Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Tulajdonképpen mi értelme van...

Tulajdonképpen mi értelme van a szoptatásnak?

Figyelt kérdés

Mindenki mást mond. Kötődés=nem csak ettől!

Sima tápanyag mivel nincs foga?

2010. jún. 9. 20:49
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
81%
Na azért nem kellene általánosítani. Az anyatejes babák közt is ugyanannyi "lufifejű" van. A szoptatás pedig nem kizárólag elhatározás kérdése.
2010. jún. 9. 22:09
 12/21 anonim ***** válasza:
92%
A lusta válaszoló vagyok. Anyatejes babám feje olyan volt mint egy lufi :) 2 hónapos korára duplázta a súlyát. Tehát ennyit a lufifejú dagi tápszeres babákról :D
2010. jún. 9. 22:11
 13/21 anonim ***** válasza:
90%
Igen tényleg nem lehet általánosítani, a fiam és az unokahuga (két hét van köztük) anyatejes volt, és míg a fiam 3 hónaposan 6 kg volt, addig a kislány 8:) Pedig ugyanúgy anyatejet kapott mindkettő:)
2010. jún. 9. 22:14
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Az én kisfiam 3 hónapos kora óta tápszeres, és most alig több mint 8 kg. :-) Pedig már egy éves.
2010. jún. 9. 22:15
 15/21 anonim ***** válasza:
21%

Akiket én láttam,tényleg műek,nem is kicsit.Ahogy megsimítom az arcukat,rendes kemények.Az anyatejesekét be lehet nyomni.Na ne úgy képzeljétek,hogy megyek az úton,és benyomkodom az arcukat:-)

Azokat az anyákat nagyon sajnálom,akik szoptatnának,de nem tudnak.De ez szerencsére az összes szülő nő 4 %-a.

2010. jún. 9. 22:32
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Én csecsemőkkel foglalkozom. Meg szoktuk beszélni az anyukákkal, hogy tápis vagy szopis-e baba és hidd el, egyiknek sem kemény a feje :DDDD
2010. jún. 9. 22:36
 17/21 anonim ***** válasza:
30%
én meg a nyomkodós vagyok.nekem 7 hetesen duplázta, (3,9-nel lett)3 hósan 9, 4 hósan 10,18 kg volt,anyatejjel.Biztos sárkány tejem volt,de nem volt lufi.
2010. jún. 9. 22:48
 18/21 anonim ***** válasza:
76%

[link]

Születéskor a bélrendszer teljesen steril. A szülés során a csecsemő áthalad a szülőcsatornán, ahol érintkezik azokkal a mikróbákkal, amelyek az anya szervezetében találhatók. Az anyatej első kortyaival számos jótékony baktérium (Lactobacillus- és Bifidobacterium-faj) kerül a csecsemő tápcsatornájába. Hatásukra a vastagbélben olyan anyagcsere- és immunológiai folyamatok következnek be, amelyek gátolják a veszélyes kórokozók megtelepedését, serkentik a bélműködést, s hozzájárulnak a vitamintermeléshez.

A tápszerrel táplált csecsemők bélflórájában nem a bifidus-baktériumok dominálnak, emiatt a védőhatás kisebb, a bél sérülékenyebb.

[link]

Az anyatejjel való táplálás előnyeit ma már egyre inkább elismerik. A kedvező tulajdonságai között felfigyeltek az anyatejnek a bélflórára gyakorolt hatására, amelynek kialakításában, az anyatejben lévő nagy mennyiségű prebiotikumnak, az oligoszacharidoknak jelentős szerepe van. Az anyatejes csecsemők bélflórája különbözik a tápszerrel táplált csecsemőkétől, az anyatejeseknél a Lactobacillus és Bifidus baktérium törzsek (probiotikumok) vannak túlsúlyban.

2010. jún. 10. 00:28
 19/21 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat. 3 hónapos terhes vagyok.
2010. jún. 10. 06:47
 20/21 anonim ***** válasza:
60%
kedves 3 hónapos terhes! próbálj meg gondolkodni egy kicsit. szerinted a tápszert mikor találták ki? vajon 100 éve is volt? nem, nem volt, tehát anyatej: kaja, hogy a kölök éhen ne haljon! ilyen egyszerű. és mivel természetes, ezért az a legjobb. persze ha valaki tápszerezni akar, mikor szoptatni is tudna, az az ő baja, na meg a gyerekéé. mindenki maga dönti el, hogy melyiket választja.
2010. jún. 10. 12:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!