Lehet, hogy hülye kérdés de ugyan úgy szoptatásnak számít ha valakinek a babája nem tud szopizni ciciből és ezért fejem neki és cumisüvegből kapja?
Ha valaki megkérdezi, hogy szoptatok-e, nem szoktam magyarázkodni, hogy "koraszülött volt meg be is sárgult meg cumizavaros is lett, ezért nem szopik, hanem fejem neki". Egyszerűen annyit mondok, hogy szoptatok, és kész.
Ami az én testemet illeti, a dolog ugyanaz: tejet termelek. Ami a babát illeti, neki nem ugyanaz sajnos. Másképp kell a cumit szopni, és másképp a mellet, és ez kihat az arcizmokra éppúgy, mint a fogsor alakjára. A lefejt tejben keveredik az első és a hátsó tej, ráadásul könnyen jön az üvegből, így az igazi igény szerinti szopi nem valósulhat meg. Láttam már üvegből anyatejjel etetett babát elhízni, de tényleg. (4 hónaposan 8 kg, és kövér, hurkás, több, mint egy liter tejet bevágott naponta, és még fért volna bele, csak az anyja nem mert többet adni.) Mellből etetett babánál ez nem fordulhat elő, mert a hátsó tejért komolyan meg kell dolgozni, és lassabban is jön.
"A kórházban kapásból tápszert kapott ráadásul pohárból"
A tápszernek nem örülök, de a pohár mindenképpen szopibarát módszer, a pohárból ivás nem szoktatja le a babáz a cicizésről, nem feledteti el vele, hogyan kell mellből szopni. de a cumisüveg igen. Te vagy az, aki a cumisüveggel a cicizést elrontod.
Mondjuk meg tudlak értewni. Az én babám is 36 hétre született, erősen besárgult, nem volt ereje szopni, és tudtam, hogy minél több anyatejet kell kapnia, hogy minél hamarabb elmúljon a sárgasága. Így egy idő után én is beadtam a derekamat, és nem poharaztam, nem erőltettem a cicit, hanem adtam üvegből, csak anyatej legyen.
Persze,hogy ugyanolyan,csak egy kicsit macerásabb.
Az én lányom soha nem szopott,a Jóisten tudja miért,de nem volt hajlandó még a cicit bekapni sem.Már a kórházban is fejtem és utána még 10 hónapig,és a fagyóban két havi adag volt.A fejést is azért hagytam abba mert jött a tesó és a magzatmegtartó gyógyszer mellett nem lehet szoptatni.A közeli barátok,család tudja,hogy fejtem,másnak azt mondom,hogy szopott.
És igenis büszke vagyok magamra,hogy volt hozzá kitartásom.Ne add fel!Mindegy,hogy ciciből vagy üvegből kapja,az a lényeg,hogy anyatej.
A macerásság az nézőpont kérdése.
Nálunk is hasonló volt a helyzet, korán jött, pici volt, besárgult, nem tudott szopni...
Mi is fejtük, aztán üvegből kapta. Így viszont mindig tudtuk, hogy mennyit evett, elég-e már, vagy kell még diktálni befelé és pl. estw 7-től apáé volt a terep, fürdetés, teljes esti program, etetéssel együtt, anyának csak fejnie kellett, sőt még az éjféli etetést, tisztábatevést is apa intézte, anyának csak félálomban fejnie kellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!