Igeny szerinti szoptatas es egy cicifuggo baba?
Az igény szerinti szoptatás azt jelenti, hogy nem csak az éhséget, hanem a többi igényét is kielégíted: összebújva, anyjához közel, biztonságban. Ennek a sok időnek egy része egész biztosan komfort szopás (cumizik, nem igazán nyel).
Nincs ezzel semmi baj, a legtöbb iszsz hat hetes baba köldökzsinór helyett a bimbit használja. ;)
Azt ne felejtsd el, hogy az igény szerinti szoptatás alatt a TE igényeid is figyelembe kell venni. Ha már csak cumizik, de egyébként nyugodtan nézelődik vagy szundikál, ha elveszed, akkor vedd el. :) Majd ha visszakéri, szólni fog. :)
Egyébként igen, az első hat hónapban egyszerűbb lenne mellre kötni, de ez az időszak nem tart örökké. :) Én is visszaszámolok, mikor lehet hozzátáplálni. ;) (Harmadik iszsz baba anyukája)
Én - azt hiszem - igény szerint szoptattam, de sosem kínáltam "csak úgy" a mellemmel. Egy ideig minden nyekkre cicire tettem (főleg azért hogy termeljen magának, nem mondanám hogy ömlött belőlem a tej), aztán kb 2 hónapos korától próbálkoztam más megoldásokkal.
Ha nem jelzi hogy kéri, akkor szerintem ne tedd cicire. Ha csak téged szeretne, akkor próbáld hordozni, lehet az is elég neki.
bocs elküldte hamarabb.
Szóval kisfiam 3 és fél hónapos,igény szerint szopatott kisbaba volt kb egy héttel ezelőttig,ugyanis azóta,simán kivárja a 2-3(éjjel akár 8 órát is).Sokszor volt mellen,volt,hogy csak komfortozott, de ha bealudt letettem,csináltam a dolgom.Aztán kb 2 hete, csak akkor cicizik ha éhes,1 hete figyelem az órát,és nincs semmi gond így sem,de ha nem éhes nem kér cicit.Mosolygós nézelődős kisbaba.Magának alakította így én csak megpróbáltam figyelni az igényeit.De tényleg nyugodtan tedd le ha,elvan picit,ha kell neki a cici úgyis szól.
Egy ekkora babánál iszsz esetében az is normális, egész nap (0-24) szopizik.
A cicit nem a szopóreflexe miatt fogadja el, hanem mert az nem csak az evét és az ivást jelenti neki. Ez a Te közelséged, kapcsolat a világgal, kommunikácó veled, unaloműző, fájdalomcsillapító, nyugtató,altató...
Ha nem kell a babának a cici, illetve nem cici kell neki, akkor egyszerűen nem fogadja el, pl. elfordítja a fejét. Amúgy ilyen pici korban a cici csak a tele peluson és a szúró ruhán nem segít, minden máson igen. :)
Az iszsz csak nagyon ritka esetben nem indokolt, akkor ha az anya biológiai kból nem tud elég tejet termelni (a nők 2%-át érinti ez), vagy ha a babának olyan anyagcsere zavara van, hogy csak bizonyos mennyiségű anyatjet kaphat naponta. Ilyen baba elvétve fordul elő. Egyébként mindig jó megoldás az iszsz. De ezt neked is bírni kell. A hordozás nagy segítség, persze nem kenguruban, vagy más, előre formázott hordozóeszközben. :)
Amikor csak enni kap cicit a baba, minden más igényét máshogy elégíted ki, de nem az órát nézed, hogy ehet-e már, az az igény szerinti etetés. Az is nagyon jó babagondozási mód. :)
Az iszsz az első 3 hónapban bizony a cicin lógásról szól, akár egész nap is. Ezt nem mindenki bírja. Ha valaki nem akar órára etetni, de az isz szoptatás nem megy, annak ott az igény szerinti etetés. (Bocs a kisregényért.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!