Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit csináljak? Megutáltam ezt...

Mit csináljak? Megutáltam ezt az egész szoptatás témát. Utálok szoptatni

Figyelt kérdés

1 hete szültem természetes úton.

Van egy fájó gátsebem.

Meg se nézem tükörben inkább.

Tejem az a 2 napon lett de csak kevesett szopott a baba sírt kevés volt neki.

Vékony is vagyok 53 szüléskor azóta 49 kg.Le vagyok terhelve a baba körüli teendőkkel.

És bevallom amikor mellen van a kisbabám nagyon diszkomfort érzésem van utálom vállalom ha sz ar anyáznak de nem megy.

A védőnő jött hogy akkor fejjem de ez még rosszabb kínlódok akkor is max ilyen 20 ml jön le elfáradok a kezem is egyszerűen az egész egy kényszeres kínlódás számomra.

Sokkal egyszerűbb a tápszer és megváltás hogy hála az égnek van kitalálták és már megoldásként tekintek rá

Szar anya leszek attól mert tápszert adok neki

persze megkapja azt a kis kevés anyatejet is

de már belefáradtam hogy ezzel kínlódjak hogy a saját testem nyüstöljem

a babának kiegyensúlyzott fitt anya kell nem egy idegroncs akit kellemetlen érzés fog el mikor a baba szopizik..

2018. júl. 19. 16:11
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
34%

1 hete szültél, adj magatoknak időt!

Én is utáltam a szoptatást! császáros voltam, a gyerek 4 napig csak nyűglődött rajtam, de nem volt tejem. Mire 4. nap beindult a tej (konkrétan felkeltem az ágyból és már a térdemnél csurgott két lépés után), a gyerek elutasította a cicit, besárgult, aluszékony is lett. Nekem meg egekbe szállt a vérnyomásom, el is vették a gyereket, max fekve nézegethettem. 5. nap a csecsemősöknek bőgtem, hogy éhezik a gyerek, adjanak neki tápszert. 7. nap apa sos bimbóvédőt vett, mert nem tudott "rácuppanni", már ki volt sebesedve a cicim. Bimbóvédő sem volt jobb.

ekkor mentünk haza, tápszer recepttel. első éjjel a gyerek non-stop cicin volt, csak sírt, közben tápszert kevertünk (a jó édes anyjába, aki kitalálta azt a használati utasítást, hogy forrald fel a vizet, majd hűtsd vissza 50 fokra... fél kézzel, hajnali 3kor esmmi alvással gyerek a csöcsön... azt hittem az egészet úgy ahogy van, a kukába vágom.). Tápszer nem kellett, ellenben cici egész éjjel, reggelre fogyott 30-at (ekkor mértem utoljára).

A cicim az első 5 hónapban kb végig sebes volt, minden szoptatáskor üvölteni tudtam volna a fájdalomtól.

4x volt mellgyulladásom, a csak piros-meleg-otthonmegoldom-tól kezdve egészen addig, hogy véres, gennyes tej jött belőle (utóbbi esetén már 10 hónapos gyerekem volt)... a gyerekem mégis 13 hónapos koráig nagy cicista volt... és én meg szimplán megadtam neki a legjobbat, amit csak tudtam.

De utáltam szoptatni.

2018. júl. 20. 08:35
 22/24 anonim ***** válasza:
74%
Szia! Sajnos a szülés utáni depresszió okozhat ilyet. Szoptatás közben, amikor beindul a tejleadó reflex, akkor sok anyát elkap egyfajta melankólikus érzés. Próbáltál már erről a férjeddel beszélni, hogy pontosan mit érzel? Ha neki elmondanád, akkor lehet könnyeblne egy kicsit a lelked, és ő tudná hárítani a rokonokat is.
2018. júl. 20. 16:03
 23/24 anonim ***** válasza:
71%
Marhára tud itt mindenki ítélkezni. Engem minimum gyerekgyilkosnak néztek, mert 3 hónapig szopott a baba és még egy hónapig fejtem neki. Szánalmas, aki így ítél meg egy anyát. Nem megy a kérdezőnek és mellesleg nem szereti. Mi nem világos ezen? Én azt gondolom, hogy az előtej is nagyon jó, azt megkapta a baba. Sajnos ide nem szabad ilyen kérdéseket kiírni, mert szétszedik az embert.
2018. júl. 22. 19:30
 24/24 anonim ***** válasza:
61%
Megjöttek az ősanya anyatigrisek. Ők valóban úgy gondolják bármivel is magyarázkodsz itt, hogy rossz anya vagy. Nem vagy rossz anya, ne hagyd hogy ezt táplálják beléd. A jó anyaság függvénye nem a szoptatási napok és órák számától függ. Ezt nem lehet függvényben, geometriai ábrákkal igazolni. Lehet szülés utáni depressziód van,de lehet olyan biokémiai folyamatok játszódnak le benned amit nem tudnak megmagyarázni. A neurológiai, pszichológiai problémákat, betegségeket mindig misztikum, meg nem értés övezi. Érthetetlen sokaknak hogy ami nekik természetes az másnap miért nem. Ezek mind egysíkú gondolkodások. Én azt mondom ha nem megy ne erőltesd. Nem fog belehalni ha tápszeres lesz. Nem ezen fog múlni hogy milyen lesz a viszonyod később a gyerekeddel. Rengeteg jó szülő-gyerek kapcsolat létezik tápszeren nevelkedett családokban és fordítva. Sőt, örökbefogadó anyák is lehetnek nagyszerű szülők (lásd Nicole Kidman, Angelina Jolie és még sok remek anya). Adj még kis időt magadnak, de ha nem megy ne erőltesd.
2018. júl. 24. 23:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!