Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit csináljak? Megutáltam ezt...

Mit csináljak? Megutáltam ezt az egész szoptatás témát. Utálok szoptatni

Figyelt kérdés

1 hete szültem természetes úton.

Van egy fájó gátsebem.

Meg se nézem tükörben inkább.

Tejem az a 2 napon lett de csak kevesett szopott a baba sírt kevés volt neki.

Vékony is vagyok 53 szüléskor azóta 49 kg.Le vagyok terhelve a baba körüli teendőkkel.

És bevallom amikor mellen van a kisbabám nagyon diszkomfort érzésem van utálom vállalom ha sz ar anyáznak de nem megy.

A védőnő jött hogy akkor fejjem de ez még rosszabb kínlódok akkor is max ilyen 20 ml jön le elfáradok a kezem is egyszerűen az egész egy kényszeres kínlódás számomra.

Sokkal egyszerűbb a tápszer és megváltás hogy hála az égnek van kitalálták és már megoldásként tekintek rá

Szar anya leszek attól mert tápszert adok neki

persze megkapja azt a kis kevés anyatejet is

de már belefáradtam hogy ezzel kínlódjak hogy a saját testem nyüstöljem

a babának kiegyensúlyzott fitt anya kell nem egy idegroncs akit kellemetlen érzés fog el mikor a baba szopizik..

2018. júl. 19. 16:11
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
17%
De az ilyen mi a jó fenének szül?
2018. júl. 19. 17:28
 12/24 A kérdező kommentje:

De unom mert senki nem az en biromben van hogy nekem az eletemrol domtsonatamcsot kerzem volna nem eletigazitast

mert momentan leszrom hogy kinek milyen indulatai vannak ezzel a temaval kapcsolatban

2018. júl. 19. 17:29
 13/24 anonim ***** válasza:
76%

Nem kell bántani még nektek is szerencsétlent, lehet hogy szülés utáni deptessziója van, erre nem gondol senki?

Nem kitartó... Ha (szinte) nincs is teje, mire legyen kitartó?

Ha úgy érzed nem megy, nincs elég tej, valóban ne nyüstöld magadat, adj tápszert, ha úgy gondolod fejhetsz, azt odaadod neki/ vagy néha megszoptatod és lehet te is összeszeded magad.

Ezt mondom úgy, hogy 4 évig szoptattam (tudom, ez is elítélendő :)), tudom hogyha van tej, egyáltalán nem kell erőlködni... Ha ennyire kűzdős, akkor nincs értelme.

2018. júl. 19. 17:34
 14/24 anonim ***** válasza:
29%

Hűha mi lesz még itt mikor majd fogzik stb?

Te Kérdező hasra ne ess magadtól. Naponta kismillió nő szül a világban. És a legtöbben küzdenek egy kicsit a felépüléssel. Gátseb, császármetszés. Aztán a legtöbben megküzdenek a szoptatással is.

És ez csak a kezdet!

2018. júl. 19. 17:36
 15/24 anonim ***** válasza:
24%

En is evekig szoptattam, tudom, mirol beszelek. Nem, nem omlott a tej automatikusan. Ez nem ilyen egyszeru.

2003 nyaran szultem a masodik gyerekem. Napokig szinte ki sem szalltam vele az agybol. Folyamatosan szopizott.

Felnott nok miert itt uszitjak egymast folyton?! Hogy megint lehessen tamadni a szoptatast?

2018. júl. 19. 17:41
 16/24 anonim ***** válasza:
82%

Mi a francert kell még kettőt belerúgni abba, aki amúgy is padlón van...?! Undorítóak itt némelyek, hogy ennyi rosszindulat szorult beléjük. Érdemben, segítőszandekkal nem megy a válaszadás, ellenben ítélkezni és leszólni a másikat, aki segítséget ker, na az megy. Lehet szülés utáni depresszióban szenved a kérdező (nem ritka jelenség), de azért rúgjunk még bele. Gratulálok..!

Nyugi kérdező, nem vagy szar anya, ne gondolj már ilyenekre! Nem abban merik a jó és szar anyaságot, hogy ki szoptat és ki nem. A kettőnek köze nincs egymáshoz. Lehet szar anya az is, aki szoptat meg jó az, aki nem. Ha egyszer kellemetlen érzés szamodra a szoptatás és nyűglődésnek éled meg, akkor nem kell erőltetned, csak mert egyesek azt várják el tőled, ott a tapszer, megeteted azzal és kész. Épp ugyanúgy fel fog nőni, mint aki nem lett szoptatva, emiatt tényleg ne aggódj! A családodat pedig állítsd le még most, semmi közük ahhoz, hogyan eteted a saját gyerekedet!

2018. júl. 19. 18:02
 17/24 anonim ***** válasza:
77%

Az senkinek nem jutott eszébe itt a nagy ítélkezésben, hogy az anyuka esetleg kezd depis lenni és azért ilyen borúlátó? Azért érzi magát rosszul a szoptatástól, mert amellett, hogy azért ez jár némi kellemetlenséggel még jól sem lakik a babája.

Kérdező, ha lenne pozitív eredménye elmúlna ez az érzésed. Próbálj meg homeos bogyót, laktoherb teát és kérj nyugodtan segítséget! Ha így sem megy és nem érzed jónak még mindig ott a tápszer.Azzal meg ne foglalkozz, hogy mások mit mondanak meg mit várnak el. Gondozd a gyereket a legjobban, ahogy tőled telik és minden rendben lesz.

2018. júl. 19. 18:30
 18/24 anonim ***** válasza:
81%

Mit csinálj?

Etesd tápszerrel. A legrosszabb amit tehettél hogy céltáblát csináltál magadból ebben a csoportban. Ott garantáltan szr anyának fognak titulálni és lelkiismeret furdalást ébresztenek még jobban.

Szerintem ne menj tönkre és a jövőre egy jó tanácsot fogadj meg: ne várj másoktól megerősítést gyermeknevelési kérdésekben mert bármit teszel lesz aki szerint szr anya vagy miatta. Olvass szakirodalmat és vesd össze a saját igenyeitekkel aztán tartsd meg magadnak az egészet hogy ne találjanak rajtad fogást.

2018. júl. 19. 19:12
 19/24 anonim ***** válasza:
82%

Tapszerrel semmi baj.

Viszont ha abban az esetben szívesen szoptatnal ha könnyen menne, érdemes felkeresni egy szoptatasi tanácsadót. Nekem sokat segített

2018. júl. 19. 21:12
 20/24 anonim ***** válasza:
95%

Vegyél automata mellszívót és nem fog fájni a kezed. Nekem is alig volt tejem, jó ha 20 ml-ert le tudtam fejni, aztán 2 hét után vettem egy elektromosat, és habár nem ömlött a tejem nem alig emelkedett a mennyiség, de legalább nem fáradt el a kezem, gyorsabban lejött és a mellemből is ki tudta szívni mindenhonnan, nem maradtam csomós stb. + a gyerek sokat volt mellen, szinte egész nap.

Jah, és a legszebb, hogy a fiam nem fogadta el se a tápszert, se a frissen lefejt anyatejet cumiból, csak a cici, így egy idő után az elektromosat is letettem (csak végső esetben vettem elő), a fiam meg egész nap a mellemen volt szinte, ami veszélyes, mert felázik és fájhat stb., de megoldottam.

Menni fog, kitartás. Ha meg tápszerezed, akkor tápszerezed, a rokonságot meg el lehet küldeni a búsba!

2018. júl. 20. 07:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!