Lehet, hogy hülye kérdés de ugyan úgy szoptatásnak számít ha valakinek a babája nem tud szopizni ciciből és ezért fejem neki és cumisüvegből kapja?
engem 32hétre császároztak toxémia miatt. többek között vizesedtem. gondolhatod mennyire, ha 25 kilót híztam 32 hétre. nekem non-*stop zsibbadt és fájt a kezem, az utolsó időkben sokszor már öltözni is alig bírtam, vagy pl. kenyeret vágni, kenni....stb. a zsibbadás kb. egy hónap múlva múlt el teljesen., az én kislányom sem bírt cicizni, 1,5 hétig inkubátorban volt, 3 hetet kórházban összesen. kb.6-7 hetes lehetett mire volt ereje cicit szivni, de kakor is csak kb.20-30 millit, így nem erőltetem. fejem neki, most 4 hónapos múlt. ha hajnalban feszül a cici és jól tele van akkor cicire teszem, de rövid idő után vissza is alszik. nagyon szépen növöget, bár kicsi a korához képest, de míg 1980g-al született(sd majd fogyott 40 dekát), addig 4 hónapos korára 5700g let.
türelem, a zsibbadás el fog múlni, bár anno én sem hittem volna. szerintem max 2-3 hét és el is feleded!
Nem ugyanaz.
Technikailag még hasonló, mert az anyatej minden formájában egészségesebb, mint a tápszer, de az összetétele (pl. a szoptatás közbeni tejürülés miatt) már nem teljesen azonos. Érzelmileg pedig az üvegezés mindenképp kevesebb, mint a szopizás.
És ezt nem azért írtam le, hogy elkeserítselek, de ami így van, azt nem lehet másképp leírni szerintem.
SNS-t / Szoptanít készüléket nem próbálnál ki?
És ezt egyébként minden korababás ill. folyton fejő anyukának szívesen ajánlom. Ha tudjátok használni, nagyon sokat segíthet, a baba még vissza is szokhat a mellre, ami a (macerásabb) fejés elhagyását jelentheti...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!