Miért jó az igény szerinti szoptatás?
Én azért etetem akkor a gyerekem mikor kéri, mert szerintem ez a természetes.
Valamint igen, az aduász fegyver a mellem, ha nyűgös, a leghamarabb úgy tudom megnyugtatni, ha mellre teszem és még a derekam se szakad le a folytonos cipeléstől :)
Emiatt altatni is könnyebb így.
Eleve én se szeretem a korlátokat, eszembe se volt időre etetni egyik gyerekem sem. Én se óra szerint eszek, hanem amikor megéhezek.
Valamint most aktuális a hőség miatt még gyakrabban szoptatni, mivel a pici még csak 4 hónapos, mást nem eszik tejen kívül, gyakrabban megkínálom akár csak pár korty erejéig.
Egy igény szerint szoptatott baba nincs dugig etetve.
Dugig etetni időre szoptatással lehet, mert ott 3/4 óránként enni kell, ha tetszik, ha nem, kajaidő van.
Gondolj bele, egy 3óránként szoptatott baba ha 3 óra múlva nem kér enni, csak 1 órával később, vagy 2,5 óra után már éhesen sír és kap cicit, netalántán átalszik egy délutáni étkezést, és így 5 óra telik el a 2 kaja között, de 1 óra múlva fürdés van, utána pedig esti rutin keretében cici jár az alvás előtt, máris igény szerint van szoptatva ;) Ennyi. Nem egy nagy ördöngősség.
Mert az igény szerinti szoptatás az nem egyenlő a gyerek meg etetésével, ami a 3-4X óránként, időre való szoptatást jelenti
az igény szerinti szoptatás az azt jelenti, hogy nem csak akkor szoptatod meg a gyereket amikor éhes hanem bizony amikor fáj a pocakja amikor fáradt amikor anyára van szüksége
Mert a szoptatás mint ahogyan írtam nem egyenlő az etetéssel
A szoptatás a gyereknek és az anyának is az igényét elégíti ki szoptatás az egyben egy fájdalomcsillapítás biztonságérzet a csecsemőnek
tudományosan nem mennék bele hogy milyen hormonok szabadulnak fel és milyen egyéb élettani hatásai vannak a szoptatásnak.
Igen, a gyerek tudja,hogy neki mikor van szüksége az anyja szoptatására,ami nem feltétlenül azt jelenti hogy éhes.
Persze vannak „fanatikus” igény szerint szoptatok és szoptatás nácik, ahogyan mondani szokták, akik mindenekfelett erőltetik
Szerintem fontos hogy az anya is mentálisan rendben maradjon így nem mindenkinek való az igény szerinti szoptatás, annak ellenére hogy a gyereknek ez lenne a legjobb
Viszont ha kap egy idegroncs anyát emiatt akkor biztos hogy nem ez a legjobb
Iszsz volt a babám, igaz akkor még nem hívtam így, hanem azt jelentette hogy akkor adok neki enni, amikor éhes! Egyébként stabil másfél óránként evett. :D
Teljesen átlagos súlyú és fejlettség és köszöni szépen a gyomra is rendben van, illetve nem használta sosem a cicit nyugtatónak. Egyszer adtam anyós kezébe az üvöltő gyereket 5 percre, mert szte nem lehet éhes, és hiába magyaráztam neki, meg mentem el tőle, egyszerűen nem volt képes felfogni. Na akkor megértette! Pláne, hogy nem apadt el a tejem 3 hónap múlva, mint neki mindnél. Persze vannak szerencsés szülők, akiknek kevesebbszer szopiznak a babák, és náluk tényleg kijön a 3-4 óra. Ismerek is ilyet. :)
És szerinted jó az a gyereknek, hogy rá van kényszerítve, hogy 5 perc alatt kiszívja, ami kell neki? Mert ha nem teszi, akkor éhes marad?
Ha majd nagyobb lesz, és lassan eszik, akkor is elveszed előle a tányért 5 perc után, hogy megtanulja pillanatok alatt belapátolni az ételt? Mert a kettő nem sokban különbözik egymástól
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!