Hozzátáplálással kapcsolatos kérdés: lehetséges, hogy ilyen gyorsan "rákap" a szilárd kajára? Bővebben ld.
6 hónapos a baba, szopik. Elkezdtük a kóstoltatást, ahogy a védőnő javasolta: étkezések között, napi 1X egy-két kiskanál. Nos, nálunk ez úgy alakult, hogy már a harmadik napon zokogott, hogy elfogyott a főzelék! Másnap 1 decit evett, aztán 1,5-öt. Persze a következő szopi már nem kellett! Azt vettem észre, hogy kevesebbet szopizik, mióta bevezettem a főzeléket! A napi fél liter biztos megvan, de lényegében elhagyott egy étkezést. Így napi négyszer szopik, plusz egyszer főzelék.
Kérdésem az, hogy nem túl gyors ez így? Jól csinálom, vagy elrontok valamit?
Sütőtököt és krumplit eszik.
nekünk azt mondtak, hogy 5 hét mire kiválthatsz egy étkezést. én ezt kivártam.
én nem csinálnám gyorsabban. de jó amivel kezdél és jól csináltad, de még lesz sokminden amiben sírni fog.
Persze, hogy jó.
A babád ritmusában haladj és semmi baj nem lesz.
Hát, ennél lassabban érdemes haladni az ajánlás szerint (és nem étkezések között, hanem szopi után szoktuk javasolni), de ha így utólag nem reagált rá rosszul a babád, akkor végülis nem baj.
Viszont a folytatásban (ha nem elválasztásra törekszel) én azt tanácsolom, hogy hagyj most ki pár hetet az újabb étkezés bevezetésével és inkább az új ízekkel foglalkozzatok. Aztán majd idővel úgyis látod, hogy jöhet-e a második étkezés.
A szopihoz még annyit, hogy esetleg megpróbálkozhatsz egy plusz szopival is, ha úgy látod, szükség lenne rá. Nálunk ez konkrétan úgy nézett ki, hogy amikor a lányom már egy ideje 3x evett szilárdat, délután az ebéd és a vacsi közé be kellett raknom egy "új" szopit is, mert egyszer csak elkezdett nyűglődni estefelé. Beletelt egy kis időbe, mire rájöttem, mit is szeretne, de ezután 3 nappal varázsütésre elmaradt a hajnali (éjjeli) szopizás - csak kicsit át kellett rendezni a napközbeni szopásokat ahhoz, hogy újra jó legyen neki. De ez persze nektek csak akkor lényeges, ha látod, hogy a tiédnek is szüksége lenne egy ilyen "bónusz" szopásra. :)
Ha a babádnak így jó,akkor csináld így. Általában leszarják a nagykönyveket,én ha lehet ilyet mondani "igény szerint" tápláltam hozzá:D
tehát a táblázatok,könyvek cska irányadók voltak. Van olyan baba,aki csak 7-8 hónapos kora körül eszik meg nagyobb mennyiséget,van aki más 6 hósan,nincs ebben semmi rossz.
Az meg,hogy szoptatás előtt,után,vagy 2 közben kell szilárd kajáűt adni..ahány könyvet megnézek,vagy ahány embert megkérdezek,mindegyik mást mond. Akkor gondolom egyik sem lehet rossz,mind a három választható opció,és szerintem ez is a gyerek igényeihez kell,hogy alkalmazkodjon.
Pl ha az én babámnak,csak szoptatás után adtam volna a szilárd kaját,akkor 1 kanálnál többet nem igen evett volna még egy évesen sem..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!