Mik az előnyei és hátrányai a szoptatásnak? (a babára eső részt tudom) Mennyire ereszkedik meg utána, és mit lehet tenni, hogy kevésbé viselje meg?
Az anya számára is előnyös, pl. segíti a méh összehúzódását, illetve tudomásom szerint statisztikailag igazolt, hogy sokkal kevesebb esetben lesz mellrákos az a nő, aki szoptatott, mint aki sosem.
Hátránya természetesen a mellek igénybevétele miatt kialakulható megereszkedés, illetve, hogy a szoptatást helyetted más nem tudja megcsinálni, ezért erre az időre eléggé hozzá vagy kötve a babához. Ja, meg még annyi, hogy ugye ilyenkor nem lehet mindent fogyasztani az anyukának, pl. dohányozni és alkoholos italokat nem szabad, sok gyógyszert szintén nem szabad, plusz sokaknak az étkezésükre is figyelni kell, mert van, amitől megfájdul a baba pocija. Kb. ennyi.
én imádok szoptatni :) 10hós a fiam, jóval olcsóbb is ez a megoldás, mert pl sógornőék 3 hóval fiatalabb lányukat tápszerezik, ez heti 3-4ezerbe kerül, én inkább ezt az összeget ruhára, játékra..költöttem (szerencsére).
terhesség előtt gyönyörű kis kerek, feszes, kemény, formás melleim voltak, nem is használtam melltartót...de nekem még a terhesség alatt megcsíkosodott, és ereszkedett is. :( most már h reggel, és este szoptatok csak kezd a mellem megint mell forma lenni :) és kezd picit hasonlítani régi önmagára, igaz tudom, h soha nem lesz már a régi...de legalább próbálkozik :)
A szoptatás olcsó, higiénikus, bensőséges és a legegészségesebb táplálék a bébinek, az anyatej megvédi a fertőzésektől.
Előnye az anyára nézve, hogy a szoptatás fogyaszt és megkímél az éjszakai fél órás cumifertőtlenítésektől.
A mell, hát igen, az nem lesz a régi, de a legtöbb nőnek már a terhesség megteszi a magáét.
Ha kicsi a cicid, akkor még lehet ugyanolyan.
Ha meg nagy, akkor meg úgyis csak idő kérdése.
Köszönöm mindenki válaszát.
Hmm.. eddig ebbe bele sem gondoltam hogy pl. :"gazdaságosabb" milyen igaz,azért a mai világban már ez sem mindegy.
Az hogy mindenhol ott van velem az ok, csak az a baj,hogy elég sok helyen nem tolerálják a "nyílt" szoptatást.Fel nem foghatom miért... prűdséd talán,vagy valami.
Hát hmm.. akkor erre nincs az a csodaszer amivel segíthetnénk a dolgon..mint pl. a csíkok,ott azért lehet megelőző lépéseket tenni ,és kicsit javítani is.
Előfordult veletek hogy család vagy barátok előtt etettétek a babátokat,vagy esetleg még idegenebb környezetben?és ha igen milyenek voltak a reakciók ??
A mell nem a szoptatás, hanem a terhesség miatt ereszkedik meg. Én a babám már mindenki előtt etettem. Persze csak képletesen. Eddig nem voltak negatív reakciók, igaz igyekeztem diszkrét lenni. Itt egy topik kedvcsinálónak: [link]
Egyébként meg tényleg sokkal praktikusabb minden szempontból. Nem kell melegíteni, elkészíteni, megvásárolni. ;)
Köszönöm a válaszod,és a linket is :) ;)
Indult már meg a tejed attól hogy valaki elsírta magát a közeledben?
Szia!
a család meg a közelebbi barátok előtt persze már etettem a babámat, és a legtöbbször van nálam egy nagy kendő, ami alatt diszkréten el lehet bújni, csak annyi látszik, hogy van egy gyerek az öledben, aki hozzád bújuk. Ki lehet persze találni, hogy a gyermek eszik, de semmi sem látszik a dologból.
És ha nem vagy szívbajos, akkor mindenhol lehet találni félreeső sarkot, ahol meg lehet szoptatni, főleg ha már nagyobb, akkor 5 perc az egész.
én a kislányomat megszoptattam már strandon, vonaton, múzeumkertben, étterem lugasában, persze mindenhol úgy, hogy ne lehessen zavaró senkinek.
A legdurvább hely, ahol csináltam kérdés is új értelmet nyert az életemben és a válasz egy nagy h&m öltözője, 3 perc volt és senki sem vette észre, de nyugodtan be tudtuk fejezni a dolgunkat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!