Igény szerinti szoptatás: hogy lehet ezt elkerülni?
Második baba, és előre látom, hogy megint fél évig ez lesz: egy non stop szopizó baba, aki igazán sose lakik jól, én meg kiborulok.
Ha egy-két órát alszik, akkor gond nélkül tud annyit enni, hogy jól lakjon. De déltől estig egyfolytában mellen akar lenni. :(
Most 6 napos, császár után még csak a napokban indult be a tejem rendesen.
Fejni nem tudok, egyszerűen nincs mit.
Így viszont a pici se alszik be, félálomban van fél napot. Én pedig semmit se tudok csinálni egész nap. :(
Lassan ott tartok, hogy inkább adok tápszert. Pedig jól fejlődik így is, de nem tudom, megér-e ennyit.
Ki hogy csinálja, hogy legyen valami napirend, jóllakjon a baba is? Sok tejem nem lesz, csodára nem várok.
Nyilván legjobb az anyatej, de ha te ideges vagy, az senkinek sem jó. A tápszer erre jó megoldás, lehet, csak ideiglenesen kell. Te is megnyugszol, a pici is nagyobbat alszik...
Kitartás!!! :)
Szia, elsősorban alakíts ki a babádnál egy rugalmas napirendet. Nálunk bevált, hogy először mindig mellre tettem, ha már nem igazán jött, akkor kapott még tápszert, hogy jóllakjon.
Nem tudhatod hogy mi lesz! Nekem az első babával volt szenvedés, már a kórházban is kapott tápszert, itthon is hiába próbáltam anyatejjel jól lakatni nem sikerült, csak ordított, a végén adtam csak tápszert, utána elaludt és/vagy jól elvolt, ez 4 hónapig tartott, onnantól nem fogadta el a cicit. A második kizárólag anyatejes volt fél évig, 1 év 1 hónapos és még mindig szopizik vagy 4x.
Ha déltől estig mellen akar lenni legyen! Én is megfogadtam hogy a másodiknál a házimunka lesz az utsó dolog ami érdekelni fog! 6 nap után még nem tudhatod mi lesz!! Szedd össze magad! A tápszerezés sem egy leányom!
Nekem alig van tejem(kb 2dl Naponta)ezért tapszerezem.tényleg nem leányálom! :D igényli a cicit napi 1-2* rá is rakom.nem bírnám hogy egész nap rajtam lógjon!
Tehát én leszoktam fejni és érkezéskor felesbe adom neki.először anyatej utána tápszer.jóllakik fejlődik és alszik. Éjszaka csak tápszert kap. 1 hónapos!
Így csináltam ahogy írod: ciciztettem amikor igényelte. Pár hátig tartott, nem örökké.
Ha szeretnél (csak) szoptatni, keress szoptatási tanácsadót.
Ha valamiért nektek ez nem jó, akkor adj neki tápszert.
Nincs jó vagy rossz megoldás :-) Én úgy látom, hogy ami jó az anyának, az jó lesz a családnak is :-)
6 naposan szerintem még normális, hogy csak cicin akar lenni és nincs napirendje. Aludjatok együtt és egyelőre - hacsak nincs kényszer - ne akarj csinálni semmi mást, mint egymást szokni, megismerni.
Nálunk mindkét gyerek igény szerint szopott (császár után 4-5 nappal indult be a tejem), mégis totál másképp alakították ki a napi ritmust - az egyik jó alvó volt, a másik tiszta zizi. Szerintem nem az etetésen múlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!