. Az elejétől fogva velünk aludt a nagyágyban, ez a másik vitapont szokott lenni😀 Viszont most szoktatom a kiságyhoz és gyönyörűen elalszik a akiságyban, nem kellett erőltetéssel, sírni hagyással, stb. próbálkoznom, hanem ha elaludt bepakoltam és ha sirt visszavettem a nagyágyba...most már cicizés után még ébren beteszem a kiságyba és elalszik☺ Ezek olyan dolgok amik szerintem mindenkinek magánügye kellene, hogy legyen, de mi anyukák vagyunk a legkegyetlenebbek egymással, megy a veszekedés, ítélkezés, sárdobálás..ennek nem szabadna igy lenni. El kell fogadni, hogy minden anya más és minden gyermek más, ha egy családban anyuka, apuka, tesó, kisbaba is boldog akkor úgy jó ahogy van, nem pedig ahogy mások szerint lennie kellene🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!