Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért jó az igény szerinti...

Miért jó az igény szerinti szoptatás?

Figyelt kérdés
Őszintén, akik ennek a hívei, elmondanák, hogy miért jó igény szerint szoptatni? Egy csecsemő vagy újszülött valójában el tudja dönteni mikor éhes? Nem keveri össze azzal, hogy valójában azért fáj a pocakja, mert dugig van etetve, nem pedig azért, mert éhes.
2018. aug. 13. 11:43
1 2 3 4 5
 11/41 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Elején én is igény szerint etettem, azt hittem tényleg allandoan éhes, majd rájöttem, hogy lehet csak cumizni szeretne. Mert egész nap akkor kapott amikor akart enni, és rengeteg visszajött neki, nem tudott a gyomra pihenni. Nem tudom, hogy egyedül az én kisbabámnál nem jött e be ez az igény szerinti etetés. Most is 2 óránként eszik, valamikor követelné óránként, olyankor hasznos a cumi.
2018. aug. 13. 12:42
 12/41 anonim ***** válasza:
56%

Én azért etetem akkor a gyerekem mikor kéri, mert szerintem ez a természetes.

Valamint igen, az aduász fegyver a mellem, ha nyűgös, a leghamarabb úgy tudom megnyugtatni, ha mellre teszem és még a derekam se szakad le a folytonos cipeléstől :)

Emiatt altatni is könnyebb így.

Eleve én se szeretem a korlátokat, eszembe se volt időre etetni egyik gyerekem sem. Én se óra szerint eszek, hanem amikor megéhezek.

Valamint most aktuális a hőség miatt még gyakrabban szoptatni, mivel a pici még csak 4 hónapos, mást nem eszik tejen kívül, gyakrabban megkínálom akár csak pár korty erejéig.

2018. aug. 13. 12:43
 13/41 anonim ***** válasza:
40%

Egy igény szerint szoptatott baba nincs dugig etetve.

Dugig etetni időre szoptatással lehet, mert ott 3/4 óránként enni kell, ha tetszik, ha nem, kajaidő van.

Gondolj bele, egy 3óránként szoptatott baba ha 3 óra múlva nem kér enni, csak 1 órával később, vagy 2,5 óra után már éhesen sír és kap cicit, netalántán átalszik egy délutáni étkezést, és így 5 óra telik el a 2 kaja között, de 1 óra múlva fürdés van, utána pedig esti rutin keretében cici jár az alvás előtt, máris igény szerint van szoptatva ;) Ennyi. Nem egy nagy ördöngősség.

2018. aug. 13. 12:44
 14/41 anonim ***** válasza:
70%

Mert az igény szerinti szoptatás az nem egyenlő a gyerek meg etetésével, ami a 3-4X óránként, időre való szoptatást jelenti

az igény szerinti szoptatás az azt jelenti, hogy nem csak akkor szoptatod meg a gyereket amikor éhes hanem bizony amikor fáj a pocakja amikor fáradt amikor anyára van szüksége

Mert a szoptatás mint ahogyan írtam nem egyenlő az etetéssel

A szoptatás a gyereknek és az anyának is az igényét elégíti ki szoptatás az egyben egy fájdalomcsillapítás biztonságérzet a csecsemőnek

tudományosan nem mennék bele hogy milyen hormonok szabadulnak fel és milyen egyéb élettani hatásai vannak a szoptatásnak.

Igen, a gyerek tudja,hogy neki mikor van szüksége az anyja szoptatására,ami nem feltétlenül azt jelenti hogy éhes.

Persze vannak „fanatikus” igény szerint szoptatok és szoptatás nácik, ahogyan mondani szokták, akik mindenekfelett erőltetik

Szerintem fontos hogy az anya is mentálisan rendben maradjon így nem mindenkinek való az igény szerinti szoptatás, annak ellenére hogy a gyereknek ez lenne a legjobb

Viszont ha kap egy idegroncs anyát emiatt akkor biztos hogy nem ez a legjobb

2018. aug. 13. 14:02
 15/41 anonim ***** válasza:
100%

Iszsz volt a babám, igaz akkor még nem hívtam így, hanem azt jelentette hogy akkor adok neki enni, amikor éhes! Egyébként stabil másfél óránként evett. :D

Teljesen átlagos súlyú és fejlettség és köszöni szépen a gyomra is rendben van, illetve nem használta sosem a cicit nyugtatónak. Egyszer adtam anyós kezébe az üvöltő gyereket 5 percre, mert szte nem lehet éhes, és hiába magyaráztam neki, meg mentem el tőle, egyszerűen nem volt képes felfogni. Na akkor megértette! Pláne, hogy nem apadt el a tejem 3 hónap múlva, mint neki mindnél. Persze vannak szerencsés szülők, akiknek kevesebbszer szopiznak a babák, és náluk tényleg kijön a 3-4 óra. Ismerek is ilyet. :)

2018. aug. 13. 14:26
 16/41 A kérdező kommentje:
Én még azért sem tartom nagyon jó ötletek, mivel akkor órakat csak cicin lóg a kicsi és nem tanul meg laktatóan enni. Nekem érdekes mindig elég volt 5 perc, míg másoknál hallom, hogy valakinek egy óra.
2018. aug. 13. 14:40
 17/41 A kérdező kommentje:
Még magam sem hittem el hogy hogyan tudja magát " megszívni " egy 5 perc alatt, sztem úgy hogy nem hagytam mellen lógni, mert amikor már csak cumizza nincs értelme, helyette lehet vele beszélgetni, játszani. :)
2018. aug. 13. 14:42
 18/41 anonim ***** válasza:
63%

És szerinted jó az a gyereknek, hogy rá van kényszerítve, hogy 5 perc alatt kiszívja, ami kell neki? Mert ha nem teszi, akkor éhes marad?

Ha majd nagyobb lesz, és lassan eszik, akkor is elveszed előle a tányért 5 perc után, hogy megtanulja pillanatok alatt belapátolni az ételt? Mert a kettő nem sokban különbözik egymástól

2018. aug. 13. 15:18
 19/41 anonim ***** válasza:
54%
El tudja dönteni, hogy éhes-e, de ha csak megnyugtatásképpen is mellre teszed, enni fog akkor is ha nem éhes. Én a rendszerességben hiszek, és visszanézve is úgy gondolom jól döntöttem, hogy betartottuk a 3-4 órát. Persze nem mindenáron, ha láthatóan az éhségtől sírt nem érdekelt hány perc telt el. De ez ritka volt. Azt látom manapság, hogy az anyukák lusták kideríteni, hogy miért is sír a babájuk, mellre teszik minden kis nyikkanásra. Bár olyat még nem hallottam, hogy ettől bármiféle baja lett volna a gyereknek. De az tuti, hogy 10-ből 9 olyan baba lett, hogy egyedül elaludni nem tudott, napközben is állandó hordozást igényelt.
2018. aug. 13. 15:29
 20/41 A kérdező kommentje:
Igenis elveszem, mert eszreveszem mikor van kiszivva a mell!! Es mikor csak jatszik vele.. Érdekes sokkal jobban hízik mint a vele egykoruak többsége.
2018. aug. 13. 16:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!