Miért jó az igény szerinti szoptatás?
A babák nem hülyék, tudják, mikor éhesek
Ez csak az én privát véleményem, de szerintem totál természetellenes felébreszteni egy édesen alvó babát azért, mert neki most papírforma szerint ennie kell. Még egy gyerek se halt éhen attól, hogy nem időre kapott cicit, hanem akkor, amikor szól, hogy éhes.
De a másik fele is természetellenes, amikor 1 órán át ringatod meg vigasztalgatod, de enni nem adsz neki, mert még nincs itt az ideje.
Szerintem ez az időre etetés annyira művi és természetellenes.
Huuu kérdező, téged most szét fognak szedni... :D
Ez nagyon kényes téma manapság.
Iszsz anyukák kardot rántva érvelnek mellette. Időre szoptató anyukák meg csöndben meghúzzák magukat, mert 5-en esnek neki, hogy milyen szaranya...
Eltudja donteni, hogy ehes - e ??
Igen, mert nem hulye, csak kicsi !!
Nekem az első pár napban/héten 3 óránként szopott magától. Utána meg 2 óránként sokáig. 2 éves korában választottam el.
Én nem tudományoskodtam,csak adtam neki,ha kért. Nagyon szépen betartotta a 2-2.5 órát mindig. Volt,hogy 3 percet szopott,volt,hogy 1 órát. Ezt nem kell túlagyalni.
Egy baba az alapvető szüksègleteit jelzi.(éhes,fázik,melege van,magányos,stb) Ha nem jelzi,ott már baj van.
Az igény szerinti szoptatás nem azt jelenti, hogy a baba minden kis nyikkanására bele kell tömni az emlőt a szájába (van, aki azt hiszi) hanem azt, hogy amikor éhes akkor kap enni.
Nem kell kivárni a 3 órát két evés között. Ha pl 2,5 óra telt el szoptatás óta, nem kell hagyni üvölteni az éhségtől még fél órát, mert "még nem telt le a 3 óra".
Vagy pl ha alszik, és már eltelt 3 óra, nem kell felébreszteni, hogy egyen.
Az éhség egy nagyon alapvető dolog, a kisbaba tudja, hogy mikor éhes, az anyuka az, akinek meg kell tanulnia, hogy a kisbaba mikor miért sír.
Vegyünk egy emlős állatot, mondjuk a csimpànzt. Láttál már csimpànzt időre, 3 óránként etetni? Nem. És láttál már tápszeres csimpánz bébit? Nem.
Azt gondold végig, hogy a 3 óránként, időre etetés honnan ered, és mi az oka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!