Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Most őszintén: ismersz olyan...

Most őszintén: ismersz olyan nőt, aki azért nem szoptat, mert félti a melle alakját?

Figyelt kérdés
Mert már megint volt egy ilyen kérdés, persze jöttek rá a felháborodott válaszok, de én még sose találkoztam az életben ilyennel! Szerintem, ha elő is fordul, messze nem olyan gyakran, mint az itt be van állítva. Vagy csak én nem találkozom vele? Nincs ez egy kicsit túllihegve?
2010. jún. 1. 14:25
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
40%
Én nem ismerek ilyet ellenben egy csomót akik ráfogták,hogy fáj a szoptatás meg kevés a tej meg nem tápláló a tej......
2010. jún. 1. 14:29
 2/33 anonim ***** válasza:
76%

Az előzőnek:

Ezek szerint neked nem volt gondod a szoptatással... Mert azok mondanak ilyen bölcseket.

Egyébként én sem ismerek ilyet.

2010. jún. 1. 14:32
 3/33 anonim ***** válasza:
100%

Én találkoztam ilyen anyukával mikor szültem!

A gyermekágyon ő kérte,hogy tápszert adjanak a babájaának neki apasszák el a tejét mert szilikonja van és félti.

2010. jún. 1. 14:33
 4/33 anonim ***** válasza:
78%
nem, de olyat sokat, aki valahogy nem tartja "higiénikusnak" tudat alatt hogy csak így a testéből etesse a gyereket, vagy annyira aggódós, steril, és emiatt elapadt a teje.Olyat igen, aki valahogy nem tudta elengedni magát, hogy ez csak ilyen egyszerű, és valahogy túlaggódta a szoptatást, de annyira, hogy vége is lett, sajnos. Ő is sajnálta, de valahogy nem tudta felvenni azt az áramlását az életnek.
2010. jún. 1. 14:37
 5/33 anonim ***** válasza:
78%
Én is találkoztam ilyen anyukával, mikor szültem, ő egyből tápszert hozatott be a babájának, és jegelte a mellét, hogy ne legyen tejbelövelése. Elmondása szerint az első 2 gyermeke is csak pár hétig szopizott, utána tápszereztek, és mégis egészséges mindkét gyereke, így ő már eleve így szerette volna a 3.-al is, mivel szerette volna ha a mellei szépek maradnak. Én elfogadtam a dolgot, az ő dolga, ha így véli helyesnek, tegye. A csecsemősnővérek viszont már nem voltak ilyen elnézőek....
2010. jún. 1. 14:40
 6/33 anonim ***** válasza:
71%
Az egyik ismerősöm mind2 gyerekével fejt,mert neki és a férjének fontos,hogy szép maradjon a melle.Sztem a fejés ezen nem segít,hiszen a tejtermelés növeli meg a mellet,ami ezután úgyis kicsit megereszkedik.Az első gyerekének 1/2 évig fejt.És persze ki volt bukva,mint állat(azért éjszaka lemászni az emeletről fejni nem piskóta,mert persze mindig friss tejet adott a gyereknek).
2010. jún. 1. 14:42
 7/33 anonim ***** válasza:
87%
Nekem konkrétan a pics@ kolléganőm jelentette ki, kb. 3 évvel ezelőtt, hogy ő nem szoptat, fenti okok miatt! mondjuk azóta sincs gyereke (szerencsére, mert mai napig eszembe jut,hogy mi lesz, ha lesz neki). Ezen kívül, a kórházban -szülés után- a szobatársnőm eléggé nyifegett-nyafogott,hogy nem megy neki, pedig a nővérke megmutatta neki hogy kell, meg azt is hogyan kell fejni, meg mondta hogy nem eszik a gyerek (kb. 1 percig próbálkozott), meg inkább tápszert hozzanak, persze az hogy a haja minden nap háromszor volt megfésülve, valamint smink korán reggel,hát szóval nem tudom. Konkrétan nem jelentette ki, de elég gyanús.
2010. jún. 1. 14:50
 8/33 anonim ***** válasza:
62%
én nem ismerek ilyet, de volt itt pár ilyen kérdés, hogy az anyuka nem akar szoptatni, csak most nincs kedvem megkeresni:)))
2010. jún. 1. 14:51
 9/33 anonim ***** válasza:
78%
Szerencsére nem ismerek ilyen nőket. Barátaim, családtagjaim körében is természetes dolog volt a szoptatás.
2010. jún. 1. 14:53
 10/33 anonim ***** válasza:
59%

Igen, magamat.

Egyébként a csecsemősök elsősorban azért vannak kiakadva (ha tényleg ki vannak akadva), mert attól félnek, hogy a gyerekhez nem kötődik az anya, és ezért nem akar szoptatni. Az orvosok meg félnek a mell tályogosodásától. Meg a csecsemősöknek kell bekeverni a tápszert, magyarul dolgozni is kell néha.

Sok anya szoptat, mégis később kínozza és unja a gyerekét. Szerintem én jól nevelem a gyerekemet,

szoptatás nélkül is ő lett a legvidámabb az ismerősök gyerekei között. Tápszeresként legalább az apja is foglalkozott vele.

A családomban mindenkinek gondja volt a szoptatással (gyulladás, tályog stb), én meg sem próbáltam. Féltem a terhesség utáni depressziótól és a mellek megereszkedésétől is. Amúgy az egész szoptatás nem tetszik, hogy miért azt nem tudom. Számomra gusztustalan, hogy amit korábban csábításra használtam, azt a gyerek evésre használja. Vagy akár egyszerre kelljen csábításra használni, aztán vki meg étkezzen belőle.

Mo-n amúgy magas azoknak a száma, akik szoptatni kezdenek, külföldön nincs ebből ekkora cirkusz. Nálunk még a propaganda mögött állhat a spórolás is, hogy receptre kiírt tápszer kevés legyen, azaz az államnak ne kelljen felvállalni a támogatást.

Mellettem fekvő nő meg éheztette a gyerekét, alig volt teje, de nem engedte a tápszert. Szerintem ez aztán tényleg nem normális.

2010. jún. 1. 15:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!